Taxă de intrare cu mașina în Crâng. Iată cât va costa biletul/abonamentul

Continuă duelul dintre primarul C-tin Toma și proprietarii de restaurante din Parcul Crâng.

După succesul cârciumarilor de săptămâna trecută, când judecătoarea Geanina Văsâi a decis să lase liberă trecerea mașinilor, primarul Toma a reacționat azi.

A emis un comunicat de presă prin care a anunțat că de mâine (marți dimineață, ora 08.00) orice pătrundere cu mașina pe Aleea Căprioarei se va face contracost.

Mai exact, persoanele fizice deținătoare de autovehicule vor trebui să achite 42 de lei – un abonament pentru o lună. Persoanele juridice vor fi taxate cu 10,5 lei pentru fiecare intrare.

Nu scapă de plată nici furnizorii restaurantelor din Crâng care vor fi puși să plătească un abonament de 273 de lei/lună.

În acest fel, primarul C-tin Toma speră să limiteze numărul autoturismelor care vor accesa Aleea Căprioarei (cel puțin până când Curtea de Apel Ploiești va anunța sentința în privința suspendării HCL de limitare a accesului auto în Crâng).

Rămâne de văzut în ce măsură decizia de azi a primarului va fi atacată la rându-i în justiție.

anunt acces Crang

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată VIDEO. Tânăra, confuză, se afla singură în mașina care s-a izbit de piciorul podului CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

22 de comentarii la „Taxă de intrare cu mașina în Crâng. Iată cât va costa biletul/abonamentul

 • Dupa cunostintele mele acea alee nici nu cred ca indeplineste conditiile legale pentru a putea fi deschisa circulatiei in ambele sensuri.
  Poate primarul ar trebui sa ceara niste rapoarte de specialitate si sa vada daca nu cumva poate sa blocheze definitiv accesul auto acolo pe baza acelor rapoarte de specialitate.
  Sa vedem atunci ce judecatoare mai anuleaza asa ceva, ca s-ar vedea coruptia de la o posta.
  Ar fi interesant de vazut motivarea judecatoarei pentru anularea provizorie a HCL pana la un proces, sa vedem ce si cum a interpretat ea atat de anapoda incat sa anuleze provizoriu HCL.
  Mie imi miroase a coruptie, ca stie ca pana ar trece primaria printr-un proces pana la o decizie definitiva si irevocabila ar dura ani de zile pentru ca patronii vor avea interesul sa faca tot felul de sicanari si anulari (metoda schimba avocatul lunar ca sa se amane lunar inceperea procesului si alte astfel de metode) timp de ani de zile, astfel inca o suspendare provizorie pana la hotararea definitiva si irevocabila pe speta ar insemna in practica una de lunga durata.

  Răspunde
 • E prea ieftin zic. Toti zevzecii, ciumegii și cocalarii vor putea sa isi etaleze cazanele prin crang,ca in alta parte nu se poate. padurea ar trebui sa fie pentru plimbatul prin natura,sa iei si tu aer proaspat, nu sa mirosi noxele la toate cazanele.
  Sa plateasca cu varf si indesat,ca de aia a ajuns Romania unde e acum, din cauza unor jmecheri.
  Fă-le primare dublu ca preț. Eu am masina,dar mi sa urat de condus,mai bine la pas.

  Răspunde
 • E parcul destul de mare pentru toata lumea!!!voi astia de nu mai vreti masini in crang…fix pe aleea aia va plimbati nu?!de ce nu va plimbati pe aleea principala din parc?!dar asa e romanul…v-a intrat in cap asta cu coruptia si gata domnule orice vi se pre suspect…v-ati trezit toti peste noapte ecologisti…multa lume vine cu masina din alte zone ale orasul si lasa masina in parcare la conacul trandafirilor…pentru a da jos o bicicleta un carucior…sa se plimbe in parc!!dar voi vedeti doar cocalari…cu cazane…e loc pentru toata lumea!!
  Iar primarul…ar trebui sa se ocupe de adevaratele probleme ale urbei!!!sa asfalteze strazile unde ne rupem in doua “cazanele” nu sa se judece pe prostii!!a scos ochii cu 3 stradute de 2 m latime astfaltate si ati pus botul toti…va cred si eu dupa 20 de ani in mandatul lui Bosco…acum va multumiti cu 3 frimituri!!!trezireaaa

  Răspunde
 • Hilar cum sa zici ca a asfalat 3stradute de 2 metri !!!! Aici avem doua probleme ori nu esti din buzau si na ai venit de 1 an prin oras ori esti RAUTACIOS !!!

  Răspunde
 • 10 lei, orice țăran are pentru o intrare! Dacă făcea intrarea 100 lei era mult mai normal, intrau și mai puține mașini și se strângeau aceeași bani la buget.

  Răspunde
 • foarte buna decizia!
  trebuiau niste taxe si mai mari!
  nu mai vrem masini in crang, nu mai vrem carciumi in crang!
  sa plateasca daca vor sa intre!
  la fel ar trebui taxe de parcare mari si pentru centrul orasului care e sufocat de masini si tot felul de harburi!

  Răspunde
 • Daca nu mai vrei titi, dc nu te duci si le faci o oferta oamenilor sa o cumperi tu si apoi sa le inchizi sau sa le demolezi ? Ce zici de asta ? Sau n-ai bani nici de o chifla in stomac si iti dai si tu parerea ?

  Răspunde
 • Adică dacă vrei să intri cu mașina în Crâng de 4 ori/ lună pe Aleea Căprioarei (singurul drum pe care oricine putea intra liber cu mașina) ca să se poată bucura și părinții tăi în vârstă – care nu se pot deplasa decât distanțe scurte pe jos – de Heleșteu sau de evenimentele organizate în centrul Crângului, atunci trebuie să plătești un abonament lunar de 42 de lei, adică 10,5 lei/ intrare ca și o persoană juridică. Aceasta înseamnă că de acum înainte vor fi avantajați doar „șmecherii” cu salarii mari pentru care această sumă este neimportantă. Persoanele cu salarii mici, după ce se deplasează până la marginea orașului vor trebui să își lase autoturismele la intrarea în Crâng, apoi să meargă pe jos sau cu ce pot (cârje, cadru, biciclete etc.) printre șmecherii cu mașini și bani care vor fi singurii ce se vor bucura de limitarea numărului de mașini în timp ce le vor râde în nas celor care își lasă mașinile la intrare. Dacă vrei să nu cari în cârcă hoverboard-ul, monociclul electric, skateboard-ul electric etc. până la mașină în caz că s-a descărcat bateria în mijlocul Crângului, atunci trebuie să achiți 42 de lei lunar. Dacă vrei să nu cari de tricicleta, pennyboard-ul sau rolele copiilor în brațe, atunci ori îi lași să le folosească printre șmecherii cu mașini până ajungeți în mijlocul Crângului ori vă duceți în alt parc, ca să nu riscați accidente nefericite. De fapt, ce rost ar avea să lași copiii să facă mișcare în mijlocul Crângului și apoi să le riști sănătatea obligându-i să meargă transpirați până la mașina care așteaptă la marginea Crângului? Dar de ce i-ai mai scoate să facă mișcare în natură, supunându-i la oboseala și stress-ul parcurgerii unui drum lung pe jos printre mașinile pline cu șmecheri, sacrificând totodată o bună parte dintr-un timp care ar putea fi utilizat cu mai mare folos? Este încă o dovadă că primarul satisface strict interesele anumitor categorii de persoane și anume al celor cu bani care își permit să îi dea șpagă ca să jongleze cu hotărâri ale consiliului local în favoarea lor. Probabil că primarul mai urmează să încaseze șpaga pentru continuarea afacerii cu cortul pentru nunți plasat pe terenul de sport unde unii dintre noi ne duceam în copilărie ca să facem sport în loc de a ocupa aleile transformate în piste pentru ciclism, unde îi încurcăm pe bicicliști sau riscăm să fim loviți de ei…

  Răspunde
 • Lute, tu du-te acasă și lasă oamenii mari să-și bată capul…
  În altă ordine de idei, încă putem constata că o mulțime de cocalari postează împotriva oamenilor de bun simț, care vor să se bucure din plin de o plimbare la pas pe aleile vechi sau noi ale bătrânului parc. Auzi la unul, veneau cocalarii, pe vremuri cu mașina (un cazan de doi lei, bineînțeles) și parcau în buricul Crângului, după care scoteau bicicleta sau căruciorul pentru plodul din dotare și dădea ture cu acestea pe alei. Pe care alei, că erau toate pline de mașini? Și dacă ne uităm puțin așa, în capătul celor două noi alei era spațiu de parcare suficient, se puteau lăsa mașinile acolo, mai erau și supravegheate de localii care păzeau barierele și puteați să o luați la pas, sau cu bicicleta sau căruciorul prin tot Crângul, nestingheriți, chiar până și la cele trei cârciumi, din care două cel puțin, n-au ce căuta acolo. La întoarcere, tot perpedes, vă treceau aburii alcoolului, până la mașini și puteați să le conduceți, cât de cât, în siguranță. Dar după ce iei o ”centuristă”, unde naiba să o duci, dacă dom primar ți-a închis cele două drumuri care erau potrivite pentru așa ceva? De-aia se zbat unii și se agită pe aici! De-acum astfel de obiceiuri or să pară scumpe unora…

  Răspunde
 • Anonimule, pe vremuri era un domn infirm, care își târa un picior și care zilnic venea pe jos în Crâng, de undeva de prin Bariera Ploiești și după ce făcea înconjurul heleșteului, se retrăgea la domiciliu, tot pe jos. Dacă dumnealui putea, atunci ar putea și părinții tăi. Fără nicio răutate, dar s-au inventat tot felul de dispozitive și aparate pentru persoanele cu unele probleme…
  Și dacă vii cu tot felul de gadgeturi sau alte dispozitive de agrement, pe unde să te dai cu ele, dacă pe cele două alei create și pentru așa ceva, acum circulă mașinile? Nu-ți cădeau galoanele dacă lăsai mașina la stadionul de atletism și de-acolo o luai frumușel la pas, sau pe cele enumerate de tine (probabil ca să arăți că ai), că distanța nu e deloc mare spre nicio destinație din Crâng. Puțină mișcare nu strică, dacă tot ai venit să o faci!
  Mă gândeam, dacă tot a revenit Crângul integral în administrarea primăriei, poate s-ar amenaja într-un colț de pădure, mai retras, niște locuri de picnic, tot taxabile, dar amenajate după toate regulile, nu?!

  Răspunde
 • Domnule primar .
  Degeaba exista taxa de acces daca masinile vor fi parcate pe spatiul verde sau pe alile din Crang.Adica vreau sa spun ca daca tot ati introdus taxa ar trebui sa se permita accesul in limita locurilor de parcare din Crang pentru parcarea de la Max si de la Conacul Trandafirilor

  Răspunde
 • Astia de mai sus care sustin ca parcul trebuie sa fie pentru masini stau si prost cu logica.
  Adica ei pot sa faca miscare doar dupa ce ajung in buricul Crangului, pana sa ajunga acolo nu le mai merg picioarele… zic sa profitam de ocazie sa faca lumea pelerinaj in Crang, ca vindeca ologii brusc cand ajung in buricul Crangului.
  Sau ca ai sai copii cat timp alearga in buricul Crangului nu transpira, ci transpira doar pe aleea de intrare cand se intorc la masina… mai sa fie.
  Comoditatea se plateste, vrei sa iti cari hoverboardul in portbagaj pana in bucicul Crangului atunci scoti banul, daca nu poti sa mergi calare pe el pe aleea de intrare. Ale naibi hoverboarduri, se blocheaza doar pe aleea de intrare, cand ajung in centrul Crangului brusc incep sa functioneze.

  Răspunde
 • Abia astept sa se deschida si portile mari de la Balcescu, ca doar legea e una pentru toti, daca e legal sa intri pe aleea din stanga trebuie sa fie legal si pe cea din fata, nu?
  Aleile din parcul Tineretului si Marghiloman cand se deschid circulatiei publice, ca acum doar patronii ce au magazine la strandul din Tineretului au acces, si cei de la Urbis, si care isi parcheaza masina pe spatiu verde la umbra pe aleea ce porneste de la intrarea strand si care duce spre Amfiteatru.
  Nu e frumos asa, macar daca e acces doar pentru patroni sa ne dea si noua voie sa cumparam niste teren acolo sa deschidem si noi o afacere si sa putem intra si noi cu masinile. nu conteaza cat costa, ca banii nu e problema, cumparam si defrisam cat e nevoie doar sa putem intra si noi sa facem curse si drifturi acolo.
  Saraciile care n-are bani ca e prosti si nu stie sa face banu sa se plimbe la picior pe trotuare in oras, in parc sa intre doar baietii care are masini tunate sa face curse si drifturi, daca e baieti destepti si stie sa face bani. E rea lumea, daca n-are ei bani sa cumpere masini tari sa face curse si drifturi se oftica ca avem noi.

  Răspunde
 • Ma intreb daca noi, romanii, vom ajunge vreodata la consens!? Nimic nu ne multumeste si nu ne lasam pana nu aruncam piatra! Sport national! Daca se face, de ce se face? Daca nu se face, de ce nu se face? Dupa 20 de ani, se face ceva, se vede ceva! Dar e suficient? Niciodata! Macar de ne-am ingriji de vocabular! Dumnezeu sa ne intelepteasca,de unde nu-i, nici el nu cere!

  Răspunde
 • După cum se vede treaba,nu prea este în regulă.Taxa de intrare e mult prea mică,ar trebui măcar 100 de lei taxa de intrare și 50 de lei ora de parcare, fără nici un abonament,iar parcarea pe spațiul verde sau în alt loc decât cele câteva locuri de parcare,să fie taxate cel puțin cu 200 de lei.Dar după cum se vede domnul primar,ori nu vrea să strângă bani la buget,ori ne aruncă niște praf în ochi, nouă fraierilor care am sperat că în sfârșit sa găsit cineva care să facă ordine,și parcul să fi parc.Mai rămâne o soluție sugerată de cineva imediat după decizia acelei judecătoare șpăgară, cioburi de sticlă și cuie cât cuprinde asfaltul ăla, să vedem atunci cine va mai intra cu mașina în parc.Asta e ultima soluție.

  Răspunde
 • Pot fi satisfacute ambele „tabere”, dar aceasta inseamna acceptarea unor sacrificii. Exista destule alei in Crang si mai multe cai de acces catre Crang pe unde nici nu au circulat si nici nu circula masini. Una dintre tabere se „bate” ca singura cale de acces pentru autoturisme pana in centrul Crangului (care este si cea mai indepartata si lunga cale fata de centrul orasului) sa fie dedicata in exclusivitate tot celor care nu utilizeaza vehicule. Cealalta tabara doreste sa ramana „Aleea Caprioarei” deschisa tuturor celor care prefera sa intre cu masina in Crang. S-a facut „compromisul” de a se favoriza intrarea celor care sunt dispusi sa isi platesca intrarea in Crang. Aceasta va limita intr-adevar numarul de autoturisme, deoarece nu oricine va fi dispus sa plateasca suma ceruta de primarie. Iar dintre cei care vor fi dispusi sa plateasca fara a face un efort financiar majoritatea nu au facut un important efort financiar nici ca sa isi cumpere bolizi care sa goneasca peste bumperele pentru reducerea vitezei, sa taie curbele, sa accelereze pana la 100 Km/h in 3 secunde de la traversarea ultimului bumper. Vedeti in aceasta decizie un compromis acceptabil? Eu nu il vad asa. Un exemplu de compromis mai bun ar fi largirea drumului in asa fel incat sa se poata face trotuare pentru pietoni si pista pentru ciclism asa cum trebuie. Astfel se va putea bucura de centrul Crangului o categorie mai larga de persoane. Din pacate, exista indivizi care isi vad doar propriul interes si care striga intodeauna mai tare si persoane pe care nu le duce capul ca sa inteleaga argumente simple, reinterpretandu-le in moduri prea stupide sau rautacioase ca sa te mai obosesti sa lasi o replica. Ne-am obisnuit sa ii lasam pe acestia sa influenteze decizii care ne afecteaza si pe noi. Si aici este doar vina noastra…
  Cine nu are parinti sau bunici in varsta, nu intelege ce inseamna pentru acestia din punct de vedere fizic si psihic sa parcurga un drum lung pe jos sau chiar si cu ajutorul unui vehicul pentru pietoni. Cine nu a avut un membru de familie cu o fractura mai grava de glezna si care timp de o luna nu se poate deplasa decat cu ajutorul unui cadru topaind intr-un picior, iar in lunile urmatoare merge schiopatand indurand dureri la fiecare pas nu intelege efortul de a te deplasa in astfel de conditii chiar si cativa metri. Pana cand nu i se va imbolnavi copilul dupa ce a transpirat la locul de joaca din centrul Crangului si apoi l-a obligat sa mearga tremurand pe jos si prin ploaie pana la marginea Crangului unde a parcat masina, nu va putea intelege (la nivelul lui) decat ca „cat timp alearga in buricul Crangului nu transpira, ci transpira doar pe aleea de intrare cand se intorc la masina… mai sa fie”. Pana cand nu va transporta in brate hoverboard-ul de peste 10 Kg al copilului dupa ce copilul s-a plimbat cu el pana cand s-a epuizat bateria in mijlocul Crangului va sustine in continuare ca „ale naibi hoverboarduri, se blocheaza doar pe aleea de intrare, cand ajung in centrul Crangului brusc incep sa functioneze.”. Cine mai este atent la argumente printre o avalansa de opinii de acest gen din partea unor indivizi care in aparenta nu sunt capabili nici macar sa citeasca sau sa gandeasca? Mie imi vine greu sa cred ca exista persoane atat de limitate. De aceea m-am intrebat de multe ori in situatii similare daca nu cumva astfel de indivizi sunt platiti ca sa distraga atentia de la argumentele mai importante sau ca sa ii determine pe cei care au cu adevarat argumente sa se lase pagubasi…

  Răspunde
 • trebuiau impuse taxe mai mari sa nu si mai permita orice cocalar sa intre cu masina in crang!
  si toate bodegile ar trebui demolate nu mai vrem sa le vedem
  vrem sa vedem padure si aer curat nu gaze de esapament si nu carciumi infecte!

  Răspunde
 • Anonimul ăsta ultimul: ai scris mult,… și fără rost! Poți completa singur, în locul celor trei puncte, cuvântul potrivit și care să rimeze. Bine, multi își dau seama și așa, ce cuvânt ar fi.

  Răspunde
 • Dynamo (un nume care nu ma mira la cineva care nu poate mai mult), acele puncte de suspensie te definesc perfect si cred ca nu are rost sa mentionez la ce capitol. Esti un exemplu tipic de incapacitate de argumentare si carente educationale. Reactia ta demonstreaza (printre altele) ca te simti cu musca pe caciula si ma bucur ca am scos in evidenta acest lucru. Adevarul supara. Insultele pe care le adresezi te incadreaza in limitele la care am facut referire si in cazul de fata nu este vorba doar de aparente. V-ati adunat aici ca pe stadion si va comportati ca pe stadion, contempland propriile „goluri”, exprimand „goluri” in cel mai fericit caz, deoarece exista si reactii cu o patologie mai grava printre comentariile de mai sus. Cum se intampla de fiecare data, discutiile ajung sa degenereze si oamenii maturi incep sa se retraga lasand loc… cred ca „multi isi dau seama” cui.

  Răspunde
 • Pentru ultimul anonim,
  Din câte ai încercat tu să ne explici nouă,se vede clar că ai creierul cât un bob de grâu.Tu și alții ca tine nu vă duce mintea să înțelegeți că în parc nu au ce căuta mașinile.Noi majoritatea vrem în parc liniște și aer curat,iar acele bombe ecologice care n-au fost niciodată cârciumi trebuie să dispară.Punct.

  Răspunde
 • Foarte bine .Trebuie totuși o mână de fier în anumite situații ,altfel lucrurile scapă de sub control și cine știe ubde pot ajunge .Așa ,legea e lege .Cine o încalcă ,să plătească .Îi urez succes dlui Primar și să nu se lase intimidat .Crângul e al nostru ,al tuturor ,și nu cred că există mai multe mașini decât pietoni sau bicicliști .Apoi avem și noi nevoie de o gură de aer curat .într-un oraș și așa destul de sufocat .

  Răspunde
 • taxele sunt prea mici, trebuiau sa fie cel putin duble
  te uiti la poza asta de la articol cu individul ala care sta iesit pe geam in sictir si te enervezi, iti dai seama de ce trebuie interzis accesul auto in crang
  10 lei intrarea pt pers juridice e prea putin si pt pers fizice trebuia cel putin 100 lei!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.