Titel, Mărăcineni: „E sigur. În ianuarie încep lucrările”

„În ianuarie anul viitor încep lucrările. Conducta de gaze va subtraversa calea ferată Nehoiașu, DN 10, canalul energetic, râul Buzău și va ajunge la Potoceni unde se va înființa o stație de reglaj și măsurare”, a anunțat azi Dumitru Constantin, administrator public la Mărăcineni.

Vești bune sunt și pentru cei din Săpoca, Vadu Pașii și Poșta Câlnău.

„Investiția e a Transgaz-ului. De la Potoceni se va trage țeavă spre Săpoca, dar și pe câmp până la podul peste Câlnău de la Gura Câlnăului. De aici o conductă va pleca spre Vadu Pașii, alta înspre Poșta Câlnău”, a continuat edilul din Mărăcineni.


„Transgaz Mediaș a obținut certificatul de urbanism de la CJ Buzău pentru lucrarea Conductă de transport gaze naturale Vernești – Mărăcineni – Poșta Câlnău și a demarat procedura de obținere a acordurilor și avizelor necesare pentru emiterea autorizației de construire a obiectivului. După primele discuții organizate în luna februarie a acestui an împreună cu deputatul Marcel Ciolacu și Petre Neagu, proiectul de extindere a rețelei de alimentare cu gaze naturale în zonele rurale din Jud. Buzău a făcut primii pași concreți”, a afirmat și prefectul Carmen Ichim la finalul întâlnirii cu edilii comunelor Mărăcineni, Vernești și Săpoca, precum și cu reprezentanți ai Consiliului Județean Buzău, Secției de Drumuri Naționale, Direcției Silvice și ai Agenției pentru Protecția Mediului Buzău.

După înființarea SRM-ului Transgaz la Potoceni, Primăria Mărăcineni va intra într-o asociere cu Distrigaz pentru înființarea rețelei locale de distribuție a gazelor naturale. Sunt șanse ca în iarna 2020-2021 să existe primele case din comuna Mărăcineni încălzite cu gaze.

„E cel mai ambițios proiect de dezvoltare pe care l-a cunoscut județul Buzău după Revoluție. Vom racorda toate localitățile buzoiene la rețeaua de gaze naturale! Este un proiect gigant de zeci de milioane de euro care va aduce zona rurală la standarde europene și le va oferi oamenilor perspectiva unei vieți mai bune. Lucrurile încep să prindă contur, dar vreau să fim conștienți că un proiect de asemenea amploare este un maraton, nu un sprint”, a spus Ciolacu la începutul anului 2019 când a anunțat acest proiect la Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Titel, Mărăcineni: „E sigur. În ianuarie încep lucrările”

  • Felicitari,domnule presedinte Marcel Ciolacu,Felicitari domnilor primari!

  • In sfârșit după lungi tergiversări se antampla minunea . Bravo inițiatorilor acestui proiect .

  • De ce am banuiala ca dupa ce se termina de asfaltat DJ 203 K, asfaltul va fii spart din nou pentru teava de gaz. ca la romani ….

  • Va pupati in fund unul pe altul , prezentati documente din care sa rezulte demararea licitatiilor si mai vorbim 🙂

  • Pt un cetatean…asa se va intampla sa fiti siguri.dar nu e problema.
    Oamenii laudati mai devreme sa astepte pana se vor intampla toate aceste fapte. Asta daca mai raman bani dupa studii, teste,avize etc

  • D-le reporter, conexeaza toate articolele referitoare la subiect si aici includ toate declarațiile oficialilor si discutam dupa expirarea termenului mai sus amintit. Voi ziaristi si politicieni, deopotriva, va jucati cu oamenii de atata vreme. Recititi propriile voastre articole in care se promit de ani de zile aceleasi lucruri si nu s-a realizat nimic, luati atitudine si atunci veti avea parte de #RESPECT. Miroase a alegeri, nu mai manipulati inutil domnilor. Sunt batrani care nu mai au cum sa cumpere lemne, sunt batrani care nu mai au cum sa taie lemne, sunt batrani carora nu mai are cine sa le faca focul, sunt foarte multe familii care prefera gazele in locul lemnelor, se stie acest lucru, ca sa nu mai spun ca este unul din semnele de civilizatie. Avem gaze in fundul curtii si noi bagam in sobe pomii din gradina, jalnic.

  • Nu prea ne intereseaza pe unde vine conducta, sa vina gazele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.