Toma a negat zvonurile. „Toți care au primit hârtie…”

Prin oraș au început în ultimele zile să circule zvonuri că Toma se va înmuia și de data asta și va da voie agentului termic și în iarna care va veni inclusiv spre blocurile unde au mai rămas unu-doi-trei abonați (și unde RAM iese în pierdere).

Primarul a primit ieri un mesaj (CLICK AICI) de la un buzoian (debranșat) – cu titlul „Rupem pisica sau nu ?”.

Surpriză, Toma i-a răspuns acestuia și a anunțat că „va rupe pisica”!

„Vă informez că cei care au primit de la RAM – companie în insolvență – notificări pentru debranșare vor fi debranșati.
Mai rămân doar două zone principale Micro 14 și Micro 3 unde debranșarea a fost mică și câteva blocuri care nu au fost branșate la gaze (blocurile ANL și unele blocuri de nefamiliști). Vă mulțumesc!”, a anunțat primarul.

Ce înseamnă asta ?

A) Buzoienii care au primit notificări trebuie să-și monteze urgent centrale de apartament. Atenție, cei care au venituri mici primesc un ajutor între 35 și 70 de milioane de lei vechi de la Primărie pentru a-și pune centrală (CLICK AICI pt. detalii).

B) Mii/zeci de mii de buzoieni vor scăpa astfel de pedeapsa plății căldurii pentru subsol/casa scării și țevile RAM care le treceau prin casă. După debranșarea întregului bloc acestea vor putea fi tăiate.

C) Scapă și orașul Buzău de pedeapsa de a plăti an de an milioane de euro pentru subvenția la căldură. Banii vor putea fi cheltuiți pentru altceva (asfaltări prin cartiere, parcări și parcuri noi, grădinițe, terenuri de sport la școli, etc.).

Orașul Buzău a fost ținut în subdezvoltare și pentru că – în perioada Boșcodeală – o treime din venituri mergeau pentru plata subvențiilor (căldură + transport)!

Multe din orașele din jur au renunțat demult la sistemul centralizat (Slobozia, Brăila, Târgoviște, Galați, etc.). Primarii de acolo au avut curajul de rupe pisica și n-a murit nimeni de frig. Peste tot s-au pus centrale pe gaz (locuințe, instituții, școli, etc.), iar orașele respective au făcut economii importante în buget. Au dispărut și primarii care-și șantajau electoral locuitorii („Vă dau căldură subvenționată și transport gratuit”) în loc să facă proiecte de dezvoltare a orașelor.

loading...

2 comentarii la „Toma a negat zvonurile. „Toți care au primit hârtie…”

  • Ar trebui inchisa definitiv aceasta gaura neagra care de la infiintare a mers in pierdere

  • Mai bine mai tarziu decat niciodata, ca Bucurestiul care toaca 150 milioane euro anual pe subventionarea gigacaloriei.
    Dar niciodata sa nu spui ‘niciodata’:
    probabil ca un nou primar la Bucuresti va lua exemplu de la Buzau si Galati care subventioneaza achizitia de centrale de apartament!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.