Țepeluș: „S-au terminat dezbaterile în comisie. Legile Educației intră în Parlament”

Comisia de Învățământ din Camera Deputaților a finalizat dezbaterile referitoare la Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior.

În cadrul acesteia deputații au încercat să corecteze proiectele de lege pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale sistemului de educație din România.

Acest proces a presupus multe ședințe, discuții și negocieri, dar a fost un efort de colaborare între parlamentari și experți în educație.

Anunțul a fost făcut de deputatul buzoian, Laurențiu Țepeluș, secretar al comisiei de învățământ, pe pagina sa de Facebook:

„Am finalizat astăzi dezbaterile care vizează Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior. Ca primă cameră sesizată, în Comisie am încercat să corectăm cât de mult s-a putut cele două proiecte astfel încât să răspundă nevoilor actuale ale sistemului de educație, dar și viitorului pe termen scurt și mediu, să reflecte solicitările tuturor actorilor implicați și interesați de învățământul românesc și să trimitem spre Senat, după votul din plenul Camerei Deputaților, forme cât mai complete ale inițiativelor legislative.

Laurențiu Țepeluș: A fost un proces lung, cu multe ședințe, discuții, negocieri, dar la care, ca profesor și parlamentar, mă bucur că am participat și apreciez efortul tuturor celor care au contribuit la acest proces.”

Urmează votul în plenul Camerei Deputaților și o nouă procedură de dezbateri la Senat, camera decizională pe legile Educației.

PSD a precizat cu mai mule ocazii care sunt prioritățile sale în ceea ce privește legile Educației:

  • Accesul egal și neîngrădit la educație pentru toții copiii
  • combaterea abandonului școlar
  • dezvoltarea învățământului dual
  • dezvoltarea programelor de after-school
  • creșterea rețelei de consilieri școlari și a cabinetelor de medicină școlară
  • susținerea elevilor români care învață în afara granițelor țării
  • buna integrare a celor care se întorc acasă precum
  • salarizarea cadrelor didactice sunt câteva din acestea.

Citește și:


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.