Toma a anunțat care sunt avantajele fuziunii dintre Buzău și Țintești

Primarul C-tin Toma propune buzoienilor fuziunea dintre orașul Buzău și comuna Țintești.

La toamnă, cel mai probabil în octombrie, ar urma să aibă loc referendumul. Toma a creionat în ultimele zile care ar fi avantajele fuziunii pentru cetățenii din mun. Buzău, din comuna Țintești și din jud. Buzău.

Care sunt avantajele pentru cetățenii municipiului Buzău?

 1. Crearea de noi locuri de muncă pentru toți buzoienii, inclusiv pentru cei care lucrează în țară sau străinătate, prin atragerea de noi investitori, de o parte și de alta a autostrăzii A7, punându-se mult mai bine în valoare poziția geostrategică a județului Buzău, care se află la confluența celor 3 mari regiuni ale României.
 2. Asigurarea tuturor utilităților în cele 4 sate din comuna Țintești, în vederea apariției de noi oportunități legate de construirea de locuințe la prețuri accesibile, pentru tinerii buzoieni sau pentru noi locuitori.
 3. Prin această unire există un potențial mare de creștere a numărului de locuitori ai municipiului Buzău, care în acest moment este pe locul 18 în România.
 4. Creșterea investițiilor cu fonduri europene deoarece apar noi oportunități de dezvoltare a municipiului.
 5. Majorarea veniturilor Primăriei Municipiului Buzău, care creează noi posibilități de creștere a nivelului de trai al tuturor buzoienilor, prin noi investiții publice.
 6. Dezvoltarea brandului municipiului Buzău la nivel național și internațional.
 7. Unirea cu comuna Țintești este un pas foarte important pentru atingerea viziunii de dezvoltare a municipiului nostru, ,,Buzău – oraș magnet până în 2030”.

Care sunt avantajele pentru cetățenii comunei Țintești?

 1. Toți locuitorii din cele 4 sate vor avea acces la rețelele de gaze naturale, apă și canalizare, în termen de 2 ani după ce se realizează unirea cu Buzăul.
 2. Vor fi asfaltate toate străzile din cele 4 sate, în maximum 3 ani.
 3. Vor fi reabilitate toate grădinițele și școlile la standarde înalte și vor fi implementate toate programele pe educație care funcționează în municipiul Buzău.
 4. Toți locuitorii din comuna Țintești vor beneficia de transport în comun cu societatea Transbus, cu aceleași facilități ca locuitorii din municipiu, inclusiv gratuitate pentru pensionarii cu venituri lunare până la 2500 de lei, cât și pentru elevi.
 5. Taxele și impozitele percepute de Primăria Municipiului Buzău vor fi cele mai scăzute pentru un oraș.

Care sunt avantajele pentru ceilalți cetățeni ai județului Buzău?

 1. Va crește puterea economică a județului, ceea ce va însemna mai mulți bani atât la Primăria Municipiului Buzău cât și la Consiliul  Județean și în toate unitățile administrative din județ. În acest moment, peste 70% din cifra de afaceri a tuturor firmelor ce acționează în județul Buzău, se realizează în municipiul Buzău.
 2. Buzăul poate deveni cel mai mare centru logistic din sud – estul României, având în vedere poziția geostrategică, realizarea autostrăzii A7, drumul expres Buzău – Brăila, precum și înființarea unui aeroport civil la Boboc, la numai 12 km de Buzău.

Ca referendumul să treacă e nevoie ca 30% din cetățenii cu drept de vot din mun. Buzău și din comuna Țintești să voteze la referendum. De asemenea, minimum 51% dintre ei trebuie să voteze „DA” la întrebarea ,,Sunteți de acord cu unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești?”.

Citește și:

loading...

15 comentarii la „Toma a anunțat care sunt avantajele fuziunii dintre Buzău și Țintești

 • Cum sa aiba locuitorii din Tintesti retea de gaze? Pe spatele cui? Unii recomanda interzicerea centralelor pe gaz din 2025, deci UE nu ar oferi bani pentru asa un proiect. Cu ce ar creste numarul de locuitori? Case si apartamente de vanzare inca sunt disponibile, problema o reprezinta atractivitatea Buzaului, ce nu performeaza prin infrastructura sau alte domenii.
  De asemenea, asfaltate toate ulitele in 3 ani? In municipiu deja sunt strazi asfaltate acum circa 4 ani si au nevoie de interventii (ex. Alexandru Marghiloman, zona Bazar-ISJ este horror) tot orasul cand ar urma sa fie asfaltat? Si in Micro 14 mai sunt trotuare ce asteapta asfaltul.

  Răspunde
 • Cine suportă cheltuielile cu acest referendum dacă nu se realizează cvorumul din cauza sau datorită dezinteresului cetățenilor pentru această temă?
  Și apropo domnule Tereacă!!! Când aflăm unde se află publicate declarațiile de avere ale dl.primar de la începerea mandatului la zi, pentru că observăm că ocolești răspunsul!!??!!

  Răspunde
 • Și încă o întrebare: domnul primar de ce a preferat să-și construiască o cabană în zona montană a județului și nu în locurile natale de la Țintești, pentru a atrage aici turiștii, unde observăm că îi trimite pe tineri pentru a-și construi locuințe?

  Răspunde
 • De ce nu ia de la Tintesti terenul care il intereseaza pe primar. Nu poate trece din terenul comunei in al Municipiului cu o simpla hotarare? Mi se pare ciudat sa treaca autostrada prin centrul orasului.

  Răspunde
 • 1. În municipiul Buzău încă se mai circulă cu căruța și vedem pe străzi tractoare de tăiat lemne!!
  2. În municipiul Buzău încă sunt case încălzite cu lemne, pentru că locatarii fie nu-și permit costurile racordării la rețeaua de gaze sau legate de încălzirea pe gaz – montat centrale etc.
  3. În municipiul Buzău încă sunt străzi neasfaltate, deși au trecut nu 3 ci peste 4 ani de când actualul primar este în funcție!
  4. În municipiul Buzău sunt în acest moment locuri de muncă create, care stau neocupate din cauza dezinteresului!!
  5. În municipiul Buzău sunt zeci de hale/clădiri abandonate, care nu sunt puse în valoare din lipsa investitorilor!!
  Odată cu alipirea comunei Țintești la municipiul, aceste probleme se vor rezolva???

  Răspunde
 • Auras, probabil Buzaul va deveni oras supermagnet,pentru ca magnet a devenit din 2016 …..pentru o anume „pusculita”.Cat despre importanta geostrategica,centru logistic…mai usor cu pianul pe scari…..

  Răspunde
 • DECI SA CITEZ PE DUL FOST MINISTRU EUGEN TEODOROVICI HABARNIST MAI ESTE PRIMARUL ASTA DLE????? SA INCEP…CU PUNCTELE ALEA FORTEE…………..LIPSA GAZE,LIPSA RETEA APA,LIPSA CANALIZARE……………….DECI MATA MARE EDIL LE PUI IN PRACTIKA SI SCRII ACOLO CU ECHIPAA AIA DE 5 SAU SASE BIROU FONDURI EUROPENE.???..MODERNIZAREA COMUNEI SI ALTE PATRU SATE CU CELE TREI..MOTIVUL BREE EDILULELE AUTOSTRADA EXPRES…………..DUPA CARE CUMPARA INVESTITORII SI CREEIAZA LOCURI DE MUNCAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VAX AR TREBUI SA TE INSPIRI DE LA ORADEA DUL BOLOJAN INTII CELE TREI DEMARATE URGENT……………….SI DACA ESTI ASA DE SIGUR CA TINTESTIUL ESTE INCEPUT DE AUTOSTRADA NA TOT MATA NU LOCUIESTIIN TINTESTI DAR VREI SA AJUTI ..COMUNITATE…CUM RAMINE CU DIFERENTA DE IMPOZIT BADE TOMA DE ECONOMIKUL BATA-L VINA E NORMAL CA BUZOIANUL SA PLATEASCA 500 SI TINTESTI 100LEI ????????????????? APROPOO CE LOCURI CREEAZA PREMARIA IN ZONA ASTA MIRIFICA?????????????? NU CRITIC DAR IN BUZAU NEXAM SAU SOMAJUL E IN FLOAREE ..LA PODUL ALA VADU PASII ..CE SALARIU PRIMESC VIETNAMEZII IN COMPARATIE CU ,,TROIA DE FIRMA DE CASA DIN CITE AM OBSERVAT????????????? HAI SA SCRIU DOI MUNCITORII LA PENNY LINGA CARREFOUR IESIRE MARACINENI ,, EU PRIMESC PE ZI 100 LEI ..PROGRAM 7 30 -17 30 CU 30 MINUTE PAUZAA IA SA VEDEM CIT AU COLEGII DIN VIETNAM?????????????????????…………..MAI SUNT SI ALTE GOGONATE DAR LE LASAM PE ALTADATA……DE CE INSISTATI CU ACEST REFERENDUM?????????????????AVETI ASA INFRASTRUCTURA…ORASULUI PARALIZATA ANTICA CRED CA DE 40 ANI NU SA MODERNIZAT..NU PETICIT……………….UNDE SUNT SENZORII SEMAFOAREEE SAU VORBA UNUIA HAI BAA NENE AI INEBUNIT LA BUZAU ASA CEVA?????????????CIND VIN PISTELE ALEA BICICLETE CU SEMAFOAREEE,,,,,,,,,,,,, CIND SE REGLEMENTEAZA CIRCULATIA RUTIERA……………………..E JALE DLE EDIL MATA TE TI DE REFERENDUM …..DECLARATII SFORAITOARE ..SUCCES!!

  Răspunde
 • Eu cred ca domnul Toma isi dorește să fie primar la Tintesti. In municipiul Buzău s-a rezolvat toate problemele…chiar dacă noi ne rupem picioarele pe trotuarele desființate în așteptarea marilor asfaltari si autoturismele pentru care toti avem locuri de parcare si plătim impozite pe străzile din acest oras deschis…..imaginației.

  Răspunde
 • Bai frate, dar cârcotași mai sunteți! Dacă face omul ceva, nu va convine! Dacă nu face, iar nu e bine! Bine concluziona Petre Țuțea!

  Răspunde
 • Autostrada va trece printre Buzau si Tintesti, asadar o parte din terenuri vor fi expropriate pentru constructia autostrazii. Daca terenurile sunt extravilan ar avea un pret. Dar daca aceste terenuri sunt in intravilanul unui municipiu nu-i asa ca ar avea alt pret? Ale cui or fi terenurile alea?
  „Decat zic.”

  Răspunde
 • Despre ce autostradă vorbește omul ăsta?! Poate peste 30 de ani…
  Se pare că în municipiul Buzău s-au rezolvat toate problemele și acum îi atragem și pe alții cu magnetul…

  Răspunde
 • Gigele, tre’ sa recunosc ca textul scris de tine ma supune la tensiuni interioare de nedescris. Ca sa-l inteleg.
  :)))

  Răspunde
 • Domnule Mircea, una este să reabiliteze omul total bulevardul Unirii sau să facă o parcare subterană în zona centrală și alta să promită gaze, apă curentă și canalizare la Țintești!! Ne spune de majorarea veniturilor Primăriei mun. Buzău, probabil din taxele și impozitele de la Țintești, în condițiile în care populația de acolo abia reușește să-și plătească impozitele actuale, la nivel de comună, din lipsa banilor! Strada Transilvaniei…am mari emoții că se va termina într-un an, intrarea în oraș fiind total blocată și noi vorbim de cheltuirea de bani publici pentru referendumul…cui?

  Răspunde
 • De ce cu țintești s-ar face tot ce zice Toma și cu cele mai învecinate comune nu? Ați luat o pe camp…orașul sta fb bravo,știți că se bate lumea pe locurile de parcare,de ce domnule toma ?

  Răspunde
 • Sa întrebăm din nou. De când coace domnul primar treaba asta? Cât de informați am fost in alegere? Un subiect pentru care este necesar un referendum intra în discuție după începutul mandatului. In termeni fotbalistici, este offside.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.