Surpriza zilei! Iată ce a declarat Fănică Bârlă despre achiziția celor 15 autobuze din Olanda!

O poziție neașteptată a adoptat Fănică Bârlă în privința celor 15 autobuze second-hand achiziționate de Trans-Bus din Olanda.

Unde mulți s-ar fi așteptat ca Bârlă să profite de tapajul făcut de presa ostilă primarului C-tin Toma pentru a-i plăti și el câteva polițe actualului edil, fostul viceprimar mai degrabă a apărat achiziția celor 15 autobuze.

„La autobuze chiar mă pricep, de 30 de ani mă ocup de transport. Consider că mă pricep și la administrație, am fost atâția ani consilier și opt ani viceprimar. Voi fi corect în ce am să spun, cu riscul de a-i surprinde și chiar supăra pe unii. Orașul Buzău nu-și permite să asfalteze într-un an 20 de străzi și să cumpere și autobuze noi. Ne-am dori cu toții, dar asta e situația, suntem prea săraci. Iar anul ăsta era prioritară asfaltarea și nu cumpărarea de autobuze noi. Da, în 2006 Primăria Buzău a cumpărat 20 de autobuze noi, BMC-urile portocalii din Turcia. Dar, să nu uităm că doi ani după aceea în oraș nu s-a mai asfaltat nicio stradă. S-au făcut doar peticeli. Referitor la cele 15 autobuze second hand cumpărate din Olanda trebuie să știți că au costat la 10% din unele noi. Fiind vechi se întâmplă să se mai strice. Dar se poate întâmpla și ca 4-5 dintre ele să meargă trei-patru ani fără a se strica deloc. Înțeleg, că s-a defectat câte unul pe zi. Păi, nu e rău. Era o problemă dacă se stricau jumătate din ele. Oamenii sunt atenți acum doar la cele noi. Dar să știți că în ultimele zile s-au defectat și 3-4 dintre cele vechi, BMC-urile. Se întâmplă ca la o flotă de 45 de autobuze, câte sunt acum, să se mai strice din ele. Sunt vechi, e firesc, nu sunt noi unde n-au nevoie cel puțin un an de zile să deschizi capota”.

Mai mult, Bârlă a spus că în aceste două săptămâni vor mai putea apărea mici defecțiuni la autobuze.

„În luna de zile din momentul în care au ajuns în autobaza Trans Bus și până au fost trimise pe traseu li s-a făcut revizia generală. S-au schimbat curelele, furtunele, s-a umblat pe ici pe colo. E nevoie de aceste zile pentru ca autobuzele să se așeze”.

Citește și articolul: Acum! Minor prins la furat în Carrefour

Fostul viceprimar a ținut să precizeze și că ambele autobuze Volvo, tot second hand, care circulă pe linia 3 și au fost cumpărate anul trecut, nu s-au defectat deloc în ultimul an, deși sunt produse în 2001 și au venit la rându-le cu un milion de kilometri la bord.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Surpriza zilei! Iată ce a declarat Fănică Bârlă despre achiziția celor 15 autobuze din Olanda!

  • Poate se cumpara intr-o zi si autobuze calumea in 3 usi nu gunoaiele astea.

    Răspunde
  • Nu o sa se cunpere in 3 usi oentru ca scot taxatoarele pe o usa se urca pe ala se cobora…ce e asa greu…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.