Toma a confirmat vizita: „Da, vine la 12.00!”

Oaspete de seamă, mâine, al orașului Buzău.

Președintele Klaus Iohannis e așteptat marți la prânz la Școala nr. 11 din Buzău.

Informația a fost confirmată de primarul C-tin Toma: „Da, vine mâine la ora 12.00, împreună cu ministrul Educației”.

Iohannis vine la Buzău pentru a vedea prima școală eco din România și pentru a promova la nivel național modelul de la Buzău – „școală circulară”.

Școala din Buzău are panouri solare și își produce singură energia. Poate și vinde energie!
Apa de ploaie e colectată în trei bazine mari (două subterane) și e folosită la toaletă și pentru udarea florilor
Una din puținele școli din România dotată cu pompe de căldură
Apa de ploaie și energia produsă de pompele de căldură sunt folosite pentru sera didactică
Și reciclarea e la mare preț la școala buzoiană
Primarul Toma a anunțat că proiectul reușit la Șc. nr. 11 a atras atenția inclusiv Guvernului Germaniei care va finanța Primăria Buzău pentru a extinde acest model de bună practică la toate școlile din oraș

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Toma a confirmat vizita: „Da, vine la 12.00!”

 • Cum se plateste canalizarea? Au si fosta septica in acest caz? Apa uzata se duce undeva, contorizarea in oras se face insa la apa consumata, pentru ca e oarecum logic ca atat cat consumi si produci ca reziduu (minus cat bem) si este singura cale de masurare.
  Cat a costat instalatia de colectare a apei si de ce este mai ieftin, cu tot cu investitie si utilizare uterioara, plus intretinere, decat extractia ei din pamant (put + pompa + consum de energie) sau decat apa de la Compania de Apa?
  Este mai ieftina achizitia si exploatarea panourilor fotovoltaice (daca poate vinde inteleg ca nu au inmagazinare proprie?) decat energia de la retea? Stalpul de curent nu cred ca are garantie, iar inlocuirea nu e scumpa. La fel si la tablou, cabluri.

  De ce invata copiii iarna iar vara au atata vacanta, cand poti inversa programul si pune accent pe invatatul prin activitati deschise, in natura sau fizice? Ca sa avem nevoie de pompa de caldura, iata un raspuns bun!

  Răspunde
 • Atenție! Parca erau ceva copii ușor agresivi pe la SC. 11.Eu zic sa le dați liber mâine!

  Răspunde
 • Casa construită de străbunicul meu era dotată cu un butoi. Când ploua apa care cădea pe casă se strângea în butoiul ăla. Nu era circular, nu era verde, era doar util.

  Între timp lumea a evoluat. Oamenii au ajuns pe lună, au trimis roboți pe Marte.

  Mâine babuinii care ne conduc se vor strânge în jurul unui butoi cu apă de ploaie. E o noutate pentru ei.

  Răspunde
 • Asta cu „școala circulară” este doar ca să ne dăm rotunzi. Este evident, chiar și pentru un elev de gimnaziu, că nu se face nicio economie. Este doar prosteală din categoria Greta-bioenergeta. Vine și suplinitorul de Agnita să bifeze și el ceva în agendă înainte de gigavacanța de vară, poate își face și el la Miami o „reședință circulară”.

  Răspunde
 • Panourile alea dau curent in retea fix cand nu este nevoie, atunci cand se consuma putin, si nu functioneaza fix cand e nevoie de iluminat in scoala sau in oras, adica atunci cand e seara sau innorat. Bateriile costa enorm, se uzeaza in timp si sunt mari popuatoare. Totul este o gluma proasta. In unele tari au inceput sa refuze chiar si gratis in retea energia de la panourile oamenilor, deoarece supra-incarca reteaua fix cand nu e nevoie.

  Ce ne trebuie sunt centrale atomice multe si puternice, cu modelitati inteligente de stocare a deseurilor radioactive pe termen lung. Pana si Elon Musk, tatal masinilor electrice si panourilor solare, a recunoscut ca e semi-inutila toata chinuiala asta cu panouri si baterii si trebuie sa investim in centrale atomice.

  Răspunde
 • Si cosul de fum de la centrala termica este tot „circular” . Poate vedem un calcul tehnico- economic sa ne convinga cu oportunitatea, sustenabilitate….

  Răspunde
 • Iohannis vine in calitate de (fost) PROFESOR (si actual PRESEDINTE AL ROMANIEI)…
  Ciolacu vine in calitate de nimeni (pardon, de mare revolutionar si stralucit lider al PSD, o somitate deosebita a politicii si culturii romanesti) !!

  Răspunde
 • O prosteala propagandista doar atât…

  Răspunde
 • Iohannis ESTE profesor. Si-a pastrat catedra datatoare de meditatii intense, micutzul. Presedinte a fost si Basescu (bisnitar, turnator, plozi penali, scos din drepturi), asa, si? Nu mereu am fost un popor inteligent.
  Iohannis este si autor :D, pe cand Ciolacu e „Stolojan v. 1.1”, nu ar trebui prea mari pretentii de la niciunul. Cred ca ambii vor intelege absolut nimic din ceea ce vad. In primul rand „explicatorul” nu va fi chiar de calitate.

  Răspunde
 • Doar un exercitiu de imagine pentru unii. Iohannis vine sa vada cum s-a implementat in mod magistral proiectul Romania educata in judetul PeesSeeDee! Buna asta!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.