Test pozitiv. Mama activistului Silvestru de la Pârscov

Autoritățile au confirmat în această seară apariția a două noi cazuri de coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de femeia de 73 de ani din Buzău, comuna Pârscov, și de un bărbat de 60 de ani din București.

Septuagenara din Buzău este mama activistului civic Sebastian Silvestru din Pârscov, după cum buzoienii.ro a informat încă de aseară.

Silvestru a fost pentru o perioadă scurtă președinte la USR BuzăuA devenit cunoscut îndeosebi după ce a fost luat la bătaie de un agent de pază în fața spitalului din Buzău

Astăzi, Silvestru a minimalizat posibilitatea ca mama sa să aibă coronavirus: „Nu prezintă simptome, nimic, doar că a venit din Italia, atât. Nu e nici măcar suspectă”. Vezi AICI interviul de azi pe DCNews.

Dacă Silvestru – care e persoană activă – a luat virusul de la mama sa există un risc crescut ca boala să fi fost transmisă deja la mai mulți subiecți din județ.

Mama sa a fost luată cu izoleta aseară de acasă de pe o stradă din comuna Pârscov.

Septuagenara s-a întors din Italia săptămâna trecută (oraș Rimini), iar ieri starea ei medicală s-a înrăutățit (febră, vărsături, etc.) și s-a sunat – așa cum recomandă autoritățile – la 112.

Femeia a stat aseara și azi în containerul din UPU, iar în această seară după confirmarea testului va fi transferată la Institutul Matei Balș din București.

De aseară, când a fost adusă cu izoleta la UPU, femeia a fost păzită cu poliția.

Numărul pacienților români infectați cu coronavirus a ajuns de azi la 17.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Test pozitiv. Mama activistului Silvestru de la Pârscov

 • Intrebare intrebatoare:
  Ce cauta baba de 73 de ani in Italia? Nu vazuse Turnul din Pisa si gondolele pe Canale Grande?…..[Leo]

 • La fel se va intampla cu tot valul de diasporeni care fug ca iepurii din Italia si recurg la tertipuri de schimbare a rutelor via Germania sau Ungaria, iar apoi intra in Romania fara sa aiba nicio problema……[Leo]

 • Ca tot facea misto azi toata ziua …. nu se bucura nimeni, chiar nimeni, el de ce o fi fost asa zeflemitor?

 • Asa e el, mai … special 🙂

 • Silvestru, ăsta, sa o ia pe masa, amanta si copilul si sa plece într-o zonă izolată, undeva la munte

 • Teoria conform careia activistii au tarate in loc de creier se confirma.

 • Clar…, prosti da’ multi, bre…

 • Si primul test al primului roman a iesit fals pozitiv, ca apoi imediat la retestari sa ii iasa numai negativ, semn ca nu a avut covid niciodata.
  Testele nu sunt precise, sunt la fel de proaste ca testele alea folosite de politisti in trafic pentru a depista substante interzise si care ies fals pozitive si daca iei un banal Paracetamol, ca apoi acei politisti si procurorii sa se foloseasca de acele teste fals pozitive sa iti distruga viata si sa te stigmatizeze pe viata degeaba.

 • A facut DSP ul ancheta epidemiologica cu cine a intrat în contact persoană respectivă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.