Tescaru i-a învins pe Toma, Ciolacu și pe buzoieni


Veste proastă pentru buzoieni.

Aceștia vor trebui să plătească din nou apa de ploaie!

O lege a fost modificată în favoarea Companiilor de Apă din țară (promulgată de Iohannis zilele trecute) prin care populația este obligată să scoată din nou bani din buzunar pentru că…plouă.

Decretul anulează astfel hotărârea Consiliului Local care scutise populația 100%, iar firmele 25% de la plata facturilor de ploaie.

Anul trecut, în noiembrie, zbaterile lui Toma s-au împlinit, după ce Marcel Ciolacu, șeful PSD, a pus piciorul în prag și a ordonat eliminarea apei de ploaie pentru populația Buzăului.

„Îmi pare rău. Eu m-am bătut cât am putut. Domnul Tescaru face parte dintr-un sistem bine pus la punct, au făcut un lobby extraordinar la Parlament și au reintrodus plata apei de ploaie. În plus, la preț, apa de ploaie este asimilată apei industriale uzate, deși ea este doar apă, eventual cu ceva nisip”, s-a plâns – ieri – Toma.

TOMA ARE UN PLAN

Speranțele buzoienilor de a plăti mai puțin apa de ploaie se leagă tot de ambiția primarului.

Acesta are în plan de a colecta o parte din apa de ploaie căzută în municipiu la sistemul de canale al Iazului Morilor.

În acest fel, apa de ploaie va alimenta cele trei heleștee din parcurile Crâng, Tineretului și Marghiloman, plus lacul de la balastieră.

E în plan inclusiv colectarea apei meteo în câteva rezervoare mari din care să fie udate apoi spațiile verzi din Buzău.

„Voi avea o întâlnire cu mai mulți specialiști zilele următoare pentru a vedea ce se poate face. Ideea este de a înființa un sistem dual. Adică și canalizarea existentă, dar și Iazul Morilor. Ar fi bine și pentru plantele din spațiile verzi din oraș pentru că apa de ploaie e mai sănătoasă pentru ele decât cea de la robinet, care e tratată”, a conchis Toma.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată site-ul unde îi puteți scrie direct primarului. Toma a dat deja primul răspuns  CLICK AICI 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

16 comentarii la „Tescaru i-a învins pe Toma, Ciolacu și pe buzoieni

 • Mai domnule Tereaca legea a fost modificata de PSD nu de TESCARU , NU MAI BATE CAMPII

 • Ce numar are aceasta lege?
  Sunt curios ce au votat parlamentarii de Buzau, mai ales cei de la PSD… oare cei care mereu sunt langa primar cum au votat?
  Pipita lui Mecan/Dobrica ce o fi votat?

 • …”au facut lobby in Parlament”… Dar cine are acolo majoritatea si face ce vrea?

 • Cine este Tescaru, de isi bate joc de noi ? Este vina noastra ca nu suntem uniti si acceptam bataia de joc din partea lui Tescaru si a imputitilor din Parlament si Guvern. Avem salarii de mizerie. Sa ne fie noua rusine ca nu luptam pentru drepturile noastre. Pe 10 August 2018 sunt prezent la Bucuresti !

 • Nu e corect ca să plătim ce vine de la Dumnezeu dar cine are tot interesul de a se anbogăți peste noapte o face iar aici e cîrdășia celor care nu-i doare de cetățeni orașelor cei de sus ne va distruge cu timpul definitiv . Singura șansă dacă Domnul Primar va fi ajutat și sprijinit de noi populația unită în jurul lui ca să facă ceva cu apa de ploaie după cum spune măcar să plătim mai puțin sau deloc ce putem noi să facem ca s-ăl ajutăm în binele nostru Primarul să ne ceară ajutorul că vom e-și din case masiv dacă are nevoie de noi suntem aici . ( Domnule primar cereți ajutorul Populației ) .

 • Psd are majoritatea in parlamant. Toma e de la psd. Psd voteaza modificatea legii. Deci, implicit Toma. Elementar, dragul meu Tereaca…

 • Bă, reporterule(sluga psdmuistilor)! Legea asta este dată de jegurile pe care le pupi în cur zi de zi! Johanis n-are nicio treabă, este “opera” stăpânilor tăi! PS. MUIE PSD!!!!!!!!!!

 • E o manipulare articolul si incearca sa puna si in lumina proasta Presedintele, ca si cum el ar da legi in tara asta, cand in realitate legile se dau in Parlament.
  In realitate s-a legiferat clar la propunerea PNL ca autoritatile locale pot scuti populatia prin decizie locala a Consiliului Local de plata apelor pluviale. Sa vedem daca CL Buzau va face asta.

  Proiectul de lege 244/2018 privind modificarea art 31 din legea 241/2006 privind serviciul de alimentare cu apă și de canalizare PREVEDE adaugarea a doua aliniate:
  (23) Costurile generate de colectarea, transportul, epurarea și evacuarea apelor pluviale sunt suportate de utilizatorii serviciului.
  (24) Prin excepție de la prevederile alin. (23), autoritățile deliberative ale unităților administrativ-teritoriale pot adopta hotărâri pentru scutirea populației de la plata colectării, transportului, epurării și evacuării apelor pluviale cu suportarea din bugetul local, în limita disponibilităților și a sumelor alocate cu această destinație.

  Rolul acestei modificari este de a stabili in legislativ clar ca autoritatile locale au dreptul sa scuteasca populatia de plata apelor pluviale.
  Proiectul a fost unul initiat de PNL si votat in parlament cu 258 pentru, 0 contra, 24 abtineri. Astfel a trecut proiectul si s-a dus la promulgare la Presedinte, care a semnat sa fie publicat in Monitorul Oficial.
  Asta inseamna ca autoritatile locale, adica Consiliul Local are dreptul acum sa faca un proiect prin care sa scuteasca populatia de plata apelor pluviale. Sa vedem daca la Buzau o si fac.

 • Tereacă! Te-ai supărat că ți-am spus un adevăr? Ești o slugă a psd-ului!

 • De ce ne era frică ,nu am scăpat .Vinovat în cazul ăsta însă îl socotesc pe dl Johannis nu pe dl Tescaru .Acesta poate spune la un moment dat că a acționat așa cum i s-a ordonat .Noroc însă cș avem și noi o minte dezghețată pe aici ,care știe ce se poate face cu apa de ploaie .Nu știu însă ce s-ar mai putea face dacă ni s-ar impune să plătim și fumăritul ,pentru că ăstuia chiar că nu mai ai ce-i face .

 • Mai Alexandru , dom. Tereaca l-a bagat tententios pe Tescaru in fata stiind scandalul dintre el si primar , legea vine din Parlament nu intelegi , Parlament PSD , e asa greu de inteles , iar dom Tereaca e platit de Primar sa faca asta si sa agite spiritele dintre oameni .

 • Domnule Cetatean. Mi se pare nefondat ceea ce spuneti dumneavoastra . Domnul primat Toma Constantin, pana in momentul de fata a dat dovada de un bun primar. Nu este ceva normal sa platim apa de ploaie . Domnul Tescaru, da de inteles ca este rau voitor ca sa se plateasca apa de ploaie. Nu este vina noastra ca ploua. Dar nici nu trebuie sa ne rugam sa nu ploua.
  PS. Va rog frumos sa nu considerati raspunsul meu ca fiind o cearta cu dumneavoastra. Cu stima !

 • Legea a fost data pentru a legaliza clar ca CL are dreptul sa dea hotarare locala pentru scutirea populatiei de plata a apelor pluviale.
  Pana acum mai multe CL au emis astfel de hotarari locale care au fost atacate de companiile de apa pe motivul ca legea nu prevede un astfel de drept al CL de a scuti populatia de plata.
  Deci vine in ajutorul primarului aceasta lege, iar Tescaru nu mai are nici un temei legal de atacare a hotararii cat timp acum e legea scrie clar ca CL are acest drept.
  Si da, propunerea a venit din partea PNL tocmai ca sa rezolve aceste conflicte intre primarii/CL si companiile de apa din tara.

 • Scurt: 1. Îl stim pe Tescaru. te poti astepta de la orice de la el ; 2 .Primarul Toma are obligatia sa apere interesele comunitatii si ale tuturor oamenilor; 3 .Aplicarea legilor nu e benevola; 4. Pentru a isi dovedi buna-credinta fata de orasul si locuitorii pe care ii pastoreste, Toma trebuie sa ia masuri urgente pentru aplicarea legii in favoarea locuitorilor Buzaului. 5. Total de acord cu “urarea” facuta PSD : MUIE PSD!

 • Vad ca multa lume nu intelege (sau nu vor) : Conform modificarilor din lege CINEVA VA PLATI APA PLUVIALA , ca unii cetateni , ca primaria dar cineva va PLATI .
  Lege data de Parlamentul Romaniei :PUNCT : Parlament PSD : O zi buna

 • Modificarea legii este initiata de catre PNL si promulgata de catre Iohannis. Cand Ponta a dorit sa modifice Codul Silvic, in 2015, Iohannis a stiu sa atace la CCR articolul cu privire la stabilirea unei limite de 30% pentru exploatarea lemnului. Cand PSD a initiat legea offshore, sa nu mai ne dam bogatiile tarii pe nimic la straini, Iohannis a stiut sa o conteste la CCR. Apa pluviala va costa si ori va fi platita de catre utilizatori (cetateni), ori va face obiectul unei subventii de la bugetul local (adica primaria va plati din banii populatiei – in loc de asfalt, platim apa de ploaie). Si, ca o opinie politica decenta, rationala si normala, dupa cum s-a pus de la tribuna Cotrocenilor, MUIE IOHANNIS, MUIE PNL, MUIE USR, MUIE REZIST!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.