Supărarea unui spectator. „Am fost la meci cu copilul, dar a trebuit să plecăm”

„Am fost ieri la meci pe stadionul din Buzău împreună cu copilul. Am plecat însă dezamăgiți”, e mesajul unui spectator către buzoienii.ro.

„Am luat bilet la Tribuna Zero și am mers împreună cu băiețelul. Dar, deși legea interzice fumatul pe stadion, aici se fuma în voie. Am plecat de acolo, ne-am dus la tribuna întâi. Și acolo s-au găsit unii să fumeze. Am vrut să reclam unui steward de la firma de pază WMC, dar și el fuma. Ne-am mutat iar, dar s-a întâmplat la fel. Atunci, am plecat acasă înainte de finalul meciului. Se poate face oare ceva ?”, a întrebat spectatorul.

Legea interzice fumatul pe stadioane, iar amenzi pot da contravenienților poliția locală și națională, pompierii și jandarmii. La meci, la Gloria Buzău, sunt prezenți atât polițiști locali, cât și jandarmi, care ar trebui să acționeze și în acest sens.

Să sperăm că după aceast articol va lua atitudine și conducerea clubului din Crâng. La ședința de dinaintea meciului pot fi sesizați reprezentanții forțelor de ordine prezenți la meci, iar crainicul stadionului poate fi rugat să anunțe de la microfon publicului interdicția de a se fuma pe stadion.

„Ba nu e interzis fumatul pe stadion”

După publicarea acestui articol, reporterul buzoienii.ro a primit sesizări de la cititori care susțin că legea anti-fumat nu se aplică pe stadion.

„Textul de lege vorbește despre un spațiu care are acoperiş şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi. În România, doar stadionul de la Petrolul are și pereți laterali. În rest, nu. Deci legea nu se aplică pe stadioane”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Supărarea unui spectator. „Am fost la meci cu copilul, dar a trebuit să plecăm”

  • Si lângă mine fumau 3 inși…păcat căci unul din ei este polițist local…deci cine cui sa ii dea amendă?

  • Cititorii “buzoienii.ro” care au reacționat, spunând ca pe stadioane nu se aplica legea antifumat, nu sunt informați corect. In ghidul de aplicare a legii 15/2016, se face urmatoarea mențiune referitoare la locurile in care fumatul este interzis: “unități cultural-artistice, sportive, recreative”. Deci, norma cu acoperiș si 2 pereți laterali se aplica in alte spatii publice, mai puțin in cele mentionate in ghid. Dar, îmi dau seama ca legea e in zadar. Buzoienii dezvolta o imunitate sporita la bun-simt si civilizație, iar de autorități…ce sa mai spun?

  • Buna ziua,
    Se pare ca pe stadion au voie sa mearga doar fumatorii.
    Iar ceilalti ,daca vor sa vada un meci,n-au decat sa le inghita fumul …….
    Daca esti nefumator,atunci stai acasa si te uiti la TV!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.