Toma a prezentat azi documentul: „DNA a închis cazul”

Azi, în conferință de presă, primarul Toma a prezentat ordonanța prin care procurorul DNA a clasat dosarul penal legat de „Unirii, Transilvaniei și Industriilor”.

Toma a organizat la ora 11.00 o conferință de presă, însoțit fiind de Luminița Colțeanu- șefa Dep. Fonduri Europene din primărie

O copie a ordonanței procurorului a fost distribuită și presei locale.

Concluzia (după citirea actului)

Un mare FÂS.

Pe scurt: Un individ, cu multă răutate, dar minte puțină, a făcut plângere la IPJ Buzău sau la Parchet, nu e clar deocamdată, cum că proiectul de modernizare a celor trei străzi nu ar fi avut avizul Poliției Rutiere. Evident, o minciună gogonată. Avizul Poliției Rutiere nr. 32 din 11.02.2020 era depus cu restul documentației la ADR Brăila și minister. Mai mult, în Certificatul de Urbanism din 2018 când s-a dat startul acestui proiect exista și un alt aviz al IPJ Buzău nr. 702425 din 27.02.2018.

E grav că s-a ajuns aici

Ce e grav în toată această poveste e că de la un nimic, o plângere care trebuia aruncată la coș după o verificare de câteva ore, s-a ajuns un asemenea scandal. Dosar la DNA, suspendarea plăților din fonduri europene, suspiciune de fraudă cu fonduri europene (!), flagelarea primarului Toma – photoshopat cu cătușe la mâini!

Toma are acum motive să fie supărat pe IPJ Buzău și Parchetul local care în loc să verifice delațiunea și să o arunce a doua zi la coș au trimis speța la DNA. Poliția Buzău avea documentele (avizele) în propria curte!

Penibile au fost și fătucile de la AMPOR în frunte cu șefa de acolo, Luiza Radu, care s-au grăbit să anunțe suspendarea autorizării plăților, „fraudă cu fonduri europene!”, câtă vreme nu exista nicio decizie judecătorească care să ateste comiterea unei jumătăți măcar – de faptă penală.

Toma, pe bună dreptate, a cerut demisia sau demiterea Luizei Radu pentru o așa gafă

Odată dezumflat acest FÂS, Strabag are undă verde să termine în următoarele două-trei luni acest proiect.

A început asfaltarea pe Bd. Unirii, se pregătește acum asfaltarea pistei speciale de autobuz

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Toma a prezentat azi documentul: „DNA a închis cazul”

 • Deloc FAS. Acuzatia era de obtinere de fonduri pentru lucrari care nu corespund cu documentatia initiala, iar plangerea e impotriva primariei si a min dezv. Cel putin asa scrie acolo. Acum, nu e normal ca daca lucrarea nu o fi receptionata, faptele sa nu fie si in materialitatea lor, adica stai sa vezi la urma?!?

  Răspunde
 • Cineva a plantat acte in loc de porumb

  Răspunde
 • Infractiunea vizata este impotriva intereselor financiare ale UE, adica tot art 18 din Legea 78. Pe viitor, primarul Tichiuta (sau Parc) ar face bine sa deschida gaura gurii doar daca are ceva real si inteligent de comunicat. El, cu vorbele lui a spus ca Transilvaniei, Industriilor, Unirii si care mai e, vor fi facute cu fonduri, si vor fi piste, cabluri ingropate etc.. E pe filmare, nu e vreun secret. Pai daca prin omisiune a incercat sa-si obtina un folos electoral propriu, de exemplu? Ori nu pricepe ce citeste si atunci e analfabet functional, pentru ca presupun ca macar o data a frunzarit proiectul ala, unde ar fi constatat ce am aflat si noi acum, ca pe Transilvaniei canci pista de biciclete. Eu, pana atunci, l-as alinta primarul Minciunica.
  Vedeti (inclusiv redactia) ca art 23 din aceeasi lege obliga persoanele abilitate sa se sesizeze atunci cand exista indicii asupra unor posibile infractiuni, nu va mai umflati in pene si cereti voi demisii, capete, sange. Tot in lege zice ca masurile asiguratorii sunt OBLIGATORII.

  Răspunde
 • Domnule Tereaca de unde știm noi că acea fițuică prezentată de dumneata se referă la dosarul Domnului Toma , e cam dubioasă treabă asta Ai putea sa o prezinți mai in detaliu așa nu putem crede cele spuse.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.