Suntem sau nu furați la cântar ? Iată ce-au descoperit inspectorii după verificarea cântarelor din piețele din jud. Buzău!

Comercianții din Buzău nu fură la cântar!

Aceasta e concluzia inspectorilor de la Biroul de Metrologie din Buzău transmisă reporterului buzoienii.ro.

Aceștia susțin că în ultima lună și jumătate au controlat neanunțat 155 de cântare din piețele, târgurile și oboarele din Buzău, Rm. Sărat, Nehoiu, Pătârlagele, Pârscov, Siriu, Pietroasele, Smeeni, Berca etc.

Din aceste 155 de cântare (cărora le-au fost verificate integritatea și valabilitatea marcajelor, dar și buletinele metrologice) pentru 49 dintre ele s-a făcut și testarea cu greutăți etalon.

Atenție, toate cele 49 de cântare testate s-au dovedit a fi conforme.

Citește și articolul: Ultima oră! Anunț Kaufland referitor la noul supermarket din Buzău. „Nu va fi gata!” Click AICI

Inspectorii n-au plecat totuși fără să umble la chitanțier. Au dat două amenzi pentru doi agenți economici ale căror cântare electronice n-aveau documentele în ordine. Probabil, de supărare că recolta a fost slabă, cele două firme prinse în ofsaid au primit amenzi usturătoare: câte 50 de milioane(!) de lei vechi de căciulă.

Sâmbătă și duminică au fost controlați, pe sărite, și comercianții din Piața Centrală din Buzău, dar și din târgul de la Pogoanele.

S-au verificat documentele și sigiliile de la 33 de cântare, iar pentru 9 dintre ele s-a făcut și testarea cu greutăți etalon. Din nou, toate au indicat pe ecran greutatea corectă. De astă dată, și toate documentele au fost în ordine.

Inspectorii Serviciului Județean de Metrologie Legală Buzău i-au avertizat pe comercianți să nu care cumva să umble cu ocaua mică întrucât vor continua controalele inopinate și că în chitanțier n-au decât amenzi de 50 de milioane lei vechi pentru firme și de 25 de milioane pentru persoanele fizice.

Citește și articolul: Cum se reduce imediat aglomerația de la Carrefour? „Trebuie doar o volă și niște pietriș de râu”. Cum așa ? Iată aici! CLICK AICI

Pentru buzoienii care n-aveau habar despre existența acestui serviciu la Buzău le spunem că inspectorii pot fi găsiți la blocul 4C de la Bazar, lângă OPC. Reclamații se pot face și la telefon 0238.710.333. Există și o adresă de mail: sjmlbz@yahoo.com.

Citește și articolul: Minunea de la Buzău. O cutie de gaze produce… țigări! Iată unde! CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Suntem sau nu furați la cântar ? Iată ce-au descoperit inspectorii după verificarea cântarelor din piețele din jud. Buzău!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.