Surse. Guvernul pregătește noi restricții

Presa centrală a anunțat azi la prânz că guvernul ia în calcul să prelungească cu o oră restricțiile de circulație pe timpul nopții în toată România.

Mai exact, interdicția de ieșire din casă se va extinde de la ora 23.00 la 22.00.

Cetățenii care vor ieși după ora 22.00 pe stradă vor avea nevoie de declarație

O altă măsură luată în calcul este interdicția pentru unitățile de cazare din stațiuni și alte zone turistice să ocupe mai mult de jumătate din camere.

Potrivit surselor citate, măsurile urmează să intre în vigoare odată cu prelungirea stării de alertă, pe 14 martie.

Scopul prelungirii cu o oră a lockdown-ului este reducerea interacțiunilor pe fondul creșterii cazurilor de infectare cu coronavirus.

Autoritățile speră ca astfel să reducă, în special, petrecerile care sunt organizate în diverse localuri și la care participă un număr de persoane peste limita legală.

Evident, informația a fost primită cu nemulțumire de majoritatea cetățenilor. „Va irita suplimentar lumea și așa sătulă de aceste restricții, iar rezultatele luptei împotriva Covid vor converge spre zero” – comentarii ăe facebook.

Sursele citate au mai anunțatcă magazinele se vor închide tot la ora 21:00 ca acum, iar mall-urile și restaurantele la ora 22.00.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Surse. Guvernul pregătește noi restricții

 • Eram micut in epoca comunista, dar imi amintesc ca circulatia dupa ora 22.00 era la fel supusa unor termene si conditii. Motivatia, printre altele, si combaterea infractionalitatii. Partea buna e ca nu mai trebuie sa mergi in strainatate pentru a fi catalogat drept infractor decat pe baza nationalitatii pe care o purtam, avem occidentul la noi acasa, via PNL+PLUS+USR. Si-un aferim in cinstea incapacitatilor care au crezut o sutime de secunda in ce laturi au mancat respectivii! Si tot in cinstea lor inchin si pentru calitatea Opozitiei parlamentare din ziua de azi, de la execrabil spre putrefactie.

  Răspunde
 • Cateodata ma chinui sa inteleg ce vrei sa spui de fapt, concret 🙂

  Răspunde
 • Nu are nicio logica sa restrictionezi libera circulatie de la ora 22:00 si sa inchizi mall -uri si restaurante tot la 22:00.Cei care vor fi in aceasta situatie cum ajung acasa? Ce bifeaza in declaratie? Cred ca e o intoxicare made in PSD!.. Ramane de vazut daca va fi asa…

  Răspunde
 • Cazinourile de ce sunt deschise și după miezul nopți, mai exact până dimineața. sunt o necesitate asa de mare sa fie deschise non stop ? după părerea mea politia doarme. la fel și guvernații. toate sălile de jocuri de noroc ar trebui închise permanent dar din păcate cineva umple rau buzunarele cuiva, ca acest lucru sa fie treacut cu vederea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.