Tacea: „Ram e în cădere liberă. Apreciem la o mie numărul de debranșări în acest an”. E totuși și o veste bună

Una rece și una caldă pentru RAM Buzău. C-tin Tacea, directorul societății de termoficare din Buzău, a anunțat că se preconizează un număr record de debranșări în 2017: 

„RAM Buzău este în picaj. Apreciem la o mie numărul de locuințe care se vor debranșa în acest an. Consumatorii sunt bulversați, nu știu ce se va întâmpla cu regia în viitorul apropiat. La acest lucru au contribuit și declarațiile unora, preluate de mass-media, cum că RAM-ul va da faliment. Dacă vom avea o mie de debranșări asta va însemna că vom încasa cu 10% mai puțini bani. Nu știu cum vom putea compensa aceste venituri în minus, în condițiile în care nu putem reduce cheltuielile. Salariile nu pot fi micșorate, iar lucrările de întreținere și reparații trebuie musai făcute”.

Pe acest fond gri, a venit și o veste bună pentru RAM și clienții săi. Creșterea cu 50% a prețului gigacaloriei a fost amânată. Proiectul de hotărâre care prevederea majorarea de la 185 la 280 de lei per gigacalorie de la 1 mai a fost retras de primarul C-tin Toma înainte de ședință.

Explicația oferită e aceea că se va bate din nou la poarta guvernului pentru a se obține câteva zeci sau chiar sute de miliarde de lei vechi ca subvenție. În această ecuație un rol important îl are președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, care poate deschide multe uși la București. În decembrie 2016, RAM a primit o injecție financiară de 2000 de miliarde de lei vechi de la guivernul Cioloș.

Auraș Tereacă

 

loading...

4 comentarii la „Tacea: „Ram e în cădere liberă. Apreciem la o mie numărul de debranșări în acest an”. E totuși și o veste bună

 • Dacă directorul RAM ne vorbește despre „ aceste VENITURI ÎN MINUS ” , nu trebuie să ne mirăm
  că falimentul bate la ușă . ACEASTĂ „ GAURĂ NEAGRĂ ” TREBUIE SĂ DISPARĂ .

  Răspunde
 • În legătură cu acest subiect ,aș vrea să știu și eu ,debranșările vor fi obligatorii și dacă da ,vom primi ajutorul de 3000 roni pentru a ne putea cumpăra centrale sau convectoare pentru încălzire sau nu .Sper să nu ne anunțați cu una sau două săptămâni înainte ,pentru a ne putea ocupa de problemă fiindcă nu e chiar așa o joacă de copii . Montarea aparatelor necesită timp muncă ,și bani .Vă mulțumesc .

  Răspunde
 • Pe ce bază au încasat managerii salarii de miniștri, prime, sporuri și bonusuri de performanță, dacă au îngropat societatea cu loialitatea lor față de capul mafiei buzoiene, pușcăriașul Boșcodeală? Auzim?

  Răspunde
 • Debransarea ca debransarea dar o persoană cu handicap, singur pe lume și cu 340 lei venit lunar cum se descurcă ? Să dau apartamentul pe azil si cine-mi garantează ca e suficient ? Doar moartea me mai scapă de autoritățile ce ne bagă mâna in buzunar !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.