Suprafață de joc profesională realizată de Primăria Buzău la un liceu din oraș

„Ceea ce s-a realizat e ceva de excepție, cea mai buna suprafață de hard existentă”.

Cuvintele îi aparțin lui Gabi Caloian, antrenorul Alexiei Tatu, buzoianca învingătoare astă vară la Wimbledon (U14).

Așa arată acum, după o investiție de aproape 30 de mii de euro, sala de sport a Liceului Marghiloman.

Impresionat de performanța și perspectiva Alexiei, primarul Toma a s-a (pre)ocupat ca sportiva buzoiană să aibă un loc unde să se poată antrena în cele mai bune condiții și pe timpul iernii.

Reamintim, astă-vară Alexia a câștigat turneul de la Wimbledon (U14) după o finală 100% românească (7-6, 6-4 împotriva prietenei sale Andreea Soare)

Sala de sport este folosită și de alți copiii din Buzău care practică tenisul de câmp.

Pe lângă investiția de la Liceul Marghiloman, succesul Alexiei a constituit imboldul necesar ca Primăria Buzău să anunțe o altă investiție importantă.

Primar C-tin Toma: „Avem un teren de șase hectare între Parcul Tineretului și digul râului Buzău. Vom construi acolo o bază de tenis de câmp cu 12 terenuri din care 4 acoperite. Tot acolo, lucrăm la proiectul viitorului Bazin Olimpic și la noua Sală de Sport de 4 mii de locuri”.

Aici ar urma să se amenajeze în anii următori Baza de Tenis, Bazinul Olimpic și Sala de Sport

Referitor la Alexia Tatu, buzoianca se află acum la Academia Rafael Nadal din Spania la un stagiu de pregătire de două săptămâni finanțat de fundația Ion Țiriac. Vom reveni.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Suprafață de joc profesională realizată de Primăria Buzău la un liceu din oraș

  • Felicitări Alexiei, felicitări și Primarului pentru bazinul de înot !!!

    Răspunde
  • Am citit în altă sursă locală de presă că Neagu are un gând (”proiect personal” l-a numit) cu banii noștri și anume să construiască 10 bazine de înot în comune din județ care vor achiesa financiar la proiect, contribuind, pentru a fi utilizate de către elevii din zonele respective, acestea fiind, cu titlu de exemplu, marile aglomerari umane (la noi) Rm Sărat, Nehoiu, Pătârlagele, Pogoanele… Sursa de presă cred că a preluat eronat informația, susținând că toată dorința personală a lui Neagu ne va costa cu totul 300.000 euro, adica 30.000 euro bucata de bazin, fără utilități, în care încap în jur de de 30 de elevi, așa cum i-a desenat lui Emi cineva un proiect (așa îl alint când e mai seren și inocent la judecată, precum un copil, la 64 de ani fără o lună ai dânsului). Nu se știe dacă i-a desenat cu tot cu acoperiș, vestiare, dușuri, cameră de prim-ajutor etc, cert e că aceasta e făgăduința lui Neagu, ați ghicit, PENTRU LA ANUL. Eu cred că e vorba de 300.000 euro de bazin, doar construcția. Întreținerea și administrarea lui apoi, în cârca școlii, școală care e finanțată de către primării. 2024 e an electoral și se aruncă pe piață tot felul de idei, că doar nu-i doare gura, pe sistemul patentat al ”podului de la Vadu Pașii”, ținut drept sculă electorală zeci de ani de către toți politrucii pe care i-a dat acest Buzăul țării. Nu era zi în campanii să nu se perinde câte un candidat pe la acel pod, cu tot alaiul de fripturiști și cohortele de mass-media. Ce vremuri frumoase…!!!
    Dl primar Toma a cheltuit corect, din punctul meu de vedere, primii bani publici, înspre acest domeniu, al sportului de orice fel, dupa 6 ani și două luni de mandat în fruntea urbei, pentru că se adresează exclusiv buzoienilor și în special copiilor, deci mai mult de atat nu am ce să cer, și-a făcut treaba.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.