Sunteți de acord cu propunerea vicelui Apostu ?

Buzoienii.ro a scris aseară (click AICI) despre apariția pe heleșteul din Crâng a unei a doua rațe cu bobocei.

Prima rață are 11 boboci mai mari, a doua 7 mai mici.

Mai mici ori mai mari, bobocii sunt atracția vizitatorilor, inclusiv cei mai serioși dintre buzoieni schițând un zâmbet la vederea lor.

Din păcate, aseară s-a produs un mic incident spre frustrarea celor care priveau neputincioși de pe margine.

Cele două cârduri s-au întâlnit, iar bobocii mai mari au omorât pe unul din cei mici.

Mai mulți buzoieni, au propus ca una din cele două familii să fie relocată în Parcul Tineretului. Viceprimarul Ionuț Apostu s-a referit la ultimele evenimente de pe loc:

„Ecosistemul din Crâng este din ce în ce mai bogat! Dacă anul trecut și în primăvara acestui an aveam o singură “mascotă” cu 11 bobocei, iată că a mai apărut una cu alți 7 bobocei mai mici! Din păcate aceasta este selecția naturală, lupta pentru teritoriu, și nu avem voie să intervenim pentru a nu perturba ecosistemul!”

Se mută hidrobicicletele ?

În schimb, vicele Apostu a propus mutarea hidrobicicletelor din Crâng în Parcul Tineretului pentru ca rățuștele să nu mai fie alergate pe lac. În acest fel, pe heleșteul din Crâng s-ar putea dezvolta în timp o faună mult mai atractivă pentru vizitatori.

„Singura mea problemă este cea legată de hidrobiciclete! Voi propune mutarea acestora din Crâng în parcul Tineretului! Heleșteul din Crâng nu este atât de spațios pentru acest tip de agrement! Cred că mai importantă pentru copiii noștri este fauna ce se poate dezvolta aici decât o plimbare cu hidrobicicleta!”.

În parcurile cu heleștee din vestul Europei pot fi văzute și alte păsări iubitoare de apă precum lebede și gâște.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți-a plăcut!

Citește și articolul: Caz rar de altruism. „Sângera puternic la cap. Ei n-au stat pe gânduri și i-au salvat viața!”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

16 comentarii la „Sunteți de acord cu propunerea vicelui Apostu ?

 • Personal sustin eliminarea hidrobicicletelor atat din Crang cat si din Tineretului.
  Deja sunt acele hidrobiciclete si in Tineretului, sunt de ani buni.
  Ele nu au ce cauta nici in Crang nici in Tineretului. Sa lase apa pentru pasari.
  In Tineretului sunt o gramada de pasari care isi fac casa pe lac sau pe langa lac, poate chiar mai multe decat in Crang si din nefericire cei cu hidrobiciclete deseori devin o amenintare pentru ele.
  In Tineretului erau chiar si lebede cu pui, deci se vad si la noi, nu doar in vest. Problema e ca cetatenii le alunga, le alearga cu hidrobicicletele, arunca dupa ele cu pietre sau alte obiecte.

 • Este o propunere mainmult decat normală ! Asa ar fi mult mai ok crângul, fara hidrobiciclete

 • Sa vezi ca ratele alea vor sta exact unde le pui cu mana… Ati intrebat si lebedele din Tineretului daca vor imigranti la ele pe lac?

 • In parcul Tineretului sunt multe alte pasari: chire de balta (care au cuiburile pe apa), starci, starci de noapte, lebede (in anumite perioade), etc. O idee proasta – sustin eliminarea completa a hidrobicicletelor!

 • Am vazut EVOLUȚIA primei FAMILII da RATE si sincer, impreuna cu alti IUBITORI de PĂSĂRI si ANIMALE, le-am oferit cu mult drag mancare. Dar in nenumărate rânduri si daca ați urmări POSTARILE mele vedeti concret, cei care se plimbau cu HIDROBICICLETELE practic le puneau viata in pericol HATTUINDULE spre AMUZAMENTUL ocupanților,care din păcate erau si copii. DAAAA… INTERZICERII HIDROBICICLETELOR.

 • Adica niste ratze sunt mai importante decat niste copii?si micutii nostri trebuie sa se fereasca de biclele duble !Sa fie generala decizia !

 • Fara hidrobiciclete. Avem nevoie de cat mai multa natura . Ati observat ca din cauza vremii capricioase, au disparut o multime de pasari si plante! Este cel mai bine sa mute familia de rate noua, in Parcul Tineretului . Familia veche s-a obisnuit deja acolo, este casa ei, ar fi un stres pt.ea .

 • poate ar trebui ca lucrurile sa nu se shimbe.
  poate ar trebui ca politia locala sa aplice amenzi modice (10-20 lei) celor care hartuiesc ratele, arunca gunoiul pe jos etc

 • Au si barcutele rolul lor, de agrement, dar cei care ,,alearga” dupa ratuste, sa fie luati la intrebari de politistii locali, care nu se fac ,,vizibili”!

 • E de apreciat preocuparea înspre frumos a celor cu putere de decizie. Schimbări în bine trebuie să existe, altfel plutim ca o navă în derivă. Cei care spun doar nu, fără explicaţii, doar aşa de Gică fasole, n-au românismul în sânge !

 • Cei cu bicicletele sunt un pericol, de multe ori am vazut accidente !!!

 • Copii am fost cândva, cu toții … Stim că ne bucuram la vederea păsărilor – indiferent care erau ele – , despre ele învățam la școală, la ele ne uitam în desenele manualelor ! Ele și animalele alcătuiesc regnul viu al Planetei , dau viață acesteia … Trendul mondial al oamenilor CIVILIZATI cărora le pasă natura este spre popularea Pământului cu asemenea păsări cu care , suntem condamnați să conviețuim ! Părinții și bunicii au fost și ei copii și s-au dezvoltat armonios … (și) fără hidrobiciclete …

 • Propunerea viceprimarului Apostu este corecta si bine-venita.Chiar este reconfortant sa vezi pe luciul unui “lac” cum este cel din Crang astfel de pasari.Si,poate ca pe viitor se va face mai mult la nivelul administratiei locale pentru ingrijirea lacului si protejarea tuturor pasarilor si a altor vietuitoare ce salasuiesc in zona aceasta.Este normal ca oamenii sa se fereasca din calea bicicletelor pe aleile parcului,iar bietele necuvantatoare se fuga din calea hidrobicicletelor pe luciul apei?Un RARC nu este destinat pentru odihna si recreere?

 • De acord cu scoaterea hidrobicicletelor din lac. Am observat aseara ca sunt trei familii de rate. Una are 11 pui, una are 6 pui si una are 5 pui. Propun de asemenea interzicerea biciclistilor in parc. Trebuie sa ai curaj sa iesi cu cei mici la plimbare in Cring. Mai nou se fac concursuri de ciclism. In curand o sa avem si accidente soldate cu victime. Apropo, unde sunt politistii locali?

 • Inainte sa mutati hidrobicicletele(care in opinia mea nu e o idee buna) mai bine ati interzice accesul masinilor in parcul Crang. Deocamdata hidrobicicletele nu polueaza si e o modalitate reconfortanta pentru copii de a se plimba. Nu hidrobicicletele polueaza ci masinile (dinspre Kaufland sud spre Crang) si gunoaiele aruncate de conationalii nostri.

 • Da,o idee de bun simț ,ținând cont de lipsa de civilizație a multor buzoieni.Dar cred că e mult mai importantă interzicerea mașinilor,a bicicletelor și altor mijloace de deplasare printre oameni.
  Dacă cineva poate lua în seamă,aș propune eliminarea din parc a acelui cort amenajat pentru nunți, și amenajarea acelui spațiu pentru acele mașinuțe din preajma obeliscului,la fel de periculoase printre oeni ca și bicicletele.În trecut,în afară de mașinile pentru aprovizionare era interzis accesul mașinilor și bicicletelor în parc.De ce nu ar fi și acum la fel ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.