Teren nisipos, soluție tehnică nouă în Buzău. Vezi VIDEO – buzoienii.ro

Două premiere în Buzău. Cea mai importantă e că pe o stradă lungă (800 m) și importantă din oraș au început lucrările în vederea asfaltării.

Șoseaua spre oborul de animale, niciodată asfaltată. Un dezastru, unde îți rupeai efectiv mașina

E vorba de Șoseaua Vadu Pașii care face legătura între podul de la Vadu Pașii – oborul de animale și cherestea – Șoseaua Brăilei.

A doua premieră e legată de soluția tehnică adoptată din cauza solului dificil.

„Șoseaua Vadu Pașii va avea parte de o premieră pentru Buzău. Pentru că este amplasată pe un teren nisipos, stabilizarea infrastructurii se va face cu o tehnologie nouă, consolidare cu Durosol. Acesta este un liant hidraulic special folosit pentru îmbunătățirea si stabilizarea terenurilor argiloase, și se aplică pentru lucrari geotehnice speciale, căi de comunicație terestre, construcții civile și industriale.

Proiectantul a ales această soluție tehnică pentru că șoseaua va fi tranzitată de trafic greu după finalizarea podului de la Vadu Pașii. Nu suntem în concurență cu Consiliul Județean, care se apropie cu pași repezi de finalizarea podului de la Vadu Pașii, dar vrem să terminăm primii strada!”, a anunțat viceprimarul Ionuț Apostu.

Asfaltarea străzii va însemna și un restart pentru Oborul de Animale și Cherestea, părăsit de clienți și comercianți din cauza stării dezastruoase a drumului.

Dacă în mandatul primarului Toma această stradă chiar se face, pe vremea lui Boșcodeală nici măcar nu se promitea

Lucrarea ar urma să fie finalizată în luna iulie 2019. Vezi mai jos un clip video din timpul lucrărilor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.