Supersonice pentru prima dată deasupra Buzăului! Se vor întoarce mâine!


UPDATE: La această oră se aud în Buzău și 21 de salve de tun. Doar o probă pentru mâine când procedura se va repera în cadrul evenimentului oficial.


Urechile buzoienilor trebuie că au prins zgomotul făcut azi pe la ora 11.00 de avioanele care au brăzdat cerul Buzăului.

Supersonicul din imagine – Eurofighter Typhoon – al aviației Marii Britanii a trecut pentru prima dată azi pe deasupra Buzăului, venind de la Baza NATO de la Mihail Kogălniceanu..

Tot azi au mai survolat orașul două Mig 21 Lancer și două IAR 99 Șoim.

Astăzi, au făcut doar o probă pentru evenimentul internațional de mâine de la Buzău.

Așadar, joi vor reveni, tot în formație de câte două, cu precizarea că mâine  – pe lângă MIG, Typhoon și Șoim – se vor afla și două F16 de la baza aeriană de la Borcea (Fetești).

După avioane, urechile buzoienilor vor recepționa mâine și 21 de salve de tun, ce vor fi trase din Cimitirul Eroilor în memoria soldaților îngropați în necropola de la Buzău.

Din această după-amiază pe Bd.  Mareșal Averescu pe 16 și 17 mai se va întinde și o expoziție cu tehnică militară NATO de ultimă generație.

Citește și articolul: Iată ultimele fotografii de pe Calea Eroilor și programul evenimentului. 8 mii de buzoieni vor participa

În România au ajuns pe 23 aprilie patru aeronave de luptă britanice Eurofighter Typhoon. Ele s-au „cazat” la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa şi execută misiuni de poliţie aeriană. Chiar ieri, unul dintre ele a interceptat un avion militar rusesc care zbura deasupra Mării Negre și se apropiase de spațiul aerian al NATO.

Avioanele F16 de producție americană și cumpărate (second hand) de România din Portugalia ar fi trebuit să ajungă la Buzău anul trecut la mitingul aviatic de la Boboc, dar – ghinion – în ziua respectivă a plouat.

Citește și articolul: Azi, în Buzău! Și-a spart geamul de la mașină cu o cărămidă

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Supersonice pentru prima dată deasupra Buzăului! Se vor întoarce mâine!

  • Dle reporter cum se face ca nu v-ati urcat intr-un F16 sa faceti o filmare a trecerii de pietoni de pe Calea eroilor ce se termina fix in spatiul verde(acum fara iarba rasarita), sa vada de sus si buzoienii capodoera arhitecturala a celor de la UrbisServ, ce de ieri a devenit o atractie turistica. Cat despre restul evenimentului, il asteptam cu deosebit interes, macar sa incante spectatorii, ca tot s-au cheltuit atatia bani.

  • Si inca un amendament, avioanele marcate de dvs cu cerc galben in foto principala a articolului nu sunt F-16, sunt avioane scoala YAR, nu de alta, dar mai sunt si cunoscatori pe aici.

  • pentru cunoscatori…, „YAR”?

  • Suntetți rautacios. Am cautat o ora poze cu avioane la Buzau!

  • IAR-99, am tastat eronat, deformatie profesionala, ce sa-I faci…engleza asta…
    dle reporter, mai bine nu punem o poza ce nu reflecta adevarul…e may corect asa, de ce sa inducem in eroare cetateanul???

  • Ideea trebuie reținută, mai puțin fotografia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.