„Țeava nu mai vine drept ci în zig-zag. Pentru că unii au refuzat ca țeava să treacă pe sub terenul lor”

„Faptul că unii proprietari de la Potoceni au refuzat ca țeava de gaze să treacă pe sub terenul lor înseamnă cheltuieli mai mari și câteva luni de întârziere”, a anunțat Dumitru Constantin, city – manager la Mărăcineni.

„Față de proiectul inițial în care țeava venea drept, acum trebuie să facă mai multe zig-zag-uri pentru a ocoli terenurile celor care nu ne-au dat acceptul. De la un cost de 4 de mil. € investiția va fi cu șase-șapte sute de mii de euro mai mult. În plus, pentru că s-a modificat proiectul trebuie obținute noi avize. Abia după ce avem toate avizele putem depune documentația pentru obținerea autorizației de construcție”, a explicat „Titel de la Mărăcineni”.

Dumitru Constantin spune că execuția se va face la iarnă când pe terenurile pe unde va fi îngropată țeava nu vor fi culturi.

Investiția Transgaz prin care se va trage țeava de gaze de la Vernești la Mărăcineni (pe sub calea ferată Nehoiașu, DN10, canalul energetic și râul Buzău), iar de la Mărăcineni, mai apoi, înspre Beceni și Poșta Câlnău e considerată cea mai importantă din jud. Buzău de după 1989.

După ce se va înființa la Potoceni SRM-ul (stația de măsurare și reglare), urmează ca Distrigaz (cel mai probabil) să realizeze rețeaua de distribuție prin comuna Mărăcineni.

loading...

5 comentarii la „„Țeava nu mai vine drept ci în zig-zag. Pentru că unii au refuzat ca țeava să treacă pe sub terenul lor”

 • Don Primarele de Stâlpu/ scuze Merei auzi ce au făcut alți in 4 ani
  .Să sperăm că faci și matale așa ceva pt. localnici că nu sunt decât 3 km.de țeavă. E de ajuns sa propui proiectul, de execuție se va ocupa viitorul primar.Asa a fost și cu asfaltarea de o singură bandă în comuna.Nu au fost bani de mai mult.

 • La aia care au refuzat ,sa le bagati gaze frate!Popor de dobitoci!

 • Acu’ depinde pe unde ar fi trebuit sa treaca tzeava aceea de gaze, pe terenul localnicilor care au refuzat.
  Nici mie nu mi-ar fi convenit sa-mi treaca prin curte, adica sa ma vad cu tot felul de escavatoare si macarale prin tarla, cu totul pus la pamant, iar dupa cativa ani sa se dea cine stie ce lege si sa te trezesti ca pe unde trece tzeava nu mai este terenul tau.
  Cum ne-am trezit noi pe strada, aici in Buzau: tzeava de gaze si lucrarile au fost platite de o parte dintre cetateni unei firme private [Sigma], dupa care odata bagata in pamant nu mai este a cetatenilor, ci proprietari sunt cei de la gaze. Acum poate sa se lege oricine gratis la gaze ptr ca prostii initiali au platit conducta de gaze stradala…..[Leo]

 • ceam facut Bobita /

 • La acei oameni trecuti pe lista si lasati fara gaze sa nu se racordeze toata viata!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.