Gagu: „Terenul de sub vile aparține Primăriei Buzău și poate fi vândut proprietarilor”

Nu-i un personaj simpatizat de foarte mulți buzoieni. Dar în polemica recentă – „cine e proprietar pe terenul de sub noile vile din Orizont ?” – industriașul buzoian pare să aibă dreptate.

Mai exact, Gagu susține că el și juriștii săi au interpretat corect sentința judecătorilor din procesul în care a fost judecat ex-primarul Boșcodeală (și scăpat pentru că a intervenit prescripția).

„În ciuda opiniei domnului Pistol, secretarul primăriei, terenul aparține 100% Primăriei Buzău. Documentele de la cadastru, dar și sentința judecătorească, pentru cine le studiază și e de bună credință, sunt lămuritoare. Terenul de sub case e al Primăriei și poate fi vândut, cum s-a întâmplat și până acum, proprietarilor care doresc asta”, a spus Gagu.

Documente în favoarea lui Gagu

A) Cel mai important înscris e pasajul (vezi mai jos) din sentință. Pentru că restituirea terenului către fostul proprietar (Agenția Domeniului Statului) nu mai e posibilă (pe teren s-au construit case și blocuri) alde Boșcodeală sunt puși să plătească diferența de preț dintre terenul luat abuziv (de la Stațiunea Legumicolă) și cel de la Seribuz (pe care ar fi trebuit să-l ia legal Primăria Bz.).

„Admite acţiunea civilă formulată de Agenţia Domeniilor Statului şi obligă, în solidar, pe inculpaţii Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir, la plata către aceasta a sumei de 531.062 lei reprezentând diferenţa dintre contravaloarea terenului în suprafaţă de 33 ha şi contravaloarea terenului situat pe raza municipiului Buzău, în tarlalele 24 şi 25”.

B) Al doilea înscris e tot din sentință. Judecătorii recunosc că restituirea „in integrum” a terenului nu se mai poate face întrucât pe el s-a construit, iar atât cumpărătorii de case, cât și constructorul sunt de bună credință.

Vezi mai jos extrasul din sentință:

C) Gagu prin firma Concas a întrebat zilele trecute la cadastru cui aparține terenul. Iar cadastrul a răspuns pe 24 februarie că terenul aparține Primăriei Buzău – vezi documente mai jos.

În concluzie, Primăria Buzău rămâne proprietară pe terenul pe care Concas a construit noi case și blocuri. „Mortul de la groapă nu se mai întoarce”, a zis-o, mai plastic, Gagu. Pentru că a rămas fără teren „Administrația Domeniilor Statului” va fi despăgubită de Boșcodeală (găsit vinovat de instanță) cu 5,3 miliarde de lei vechi.

De ce se opune (momentan) Pistol

Eduard Pistol (secretarul Primăriei Buzău) a dat aviz negativ pentru vânzarea terenurilor către proprietarii vilelor din Orizont. Dreptate are și el, în dreptul lui. Judecătorii au desființat procesul verbal (vezi foto mai jos) prin care Primăria Buzău a primit terenul de la Stațiunea Legumicolă (SCDL doar se folosea de teren, proprietar era statul prin Agenția Domeniilor Statului). „Cum mai poate dispune Primăria de teren, dacă actul prin care l-am primit de la stațiune a fost anulat ?”, s-a întrebat Pistol.

Gagu nu-i de acord și spune că procesul verbal n-are valoare juridică.

Se va rezolva, dar se pierde timp

Pistol susține că va cere relații suplimentare de la instituțiile statului în privința aflării proprietarului. „Dacă ni se va răspunde negru pe alb că terenul aparține Primăriei Buzău procedura vânzării terenurilor va putea fi repusă pe ordinea de zi, iar consilierii vor vota proiectul”, a admis secretarul primăriei.

Pistol a arătat ieri plastic că terenul din mijloc s-a vândut, iar o parte a rămas (deocamdată) nevândut până la venirea lămuririlor

Gagu e nemulțumit că se pierde timp, „în condițiile în care lucrurile sunt clare. Și n-o zic eu, ci juriștii pe care i-am consultat”. Industriașul spune că va cere ajutorul Prefecturii și, la nervi, că-i va face chiar plângere penală „pentru abuz în serviciu” lui Pistol.

Escrocheria lui Boșcodeală

Pentru ca buzoienii să-și dea seama de escrocheria făcută de Boșcodeală, reporterul buzoienii.ro a pus unul sub altul cele două documente relevante.

În primul se observă că Prefectura a dat Primăriei Buzău un teren de la Seribuz (ieșirea spre Ploiești), iar Boșcodeală l-a luat 😂 pe cel de la ieșirea spre Focșani (mai valoros, unde s-au făcut apoi cartierul Orizont și Aurora Mall).

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este ce-s-a-luat.jpg

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

20 de comentarii la „Gagu: „Terenul de sub vile aparține Primăriei Buzău și poate fi vândut proprietarilor”

 • Cum e Turcu și Pistol…u . Vorba românească .

  Pistol daca nu are habar sa interpreteze o Hotărîre Judecătorească explicită , înțeleasă ușor de Domnul jurnalist sa-si de-a demisia și să ne lase . Nu este prima dată cînd da soluții pafariste !

  Pe principiul ” Du-te Dică , du-te ! „

  Răspunde
 • Ți a promis și ție Auras Gagu o casa acolo, terenul este in litigiu din 2008. Ești omul lui Gagu, ți a dat repede niste documente fara valoare juridică. Ba ce face omul pentru bani.

  Răspunde
  • Raspuns pt „Boscodeala”. Sentinta e document fara valoare juridică ? Faptul ca mi-a promis dnul Gagu a vilă o iau cum este, o glumă. Dovada ca am publicat comentariul dvs.

   Răspunde
 • Cum e Gagule, acum Boscodeala nu mai este bun dar când ți a dat pe banii buzoienilor toate utilitățile și teren cu câțiva euro pe metru a fost bine, nu !? Boscodeala nu fi ba fraier, spune adevărul, spune cum a fost afacerea cu Gagu, hai curaj.

  Răspunde
 • Doar Boscodeala este vinovat? Gagu nu are nicio vină? Acesta stia de la bun început ca dezvolta un cartier pe un teren cu probleme, dar a mers mai departe pe principiul ca dacă este construit ilegal nu se mai poate demola.

  Răspunde
 • Cum am mai spus, legi românești de doi lei, facute de hoti, adica tu-mi ocupi terenul abuziv, construiesti pe el, iar inapoi primesc niste bani cat considera statul, tu te umplii de bani pe spinarea mea, iar eu raman cu buza umflata. Halal afacere!Corect este sa-mi restitui bunul meu, asa cum l-ai gasit, iar pagubitii sa fie despăgubiți.

  Răspunde
 • In sentința nu scrie negru pe alb că Primăria este proprietarul și că poate să vandă terenul, doar judecătorul nu este tampit sa lase în continuare situația de fapt, el a constatat abuzul și falsul, adică sentința după tine și după Gagu da frau liber ilegalităților in continuare. Cum crezi tu că poți cumpăra un teren acolo cu active euro pe metru când pe piata in acea zona se vinde cu min. 100euro/ mp fara utilități. Auras omule hoția de acolo se vede din avion, tu trebuie sa cercetezi și să vezi cum de numai Gagu a construit acolo, uite vreau și eu mâine să construiesc acolo și îți promit că le vând cu 30% mai puțin decât Gagu, mă băga cineva în seamă, eu zic că nu, Gagu este artizanul afacerii.

  Răspunde
  • Raspuns pt Nelu. Da, acolo judecătorii au consfințit că s-a facut o escrocherie cu terenul. Dar admit ca nu se mai poate da inapoi (restitutio in integrum) cata vreme pe teren s-au construit case și blocuri.

   Răspunde
 • Corect, nu se mai poate da terenul înapoi, asta e clar, dar unde scrie că de mâine primăria poate sa mai vândă alte terenuri cu 16euro/mp in acea zona, ar fi ceva de noaptea minții, adică tu judecător constați golănia și o lași să se desfășoare în continuare !!!??? așa ceva nu este posibil și de aceia Pistol a explicat foarte bine să priceapă tot prostul, Gagu dacă vrea sa construiască sa cumpere terenul la prețul pieței de 100 euro este învățat la banii publici că sa nu îți mai zic Auras ce face el ca sa îi împiedice pe alții să construiască. La 1m Auras de parcela Orizont pe celelalte terenuri nu exista PUZ, cine îl ține pe loc, Țârlea, cine este Țârlea, omul lui Gagu, și uite așa se închide cercul dragul meu, și în loc că tu sa cumperi o casa cu 800 euro/mp o cumperi de la Gagu cu 1400-1500 euro/ mp, cine pierde, cumpărătorul, tineri sau mai puțin tineri ce își doresc o locuință. Gagu ar trebui sa lase din orgoliu.

  Răspunde
 • Domeniile statului practic au facut un schimb cu Primaria. Instanta a constatat ca Domeniile au fost pacalite de Primarie si trebuie sa primeasca o diferenta de bani. Tot instanta hotaraste ca NU Primaria trebuie sa dea banii ,ci NISTE PERSOANE FIZICE acelea care in calitatile lor din Primarie puteau semna si face ILEGALITATEA. Desfiinteaza PV de cedare a terenului dintre Legumicola si Primarie PT CA LEGUMICOLA NU ERA PROPRIETARA BUNULUI, deci nu putea transfera un DREPT DE PROPRIETATE pe care nu-l avea. Primaria trebuie sa preia acest drept de la Domeniile statului. Deci dreptul de proprietate al Primariei este dat de DOCUMENTUL CARE ATESTA SI LEGALIZEAZA SCHIMBUL DE TERENURI. Daca la inscrierea in CF A TERENULUI in dreptul Primariei atestarea proprietatii este data doar de PV INSCRIEREA TREBUIE REFACUTA pe baza ADEVARATULUI TITLU, dar daca inscrierea nu are legatura cu PV Primaria este detintoare de drept si poate vinde in continuare ca si pana acum.

  Răspunde
 • Tuturor comentatorilor, care stati in blocuri facute de Ceausescu pe terenuri luate cu japca de la oameni si apoi le-ati primit pe 2 lei de la Stat: luati niste zahar, indulciti strugurii acrii si calmati-va !
  Daca aveti bani, luati-va aici, tinerii frumosi, civilizati si educati din acest cartier modern, care au cumparat cu bani aceste locuinte, pentru care platesc rate la banci si traiesc in conditii vestice, va asteapta cu drag ! Sa va educe si pe voi !
  Veniti ?

  Răspunde
 • @ Catalin,

  Cartierul Orizont (sau mai pe şleau spus, MAREA AFACERE a lui Boşcodeală) nu e cine ştie ce !
  Acolo nu sunt nicidecum nişte adevărate ,,vile vestice”, rezidenţiale, cum au iluzia unii ca tine, ci doar nişte construcţii heirupiste, ridicate în mare grabă (ca afacerea Boşcodeală-Gagu să-şi dea rodul cât mai repede), şi înghesuite între ele (atât de înghesuite încât aproape că nu există intimitate, vecinii putându-se spiona între ei foarte uşor), nemaivorbind de aspectul exterior de prost gust şi de camerele destul de înguste.
  Ce să mai spun de lipsa spaţiilor verzi, că nu există petic de umbră vara, sau de proasta configuraţie a străzilor.
  Şi ca un simbol al kitsch-ului acestui cartier, se înalţă la intrare, în acel rond, CIUDĂŢENIA ecvestră, altă ,,realizare” fabuloasă a fostului primar gelat.
  Vrei cu adevărat ,,condiţii vestice” ??? Le poţi avea oriunde în altă parte, numai acolo nu !

  Răspunde
 • Noul om nou lacom și apatrid, fără tată, fără mamă și fără Dumnezeu gen „Cătălin, viclean copil de casă/ Ce împle cupele cu vin/ Mesenilor la masă”(Eminescu-Luceafărul, vedeți ce onoare i-am făcut îndobitocitului?!), adeptul junglei pseudo-democratice post decembriste, merită un flit bine țintit drept între ochi.

  Răspunde
 • Domnu’ Nelu , scrie FOARTE CLAR , negru pe alb ca PRIMARIA poate sa vinda terenul in CARTEA FUNCIARA ! atita timp cit in CARETA FUNCIARA a terenului spune ca ” nu sint sarcini ” si ca ” nu sint litigii ” …. INSEAMNA CA NU SINT .

  Daca PISTOL sau mitraliera sau numaistiucine are alta opinie , trebuie sa solicite inscrierea in CARTEA FUNCIARA la SARCINI ceva : ori un litigiu , ori o servitute , ori o ipoteca , uzufruct , uzucapiune , etc. ORICE , in baza unui inscris ! Si mai vorbim dupa aia !

  In acest moment , nefiind inscrise sarcini se poate vinde bine-mersi .

  Referitor la pretul de vinzare , DA , primaria poate evalua pretul terenului in acord cu pretul pietii ( spune cineva ca 100 euro/mp ) si vinde la acest pret !

  Răspunde
 • Voi ăștia care comentați negativ la adresa celui mai frumos cartier din Buzău( și poate cel mai frumos din țara), sunteți niște ofticați care nu va permiteți decât camere de cămin..! Sa va duceți și voi sa vedeți cum se trăiește acolo…!

  Răspunde
 • Boscodeala este singurul care știe adevărul dar public spune doar ce îi convine.

  Răspunde
 • @Bouleanu…
  Da, daca omul care munceste, plateste taxe la stat si isi traieste viata in bunastare, este un proscris in definitia ta, atunci pot spune la fel ca stii tu cine: „am plecat din tara asta pentru ca erati prosti si saraci, iar cand m-am intors, v-am gasit si mai prosti…si mai saraci”.
  Succes in viata trista care ti-a mai ramas, cocosel comunist. Sunt convins ca asa iti doresti si progeniturilor tale: sa moara ne-educati, invidiosi, rautaciosi, tristi si saraci !
  Asa cum voi ati trait 50 de ani in intuneric, iar acum, cine traieste decent este un jeg, in opinia ta.
  Bafta !

  Răspunde
 • Manarii și smecherii tipice romanilor.. Nu asta problema de fapt legal și logic era ca vinovatul sa plătească respectiv boscodeala cu șmecheriile lui, dar…

  Răspunde
 • Are dreptate-Danutzu! este cel mai frumos cartier din țara.., foarte bine gagu, îți doresc sa finalizezi cu succes întreg cartierul, ești SINGURUL care a realizat ceva minunat in Buzău!

  Răspunde
 • @Je, sunt de acord, sa plateasca prejudiciul si toata lumea e ok.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.