Toma a anunțat azi planul pentru primul „inel”


După ce s-a obținut azi limitarea accesului auto către Parcul Crâng (CLICK AICI), primarul Toma a anunțat în ședința Consiliului Local următorul proiect.

Unul care-i va bucura pe buzoienii amatori de plimbări cu bicicleta și îi va convinge probabil și pe alții să-și ia bicicletă.

Pornindu-se de la pista de biciclete de pe Calea Eroilor se va crea un circuit de aproape 5 kilometri.

„Va fi primul inel pentru bicicliști din Buzău. Pornind de pe Calea Eroilor, pe la patinoar, aleea spre Crâng, obelisc, aleea pe lângă Urbis spre Micro XIV, strada Baștan, Spitalul Județean, poarta Crângului, stadionul Gloria, armata a doua și, din nou, Calea Eroilor. În total, 5 km de circuit pentru bicicliști. În zilele următoare voi da dispoziție pentru a se începe amenajarea acestui inel”, a anunțat azi primarul C-tin Toma.

Pentru a se elibera zona de mașini în favoarea bicicliștilor, Toma a anunțat că-i va muta pe taximetriștii de la poarta Crângului.

Aceștia vor fi trecuți pe trotuarul de vizavi, unde există deja stâlpișori care delimitează trotuarul de locurile de parcare a autoturismelor.

Pe viitor există planuri de interconectare prin piste de biciclete a celor trei mari parcuri din Buzău. Crâng, Tineretului și Marghiloman.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Buzăul este al doilea oraș din țară, după Cluj-Napoca, unde s-a implementat sistemul  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Toma a anunțat azi planul pentru primul „inel”

 • Frumos! Felicitari si Respect primarului pentru acest proiect si nu numai!!!

 • Deci vor elimina trotuarul si din fata Kaufland Sud?
  Unde vor muta statia improvizata pe trotuarul ingust din fata Kaufland Sud daca vor face pe el pista de biciclete?
  Nu era deajuns ca in fata la Rompetrol au eliminat trotuarul si trebuie sa mergi pe sosea daca vrei sa ajungi la Kaufland Sud?

  Nu stiu cum se face dar in trecut in fata la Kaufland era trotuarul mult mai generos… de cand s-a facut Kaufland s-a ingustat la marimea minima legala de 1 metru.

 • Pista de biciclete pe aleea de intrare in Crang pe unde circula patronii cu acceleratia la podea in doua sensuri pe o alee pe care abia incap 2 masini una pe langa alta?
  Vor sa omoare biciclistii sau cum, ca in conditiile in care acolo dau raliuri patronii cu masinile pe o alee ingusta si sunt si curbe o sa cada victime sigure biciclistii.
  Pana si ca pieton era sa fiu omorat acolo de patronii care circulau pe acolo, si tot ei claxonau si injurau ca nu m-am aruncat suficient de rapid in sant sa le fac loc sa termine cursa. Unul din ei era cel de la crasma Max, cu un SUV VW cu MAX la numar.

 • Pai de acum, cel putin după ora 09.00 n-ar trebui să va mai intersectati cu masini. La 9 se termina programul de aprovizionare si nu mai intra nicio masina. Iar sambata si duminica nuntile incep dupa lasarea intunericului cand n-ar mai trebui sa fie biciclisti pe acolo.

 • Da, e o problemă acolo la benzinaria aia și probabil in dreptul statiei de autobuz. Sa vedem ce solutii se vor gasi.

 • Daca tot faceți piste de biciclete ca in Cluj,montati afisaje cu timpii de așteptare autobuze in stații, ca in Cluj,de ce nu faceți și stații de închiriat biciclete, evident ca in Cluj!Poate mulți doritori de mers cu bicicleta locuiesc la bloc și nu isi cumpara bicicleta pentru ca nu au spațiu pentru depozitare!Ar fi un vis mult prea frumos…,dar nu imposibil!

 • Și ăia care parcau mașinile pe trotuarul de vizavi unde or să își mai lase mașinile? Parcarea din spatele blocului 14 e plină permanent, după ce că e mică și când mai vin aia cu marfă la LeBig, s-a terminat toată șmecheria. Și cu asta ce-am făcut?!

 • Ca să nu mai zic, o stație de taxi pe trotuarul de vizavi, în apropierea semaforului, nu ar face decât să dea peste cap traficul din zonă și așa destul de bulversat…

 • Cocstele, spațiul la bloc nu e o problemă, dacă n-ai o garsonieră în care să te înghesui cu alți 2-3, alta e problema: de unde plm bani de bicicletă?

 • După părerea mea se muta gresit taxiurile. Foarte gresit. Dar pe Toma in doare la basca ca prostii se cearta pe locuri de parcare. Sau ca nu sunt suficiente . Ar trebui ca taxiurile sa fie mutate vis a vis de magazinul Clio. Si vreo 4 locuri sunt suficiente. Restul sa le redistribuie. Dar prin proiectele sale de doi bani nu stiu care interes este primordial: pista pentru biciclisti? Sau niste bani care mai intra in buzunar. Pana la urma de ce sa blocam un loc si vara si iarna daca pe bicicleta te plimbi doar cand e timp frumos. Deci ar putea sa faca o pistă de biciclisti de unde este începută , pe la kaufland, obelisc, poarta crangului, și gata. E suficient. Si lasi traficul sa se desfasoare cum trebuie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.