Sute de buzoieni vor fi trimiși de azi acasă. Afaceri închise. Care e cauza

Prefectura Buzău a anunțat azi cifra de 3,04 în dreptul orașului Buzău – însemnând o sumă de 394 de cetățeni cu test pozitiv, adunați în ultimele 14 zile.

Asta înseamnă trecerea orașului Buzău în scenariul roșu.

Consecința trecerii orașului Buzău în scenariul roșu e trimiterea în concediu fără plată ori șomaj pentru câteva sute de angajați și închiderea/limitarea, fie și doar temporară, a unor afaceri.

E vorba de lucrătorii din restaurante, cofetării, pizzerii, baruri și cafenele, cei ai sălilor de jocuri de noroc și de la cinematograful Happy Cinema. Se va închide și teatrul G. Ciprian, dar angajații de acolo nu vor fi afectați.

În curând Comitetul pt. Situații de Urgență va anunța oficial decizia de închidere

Azi s-a anunțat inclusiv închiderea sine-die și a Pieței Volante Drăgaica – care a funcționa o dată, duminică 4 aprilie, după șase luni în care a stat cu lacătul la poartă.

În schimb, autoritățile speră că indicele de infectare va fi încetinit din creștere, apoi oprit și, în cele din urmă, scăzut.

De aceeea s-a luat și decizia închiderii școlilor, liceelor și, parțial, a grădinițelor.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Sute de buzoieni vor fi trimiși de azi acasă. Afaceri închise. Care e cauza

 • Dacă s-ar fi îngrămădit cei ce au fost la deschiderea târgului la centrele de vaccinare nu ajungeam aici,pentru ei vom suferi toti,ce nu puteam sa mai stam două trei luni fara talcioc!

  Răspunde
 • Bună ziua! Dacă stăm să analizăm corect, trebuiesc inchise și mall urile, frizeriile peco etc!
  Nu stiu daca e mare sfaraiala si pericol deosebit in cafenele și restaurante in conditiile in care nu cred ca se aglomerau prea multi in ele.
  Sincer, decizii aiurea. Ori tot ori nimic. Să fim sinceri și serioși!
  Cu respect Nelu Vasilache!

  Răspunde
 • @Dani – eu m-am înscris printre primii la un centru de vaccinare din Buzău, însă nici pana în prezent nu am primit confirmare pentru programare! Deși lista aia de așteptare raportează ca se mișcă! Nu acolo e problema, ci în mobilitatea excesiva a oamenilor: sunt unii care chiar nu vor sa înțeleagă sa reducă expunerea! Doar eu știu doua persoane care vor organiza petreceri la restaurante în Buzău, zilele acestea! Și câți or mai fi!

  Răspunde
 • @Mircea, conform legii, dacă ai cunoștință despre comiterea sau pregătirea comiterii unor fapte penale ești obligat să anunți acest lucru organelor competente. Dacă vorbești doar ca să te afli în treabă, mai bine taci. Toate restaurantele sunt monitorizate, mai ales în week-end.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.