„Toată lumea ar fi mulțumită!”

E propunerea trimisă către buzoienii.ro de un șef de asociație de proprietari din Unirii Sud.

„Site-ul dvs. este citit, vă rog să mă ajutați să punem în dezbatere publică propunerea mea. Are legătură cu Bd. Unirii și proiectul de modernizare aflat în lucru. Eu propun ca după ora 18.30, o jumătate de oră în plus sau în minus, să se poată parca pe prima bandă și să se circule doar pe a doua. De la acea oră se reduce semnificativ traficul, se poate lesne circula pe o singură bandă. În acest fel, s-ar închide și discuțiile legate de locurile de parcare, toată lumea ar fi mulțumită”

„Dimineața la 07.00, când cresc valorile de trafic, proprietarilor li se va impune să elibereze locul de parcare. Nu-i problemă, atunci se vor elibera locuri în spatele blocurilor”

Șeful de asociație roagă să fie pusă în discuție și propunerea suplimentară ca „după ora 18.30 până dimineața, doar dacă e necesar și condițiile proiectului permit, să se permită accesul autoturismelor și pe pista dedicată autobuzelor”.

Notă. Spre sfârșitul lunii octombrie ar urma ca Strabag să finalizeze lucrările de pe Bd. Unirii, când autobuzele vor fi direcționate pe mijlocul străzii, pe pista dedicată.

În prezent, pe Unirii, se lucrează la amenajarea pistei dedicate autobuzelor și la stațiile de autobuz

Citește și:

loading...

14 comentarii la „„Toată lumea ar fi mulțumită!”

 • Am castigat un loc lde parcare la licitatie cu suma de 660 ron,iar dupa 3 luni mi-a fost luat pentru a face platforma de gunoi.Unirii Sud, Aleea Stejarului.O sa parcam in fata primariei dupa ce dispar si locurile de pe Unirii.Normal era sa creati locuri de parcare si pe urma sa va pune-ti pe reorganizat orasul.Sa veniti seara dupa ora 20 sa vedeti toate aleele si trotuarele blocate.Doamne fereste de un incendiu ca nu poate intra nici o autospeciala de pompieri.

  Răspunde
 • Să înceapă iar țigănia…..nu frate, lăsați așa cum s-a stabilit în proiect,să se facă parcări in spatele blocurilor că e loc destul… A-ți văzut ce frumos circulă autobuzul pe banda dedicată lor,la noi e greu tare

  Răspunde
 • Nu parcarilor de pe prima banda si NU circulatiei pe banda de autobuze!
  Singura exceptie pe banda de autobuze sa fie doar transportul in comun (Autobuz, Taxi, Bolt, Uber).
  Jur ca daca se face parcare pe banda 1 sau se permite circulatia si a altor vehicule pe banda de transport in comun) o sa fiu primul care face sesizare la UE pentru nerespectarea obligatiilor.

  Răspunde
 • mare tiganeala ,credeti ca nu se gasesc cativa sa ramana pe banda respectiva ,si altceva nu avem de facut care intram mai tarziu la munca decat sa plimbam masinile de colo colo, hai sa facem un sport national din asta.

  Răspunde
 • Deși e greu de înțeles, municipalitatea nu are nicio obligație în a asigura locuri de parcare pentru toate mașinile înscrise în oraș. Stau la casa, in altă țară și nu am voie sa parchez in curte pentru că, atunci când ies pot încurcă circulația. Eu am o mașină dar vecinul meu are 5 mașini , pentru că atâția membri ai familiei trebuie sa plece in fiecare dimineață în direcții diferite.

  Răspunde
 • Cu ce e mai bun Bolt si Uber? Nu e tot masina care plimba 1 om? Ba mai rau, dupa ce duce clientul unde are nevoie, uberul polueaza sa plece apoi spre alt client. Per total, un uber, bolt sau taxi polueaza dublu fata de o masina normala, ca pe langa drumurile clientilor, face si drumul intre clienti sau catre statia de taxiuri. Plus ca prost sa fii sa nu te inscrii la Uber daca vor avea avantaje. Nu iei clienti, te inscrii pe aplicatie, iti pui sticker si mergi pe unde vrei.

  Aici nu are legatura cu poluarea ci cu impiedicarea detinerii de proprietati. Am zis si eu ca sunt multi nebuni care bat campii, dar astia care au parghiile au zis-o cu gura lor, pana la urma, oamenii trebuie sa detina putin spre deloc si sa fie multumiti.

  Răspunde
 • Cine e ăsta care a venit cu această idee creață? Și de ce sunt băgați în seamă acești pensionari care merg cu mașina o dată pe lună? Cine stă zilnic să mute mașinile? O să fie un haos de nedescris.

  Răspunde
 • Problema cu aceasta solutie este neprevazutul. Daca se intampla ceva neprevazut si un sofer trebuie sa lase masina acolo? In plus, nu se gandeste nimeni la poluare? Imaginati-va sute de masini de se misca inutil in fiecare dimineata si seara. Solutii la care nu trebuia sa se ajunga, trebuia gandit totul dinainte.

  Răspunde
 • @Gabi „Ești diabolic!” Vorba unui clasic (în viață).

  Răspunde
 • Cea mai mare aberatie pe unirii,ar fi normal sa si exprime parearea doar cei dupa strada unirii ca doar ei dunt direct afectati de acest proiect. cei din alte cartiere au locuri de parcare destule ,degeaba eliberezi o strada ca sa arate frumos daca aglmerezi alte 10, toate aleile din spatele strazii unirii sunt arhipline. cautam un loc de parcare si automat poluam mai mult. cand sunt afectati o buna parte a cetatenilor ar fi normal sa li se ceara si punctul lor de vedere.platesc impozit ca toti ceilalti locuitori ai orasului dar nu am loc de parcare ,ATENTIE,pe care sa licitez nu sa parchez… sfatul meu este sa nu va vindeti masinile ci sa va mai cumparati sa incurcam cat mai mult traficul.

  Răspunde
 • Ședeți frumos și pregatiti-va moral pentru consumarea a muuuulti nervi că nu se va întâmpla nimic !

  Prima banda va fi, oricum, ocupată de către clienții sutelor de activități comerciale intinse de-a lungul întregului Unirii, cu sau fara avariile puse, regulamentar, ca și până acum și nu se va putea face nimic pentru oprirea fenomenului cum nu s-a putut face nici până acum iar miile de locatari care parcau in strada până acum își vor incerca norocul după cum vor putea, ziua mai pe la lucru, noaptea mai cu mașina parcată pe prima banda, fenomen cu o amplitudine suficient de mare încât să nu poate fi stopat cu amenzi, fara asumarea vreunei revoluții prin noul centru cu granitul înlocuit cu marmura, al municipiului.

  Răspunde
 • „Șef de asociație”?! Adică un fel de „șeful la bani”, sau ce? În C.O.R. nu este prevăzută nicio astfel de ocupație, este menționat doar „Președinte de asociație”. Acum se naște întrebarea și despre ce fel de asociație este vorba? Oricum, nu prea suntem la curent cu termenii… Nu criticăm, doar observăm!

  Răspunde
 • @Anonim….citez „Am zis si eu ca sunt multi nebuni care bat campii”….pai asta esti tu, habar nu ai fe vorbesti despre inscrierea la Uber…

  Pai vad ca pe parcursul santierului actual, nu a ramas nimeni „ne-parcat”….

  Răspunde
 • Se va parca asa la Jabar în micro 3 ca da dl. Simion bani unde trebuie și duminica la biserica de langa Jabar…stați liniștit ca nu se va respecta nimic,no sa fie haos…succes cu nervii

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.