Sute de mașini vor trece zilnic pe aici. Variantă la podul de la Mărăcineni

E vorba de podul de tuburi peste râul Buzău ce pleacă din satul Scurtești (comuna Vadu Pașii) și iese la Coco Rico pe șoseaua Buzău – Brăila.

Podul improvizat a fost nefuncțional în ultima lună.

În urma viiturii formate pe râul Buzău, luna trecută (mai exact pe 14 martie) tuburile care susțineau calea de rulare au fost luate de apa Buzăului.

Unele tuburi au fost deplasate în jur de 50 de metri, iar unul dintre ele a fost purtat de ape 150 de metri în aval.

Abia astăzi, muncitorii de la Lafarge, firmă care operează balastiera din zonă, au reușit să încropească la loc podul de tuburi.

E o veste bună atât pentru localnici dar mai ales pentru șoferii care tranzitează E85 în perspectiva închiderii – programate săptămâna viitoare – a podului metalic de la Mărăcineni (sensul către orașul Buzău).

Pentru a evita coloanele imense de mașini care se vor forma, șoferii bine informați vor putea vira la intersecția de la Autorolla către Vadu Pașii.

După 5 minute de mers pe DJ203K vor vira dreapta către Scurtești, iar de acolo vor ajunge la podul de tuburi și mai departe până la Coco Rico pe șoseaua Buzău-Brăila.

În acest fel, după un ocol de 10-15 minute, șoferii care altfel ar fi stat în coloană 30-60 de minute vor ajunge în orașul Buzău.

Această soluție e valabilă și în sens invers, în caz că ieșirea din municipiu înspre pod e blocată de mașini.

Citește și articolul: Probleme cu podul de pontoane. S-a anunțat de joi, azi e marți

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Sute de mașini vor trece zilnic pe aici. Variantă la podul de la Mărăcineni

 • Lasa ca e bn si asa,nu mai asteptati la armata sa va faca,nu vreti sa va spele si pe picioare,ca asa ne.am invatat noi romanii astia,nesimtiti din fire,ocoliti fratilor,ca nu va cad galoanele,nu mai asteptati la armata,gata sa terminat,sa faca poduri cei care au bani multi,salarii si cate fura,de a lasat tara leftera,militarii nu au salarii mari,ptr a face tot ce vrea populatia civila,”a zburat puiu,cu ata”!

 • Dupa genocidul din 89 facut de armata impotriva poporului roman, macar sa puna si ei mana la o munca dupa aproeape 30 de ani de dormit in unitate in care au incasat salarii si beneficii mult peste medie. Sa mai spele din rusinea acestei institutii de executare genocide.
  Dar nici macar sa faca asta nu au bunul simt… ce e aia munca, doar nu s-au angajat sa faca ceva, doar nu au dat spaga sa se face militari sa munceasca, ci sa doarma pe salarii speciale pana la pensie, cand o sa vina pensiile speciale.
  Apropo de pensii speciale, armata manaca pensii speciale desi nu au contribuit la sistemul de pensii.

 • Tot strainii sa faca ceva pentru romani, noroc cu strainii de la Lafarge.
  Ca pe baza romanilor si a militarilor, se prabuseste tara.

 • Devine tot mai enervant un individ care tot bagă armata la înaintare. Că să facă armata, că să dreagă armata, de parcă asta e principala ei sarcină și menire pe planeta asta, etc… Cum apare un articol legat de nenorocirea de pod de la Mărăcineni, hop și acest anonim, care mai mult ca sigur și in viața lui de toate zilele nu este altceva decât un simplu anonim, care în afară de a respira nu a făcut nimic remarcabil în scurta-i existență pe acest pământ, si care se tot ia de oastea țării. Ce tot ai frate cu oamenii în uniformă? Cumva vreo frustrare de mai demult, când probabil ai vrut sa aderi la aceasta onestă instituție și cei de acolo te-au mirosit ca ești o hahaleră și un aiurea-n tramvai și te-au dat de-a dura, ca pe o măsea stricată, ce ești? Ce genocid a făcut armata în ideea ta? A salvat vieți și bunuri în diverse ocazii când populația a fost la ananghie, asta a facut, printre altele. Tu ce făceai la inundațiile din ’70, la cutremurul din ’77, dacă erai născut pe atunci, sau mai recent, la inundațiile din 2005 sau la deszăpezirile din anii trecuți? Stăteai frumos, pitit după fusta mămicii, sau priveai la televizor, habar neavând de tragediile ce se puteau întâmpla fără intervențiile și sacrificiile acelor militari pe care îi hulești cu atâta patos. Tare-aș vrea să te văd, pe un viscol crunt, când, în ciuda tuturor avertismentelor, faci prostia să te aventurezi pe un drum și să rămâi blocat în nămeți, cerând ajutor cu lacrimi înnodate în bărbie, uitându-te lung după un camion salvator al armatei. Și aia care încearcă să-ți vină în ajutor, să-și dea seama, pe loc cu ce tâmpit au de-a face și să facă stânga-mprejur, lăsându-te pradă stihiilor naturii… Dar n-o să ai tu ”norocul” ăsta, că ăia or să lase uitării totul și o să te scoată din rahat, chiar și împotriva voinței tale, de anonim fără conștiinșă…

 • Zic sa vorbim de ce a facut armata in timpul vietii noastre, ca aia de care spui tu din 70 nu mai sunt in armata de mult, unii nici macar pensionari nu mai sunt, ci sunt… masele stricate dupa cum spui tu, au trecut in lumea cealalta. Trecutul e trecut, nici nu mai conteaza ce s-a intamplat acum 2 generatii.

  Sa vorbim de ce au facut in timpul vietii noastre, in ultimii 30 de ani, ce au facut altceva in afara de genocidul din 89 cand au macelarit populatia si apoi au trimis minerii sa faca asta in timp ce ei faceau galerie pe margine. In afara de aia au dormit in unitate pe venituri umflate.
  Si iti spune asta unul din tinerii ciuruiti de gloante in 89 pentru simplul motiv ca ma duceam acasa si intamplator UM era in zona in care locuiam. Din fericire am supravietuit, din nefericire am ramas cu handicap pe viata. Totul din cauza unor mercenari plictisiti din UM.
  Asa ca incercati sa tineti capul plecat voi, ca armata nu a fost niciodata o institutie nobila, de la inventia ei nu a fost decat o institutie care a adapostit mercenarii populatiei planetei.
  PS: in mod special nu completez numele, ca sa va deranjez pe voi cei din armata ca pareti deranjati ca altii apar ca Anonim in timp ce voi folositi ca lasii pseudonime.

 • Plătim taxe și roviniete și mergem prin toate gropile sa nu mai vorbim de drumurile din România bucureștiul nu e în stare sa facă o centura o alta sosea, brasov ul nu e capitala dar a reușit sa facă o centura iar despre pod ar fi trebuit din timp sa se facă un plan nu hop închidem podul sunt terminați nu au ce face sunt depășiți total la pușcărie cu cei care administrează toată țigănia asta

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.