Tematică schimbată. Se pun imagini deosebite din istoria orașului și județului Buzău

Se întâmplă acum pe Calea Eroilor.

Peste imaginile mai vechi, cu tematică militară, se aplică fotografii deosebite din istoria orașului și a județului Buzău.

Explicația noii colantări a panourilor de pe gardul unității militare ne-a fost oferită de primarul C-tin Toma:

„Avem grijă de toate în acest oraș. Pe lângă străzi, trotuare, asfaltări, școli etc. e important să avem grijă și de dimensiunea culturală. Pe 12 aprilie se împlinesc 1650 de ani de la prima atestare documentară a numelui de Buzău, de la martiriul Sf. Muc. Sava Gotul, înecat în apele râului Mousaiaos, devenit apoi Buzaios. Nu puteam rata un asemenea eveniment, vom invita aici mulți copii și elevi, e important să ne întărim identitatea, să redăm încrederea tinerilor în orașul și județul ăsta”

Expoziția, ce poate fi interpretată și ca o lecție de istorie în aer liber, va fi inaugurată pe 12 aprilie.

Noile fotografii, însoțite fiecare de explicații, nu sunt doar din orașul Buzău, ci din tot județul.

Vezi mai jos câteva dintre „noutăți”:

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Tematică schimbată. Se pun imagini deosebite din istoria orașului și județului Buzău

 • Gata? Am uitat eroii? Ștergem istoria ?!

  Răspunde
 • Se schimba si panourile de propaganda legionara?
  Vom vedea daca va mai fi vreun panou gen Rugul Aprins…

  Răspunde
 • Lumea s-a revoltat pe acest subiect, macar daca erau inlocuite panourile cand cele vechi se deteriorau, asa sunt doar bani aruncati.

  P.s. Cine a facut sesizare pe tema asta pe site-ul primariei s-a trezit cu contul sters, deci cenzura din plin marca Primaria Buzau :))))

  Răspunde
 • Bani cheltuiti aiurea, d-le reporter!
  Se puteau face altceva cu 25000 E.
  Acum ce mai ziceti?

  Răspunde
 • @Orasean sa stii ca administratorul siteului primariei e chiar administratorul firmei ce a primit contractele pentru poze. Deci logic ca va cenzura si elimina orice opinie contra contractelor banoase pe care le face cu primarul in detrimentul cetatenilor. Vorbim de sume de zeci de mii de euro ce au o profitabilitate uriasa, e miza mare, nu poti ca administrator sa lasi cetatenii sa stea in calea a asemenea contracte banoase.
  Mai multa libertate de exprimare ai in Rusia decat in tarile UE si NATO. Acolo ai voie sa il injuri pe Putin cat vrei ca mare lucru nu patesti, in timp ce aici in tara UE si NATO daca zici ceva ce poate fi interpretat ca fiind rau pana si pentru ultimul baronas local dintr-un mic orasel esti imediat persecutat de autoritatile care actioneaza mai rau decat clanurile interlope.

  Răspunde
 • @Anonim, am trecut si eu dimineata aceasta pe Calea Eroilor. Cum sa dai 30000 de euro pe pozele alea? Unele poze, desi sunt facute recent, au o rezolutie foarte slaba, de trebuie sa te chiorasti sa intelegi despre ce e vorba. Un copil cu un telefon smart ar fi facut niste poze mai reusite. Iar legat de faptul ca tot acel om administreaza site-ul, si-a luat primaria Minister al Propagandei? Nu este normal, in alte tari precum Elvetia orice proiect intra in dezbatere publica, la noi te trezesti fara cont daca critici o propunere.

  De asemenea, mi se parea de bun simt sa lase pozele cu militarii decedati.

  Răspunde
 • @ Anonim
  Mare dreptate aveti. Respect!…
  …Cu rezerva ca, la noi, esti liber sa vorbesti, dar la rusi esti liber pana vorbesti. Insa la nivel local nu e mare diferenta, oricum nu te aude / asculta nimeni, nu degeaba avem sintagma „baroni locali”…

  Răspunde
 • @Anonim:
  Oaie, tu te auzi cand vorbesti ???!!!

  ….”Mai multa libertate de exprimare ai in Rusia decat in tarile UE si NATO. Acolo ai voie sa il injuri pe Putin cat vrei ca mare lucru nu patesti…”

  No comment, cate specimene mono-neuronale traiesc printre noi….

  Răspunde
 • Nu s-a gandit Toma sa puna si o poza a „marelui patriot-filozof” Dan Puric,pe care l-au facut cetatean de onoare al Buzaului ? Mai bine il faceau „cetatean de OROARE”,ca ne-am umplut de „purici” cu „marele „patriot filozof”.

  Răspunde
 • Nu, dar aveam una cu Ceausescu, acolo. Mi se pare tare ! :)))

  Răspunde
 • …de data asta primarele a făcut – o lată !….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.