Titel, Mărăcineni: „Din 4.500 de case din comună, 3.000 au semnat precontracte!”

E cea mai bună dovadă a interesului uriaș pe care locuitorii din Mărăcineni îl au pentru înființarea rețelei comunale de gaze:

„Din 4500 de locuințe, avem aproape 3000 de precontracte semnate!”, a anunțat pentru buzoienii.ro primarul Constantin Dumitru.

Reporter: „De ce un interes așa de mare în condițiile scumpirii gazelor ?”

Răspuns primar: „Da, s-au scumpit gazele, dar și lemnele. Apoi, gazele înseamnă confort. Nu mai trebuie să tai lemne tot timpul, să faci focul, să cauți de unde să cumperi lemne, să te tocmești, să le stivuiești în magazie etc.”

Anunțul prin care localnicii din Mărăcineni au fost invitați la primărie pentru contracte a fost publicat pe 6 aprilie (vezi mai jos). Primăria Mărăcineni le va aduce gratuit cetățenilor gazele, inclusiv contorul, până pe gardul proprietății.

Că la anul (2023) vor fi gaze la Mărăcineni nu mai e niciun dubiu.

Conducta Trans Gaz de la Vernești e deja la Mărăcineni (vezi AICI), iar primăria din localitate a primit 16 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru înființarea rețelei comunale de gaze (vezi AICI).

Vezi mai jos și cum arată precontractul prin care localnicii din Mărăcineni solicită contorul de gaze la proprietatea lor:

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Titel, Mărăcineni: „Din 4.500 de case din comună, 3.000 au semnat precontracte!”

  • Ei, sa nu ne grăbim, până va fâsâi gazul pe țeava celor 3000, s-ar putea ca prețul sa se cvadrupleze.

    Se pare că energia va deveni o reală problema in numai câțiva ani, nu decenii.

    Iar full electric nu-i o soluție, aruncând un ochi la nemți și danezi, doldora de sfârleze/fotovoltaice dar care au cea mai scumpă energie din Europa.

    Salcâmi in fundul curții si cam atât, cu condiția să nu se interzică încălzirea pe lemne.
    Cel mai adaptat supraviețuiește !

    Răspunde
  • Pun pariu ca nu se vor bransa mai ukt de 1000 , acum zic si ei ca nu.i costa nimic. Stau in zona si stiu cum e realitatea

    Răspunde
  • Da, salcâmi în fundul curții. Asta-i soluția. Iar interzicerea încălzirii cu lemn va fi din aceeași categorie cu interzicerea circulației căruțelor pe drumurile publice. Sunt interzise, dar circulă. Abia aștept să mă încălzesc cu lemn de salcâm în clandestinitate!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.