Surpriză! Pentru că unii cetățeni din Mărăcineni…

E bine ca locuitorii din Mărăcineni să cunoască adevărul.

Astăzi, pe 4 iunie, ar fi trebuit ca la Potoceni să iasă din pământ țeava care aducea gazele la Mărăcineni dinspre conducta TransGaz de la Vernești.

De ce nu s-a întâmplat asta ?

Surpriză! Pentru că unii cetățeni din Potoceni s-au opus. Cum așa ? Simplu! Au cerut și cer încă bani (redevență) ca țeava să treacă pe sub terenul lor.

Atenție, țeava ar trece la un metru adâncime și nu le-ar afecta terenul (cu nimic)! Pentru efectuarea lucrării cetățenii respectivi ar fi despăgubiți. Dar nu, ei vor bani, an de an, redevență, că țeava ar trece pe sub pământul lor.

E bine de știut și că sunt și cetățeni responsabili, înțelegători, care au semnat imediat, înțelegând situația și binele pe care țeava de gaze l-ar face comunității. Dar sunt și unii, câțiva, care gândesc să profite (citește să câștige bani!) pentru că țeava ar trece pe sub pământul lor.

ÎN CONCLUZIE

Deci, de ce întârzie țeava de gaze la Mărăcineni ? Pentru că specialiștii de la Trans Gas (și alții) se chinuie acum (bătând din poartă în poartă) să găsească altă rută a țevii pe la alți proprietari mai înțelegători.

FRUSTRARE

Da, e și frustrare pentru cei care s-au zbătut pentru acest proiect. De ce ? Întrucât ce a fost mai greu, găsirea finanțării pentru tragerea țevii, obținerea aprobărilor de subtraversare a răului Buzău, a canalului energetic, a șoselei Buzău – Brașov, a căii ferate Buzău – Nehoiașu, întocmirea proiectului, găsirea executantului, etc., toate acestea s-au realizat.

Dar, ce surpriză neplăcută, proiectul s-a blocat unde inițiatorii se așteptau mai puțin.

Rândurile de mai sus au fost scrise pentru ca locuitorii de bună credință din Mărăcineni să știe realitatea și să judece în cunoștință de cauză.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

14 comentarii la „Surpriză! Pentru că unii cetățeni din Mărăcineni…

 • Stie cineva cand se va intampla „minunea” asta si pe la Merei. Cineva zicea ca daca suntem rabdatori si ne mai incalzim cu lemne , o sa avem parte de „minune” in vreo 2 mandate ale actualului primarele.

  Răspunde
 • Corect. Practică poate uneori imorală, dar corectă și legală. Marile companii cu profituri de miliarde ar trebuie să plătească. Încercați numai să săpați doar o groapă pe terenul unei mari corporații…
  Și Electrica ar trebui să plătească pentru stâlpii amplasați pe terenuri private…etc.
  Doar suntem în capitalism…sigur, un pic mai la Est situația se reglează altfel…dar, ce știu ei ??? Ne-am ales calea…ne asumăm consecințele.

  Răspunde
 • Dacă au dreptul prin lege, de ce nu? Sau să-i scutească primăria de impozitele anuale.

  Răspunde
 • Au dreptate cetățenii. Să treacă țevile pe teren public. Dacă este proprietate privată nu vreau cabluri , țevi , săpături fără să fiu plătit.

  Răspunde
 • 1. Nu s-a menţionat dacă terenurile respective sunt în intravilan sau în extravilan.
  2. Moral este dureros faptul că pentru câţiva locuitori restul localităţii suferă, însă MORALITATEA NU POATE ŞI NICI NU TREBUIE SĂ EXCLUDĂ LEGALITATEA!
  3. Legal au dreptate să ceară redevenţe sau anumite compensaţii periodice. De ce? Pentru simplul motiv că odată cu traversarea terenului respectiv cu ţeava de gaze vor apare limitări pentru proprietari în situaţia când vor dori să construiască pe terenul respectiv. Aşa că dle Tereacă, ÎI AFECTEAZĂ! Dv. spuneţi că „nu le-ar afecta terenul (cu nimic)!”. Oare aşa să fie?
  4. De ce să fie cineva de acord cu trecerea ţevii pe sub terenul aflat în proprietatea sa pe GRATIS, ca după aceea să aibă limitări în utilizarea lui?

  Răspunde
 • Cei care se opun vor altceva,ca actualul sa pice ,PT CA E ”CIUMA ROSIE” iar apoi cand va venii la putere ”ciuma galbena” ,vor semna ,CAM ASTA LE-A BAGAT IN CREERELE #REZIST influencerii locali. Tipic romanesc.

  Răspunde
 • cetatenii ale caror terenuri sunt traversate de utilitati, au dreptul de a primi sume compensatorii, inclusiv sub forma de revedente anuale.
  articolul, parerea mea, incearca sa creeze o imagine negativa persoanelor care refuza aceasta tranzitare cu titlu onorific.

  Răspunde
 • Cucuveaua……mai bine fugi în pădure !!!
  De ar candida din nou kgb-istul Iliescu sigur ai fi primul/ prima la vot ( cel mai probabil, multiplu…).
  Pe scurt, domnul Pădurarul are dreptate. Deci, subscriu.
  Iar Tereacă…așa e el…nu-i băiat rău, în esență, e doar trubadur de palat. E drept, rar, mai are și atacuri de deontologie, excese de corectitudine….chiar verticalitate, de nici nu-l recunoști…. Îi trece repede….
  :)))

  Răspunde
 • A fost fraier dl Titel, pe perioada starii de urgenta trebuia sa le rechizitioneze portiunile de teren pe unde ar fi trebuit sa treaca conducta. Cand in tara asta in 30 de ani nu s-a facut nimic sa avem utilitatile de bun simt, unii dintre noi suntem asa de prosti incat sa alegem sa bagam pe foc ca in 1900, doar doar vom primi niste bani??? Vor veni altii la primarie care nu vor fi in stare sa termine ce a inceput actuala conducere. Si noi tot cu cenusa in casa ramanem

  Răspunde
 • De ce sa nu stabileasca primaria Maracineni niste taxe de la cei care isi vor baga gaze,din care sa se plateasca acele redevente.Pana la urma,vrei gaze pentru aragaz,sobe si centrale termice ,platiti! Daca nu va convine,cumparati lemne furate din padurile patriei! Sau incalziti-va cu ciocani de porumb , cotoare de varza,vrejuri de fasole.etc.Ati fost invatati la bani multi si de aia cand ajungeti in piata faceti specula cu oua,lapte,branza marar,patrunjel,rosii,castraveti,……iar transportul papornitelor sa se faca cu autobuzele,daca se poate gratis sau cu 50 de bani.Nu vi se pare ca deja ati devenit niste magari nesimtiti?

  Răspunde
 • Finantele publice ii dau lui Torquemda cu ”placuta suedeza” in dantura, ha,ha,ha.

  Răspunde
 • Si pe la mine prin curte trebuie sa treaca teava,asa ca eu le voi cere 10.000.m.c.pe an drept plata .Daca nu le place sa bage teava pe terenul public al primariei .

  Răspunde
 • Cine a scris articolul este în necunoștința de cauză. Legislația actuală nu permite construirea de clădiri la mai puțin de 50 de metri în stânga și în dreapta conductei de gaze. Terenul proprietate privată, traversat de o conductă de gaze, devine inutilizabil (construcții sau valorificare prin vindere) pentru proprietarul privat. Redevențele sunt compensații normale pentru proprietarii respectivi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.