Surpriză! Câtă lume a venit la Moromeții 2 la Buzău

„Da, din păcate, n-am vândut prea multe bilete”, îi spunea cu o oră înainte de film reporterului buzoienii.ro reprezentanta organizatorilor.

„Probabil că buzoienii interesați au văzut deja filmul la Happy Cinema”, a încercat o explicație consolatoare jurnalistul.

Numai că la intrarea în sala Casei Sindicatelor (la 5-10 minute după ce filmul începuse) reporterul – în ciuda întunericului – a găsit, cel puțin în partea de sus aproape toate scaunele ocupate.

După ce s-a acomodat cu lumina (lipsă), surpriza i-a fost confirmată! În loc de 20 de inși, cum i se spusese inițial, părea că trei sferturi din sală era plină (!), precum înainte de ’89.

La sfârșit reporterul a aflat și cifrele oficiale. În sală au fost aproape 350 de persoane în condițiile în care capacitatea este pe undeva pe la 550. Neașteptat de mulți.

La finalul proiecției s-a încercat și un dialog între sală și doi dintre actorii care au jucat în film – Gheorghe Visu și Cuzin Toma (moderat de Eduard Antochi).

Nu s-a reușit, pe de o parte pentru că sala părea destul de timidă, dar apoi s-a stricat și unul dintre microfoane, iar dialogul nu mai avea niciun haz.

Altfel, filmul în sine i s-a părut reporterului (mult) mai slab decât Moromeții I și subțire inclusiv față de carte.

Iar dacă ar fi mers microfonul, probabil că reporterul nu s-ar fi putut abține să spună că pentru vocea din telejurnal – de la finalul filmului – ar fi fost foarte potrivit Mihai Gâdea.

De altfel, o doamnă isteață din sală (singura care a luat cuvântul, în afară de Ionel Banu, directorul de la Hasdeu) a remarcat  de la microfon o asemănare între anii 47-48 cu 2017-2018.

loading...

2 comentarii la „Surpriză! Câtă lume a venit la Moromeții 2 la Buzău

  • Ce sa vezi in film? In fundal se putea vedea casa lui Dragnea.

  • “Reporterul” a devenit și critic de film….Ne lași băi Tereacă???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.