„Sunteți niște ignoranți și înapoiați! N-ați ieșit niciodată din țară!”

Apariția a două noi ronduri vopsite în Buzău, pe Bd. Stadionului, a generat adevărate polemici pe facebook.

Ne-a atras atenția un schimb de replici:

I.P.: „E o prostie. N-am mai văzut pe undeva prin lume așa ceva!”

G.D.: „Sunteți niște ignoranți și înapoiați! N-ați ieșit niciodată din țară! E plin, în toată lumea de ronduri vopsite pe asfalt. Dați search pe google „painted roundabout” și veți găsi astfel de ronduri peste tot în lume. Astea de la Buzău sunt chiar OK, în alte locuri doar s-a trasat un cerc cu creta pe asfalt”.

După care, buzoianul – pretins cunoscător – a înșirat câteva poze, din mai multe țări:

În Anglia, în culorile steagului
În Statele Unite, rond colorat
Canada
Anglia, după girații vopsite învecinate
Joc de culori
Suedia
Romania, Cluj-Napoca
SUA

În concluzie, afirmația că aceste ronduri desenate s-au inventat la Buzău este falsă. Rămâne doar discuția asupra utilității și siguranței rutiere, deși pare că majoritatea șoferilor le agreează.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Sunteți niște ignoranți și înapoiați! N-ați ieșit niciodată din țară!”

  • Problema rondului de la Stadionului-Oltului este ca daca doar il treci, fara sa schimbi directia stanga-dreapta, nici nu misti de volan. De departe deci ideea de a circula in cerc in aceasta intersectie.

  • Pai de ce sa te învârti în cerc? Crezi ca ala e rolul lor? Ideea este sa ți se acorde prioritate când pătrunzi de pe Oltului. În loc sa te bucuri ca acum dai o singura prioritate și nu mai belești ochii peste scuar în dreapta este un lucru foarte bun. Se vede ca nu ai ieșit din RO! Eu pe unde am fost asa am gasit! O singura prioritate, ochii la stânga și dai bătaie. E mai rapid asa și se fluidizeaza mult traficul! Nu mai stai sa se faca un gol de pe ambele sensuri. Dar știți vorba aia batraneasca care zice asa: Capu prost, chinuie corpul nevinovat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.