SONDAJ. Sunteți de acord cu decizia închiderii tuturor școlilor ?

Motivul oficial, frica de gripă

Ministerul Sănătății a pus astăzi în vederea Ministerul Educatiei Nationale oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnavirilor cu gripă.

Mai exact, s-a cerut suspendarea cursurilor școlare pentru data de vineri 25 ianuarie 2019.

După o deliberare sumară, ministrul Educației a emis ordinul suspendării cursurilor. Astfel, dat fiind că și 24 ianuarie este declarată oficial zi libera, copiii vor avea patru zile libere consecutive. putea evita expunerea in colectivitati.

Decizia s-a luat pentru a evita expunerea copiilor în colectivități. Săptamana 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca si saptamana anterioara acesteia.  Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat.  Daca si cea de-a treia saptamana consecutivă isi va mentine caracterul epidemic, atunci se va declara epidemia de gripa. Vom continua triajul epidemiologic in unitatile de invatamant saptamana viitoare,  odata cu realuarea activitatii in unitatile scolare. Recomand parintilor sa puna accent in continuare pe masurile igienico-sanitare , iar  pe parcursul celor 4 zile libere  sa evite expunerea copiilor in colectivitati”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Buzoienii sunt rugați să voteze. Ce vă doriți mai mult ? CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „SONDAJ. Sunteți de acord cu decizia închiderii tuturor școlilor ?

  • Inclin sa cred ca metoda de a „inchide” este cea mai profunda si cea mai aproape de realitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.