Surpriza zilei! Bîrlă a votat organigrama fără cei 300 de polițiști locali! Toma: „Băiat deștept. I-a venit mintea la cap”

Surpriza zilei o constituie faptul că Fănică Bîrlă a votat cot la cot cu ceilalți consilieri PSD pentru aprobarea noii organigrame a Poliției Locale fără cei 300 de agenți de la pază. Asta după ce pe 28 aprilie se abținuse de la votarea aceluiași proiect, ceea ce se contabilizează tot ca un vot împotrivă. Atunci, Bîrlă a motivat că și-a jurat că niciodată nu va mai vota un proiect prin care va face rău unor oameni. Astăzi însă, Bîrlă a surprins asistența, votând pentru avizarea acestui proiect.

„Foarte bine a făcut. Înseamnă că e băiat deștept. Îl felicit. Recunosc, m-am întâlnit cu el, am discutat ceva, înseamnă că a înțeles. Probabil când se va discuta în partid situația lui va conta faptul că azi a votat așa cum trebuie. Cum se spune o greșeală recunoscută e pe jumătate iertată”, a precizat primarul Toma.

De partea cealaltă, fostul viceprimar, a motivat că prin votul dat astăzi a făcut bine unor oameni:

„Da, prin votul de azi am făcut bine celor 133 de polițiști locali care rămân astfel în cadrul acestei structuri. Altfel se risca desființarea totală a poliției locale. Referitor la faptul că m-aș fi sucit, nu-i adevărat. În continuare susțin că nu e corect ce se întâmplă, acești 300 de polițiști locali au fost angajați legal, pe bază de contract. O să vedeți că justiția îmi va da dreptate. Înțeleg că polițiștii locali vor contesta din nou la tribunal hotărârile CLM. Oricum votul meu de azi conta mai puțin spre deloc, proiectul ar fi trecut indiferent cum aș  fi votat eu. Ați văzut că și cei de la PNL s-au răzgândit, trei dintre ei nu au venit la ședința CLM de azi astfel încât proiectul să treacă”.

Proiectul a trecut cu 12 voturi pentru (PSD și ALDE), 5 împotrivă (PSRO, PMP și C-tin Ionescu), plus două abțineri. De notat că trei dintre consilierii PNL (Șerban Nicolae, Liviu Barbu și George Vlad) au absentat pentru a favoriza votul pentru.  

„Nu se pune problema așa, că Bîrlă ne-ar fi trădat. Dimpotrivă, apreciem ce a făcut pentru noi. Oricum votul de azi nu mai conta, de asta nici nu am mai venit la ședință. Ne vom găsi dreptatea, din nou, în instanță”, a precizat Vali Ene, reprezentantul polițiștilor locali, aflat întâmplător prin fața primăriei. 

Auraș Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.