Toma a ținut să-l înmâneze personal copiilor. Manual în premieră la Buzău

E foarte probabil o premieră la nivel național. A ieșit de la tipar manualul de „Istorie a Județului Buzău”.

Manualul e oferit gratuit elevilor de clasa a șaptea care optează la cursul opțional pentru „Istoria Județului Buzău”.

Primii elevi care au primit cartea au fost cei de la Liceul Pedagogic din Buzău. Primarul C-tin Toma a ținut să le înmâneze personal elevilor manualul, mândru că ideea pe care a preluat-o a putut fi concretizată.

„Există un interes mare pentru acest manual. Am fost sunată aseară de la Școlile din Brăești și Cănești. Am primit pe mail solicitări și de la Nehoiu, Pătârlagele și Padina, ca să dau doar câteva exemple din județ. În mun. Buzău au optat pentru cursul opțional de „Istorie a Județului Buzău”, elevi de la Școala nr. 11, de la Școala G. E. Palade, de la Școala „Nicu Constantinescu”, de la Liceul Pedagocic, Seminarul Teologic etc. Asta, deși am demarat târziu acest proiect. Probabil că anul viitor, după ce se va duce vestea, vor fi mult mai multe școli de la care vom primi solicitări”, a anunțat Mihaela Alexandru, inspectorul școlar de istorie și geografie din jud. Buzău

Mihaela Alexandru a anunțat că e în lucru și un manual de „Geografie a Județului Buzău”

Manualul a fost scris de patru profesori și istorici buzoieni: Marius Nicoară (coordonator), C-tin Coman, Valeriu Nicolescu și Dumitru Scoroșanu.

„Noi, cei patru autori, ne asumăm integral conținutul acest manual, deși ne-am împărțit perioadele istorice. Am colaborat între noi, ne-am consultat acolo unde au existat aspecte mai puțin clare sau controversate. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat, și nu sunt puțini, la realizarea acestui manual” – Marius Nicoară, autor și coordonator al manualului

Dr. Marius Nicoară și D-tru Scoroșanu
C-tin Coman, autor, prof. de istorie: „Realizarea acestui manual a durat cât facerea unui copil. Nouă luni. Ideea conceperii manualului a pornit de la un elev de clasa a X-a care într-o discuție a apreciat că pentru el istoria începe din fața blocului în care locuiește”

Manualul este color, ușor de parcurs, conține numeroase fotografii, ilustrații, documente și hărți. Ideea inițiatorului – primarul C-tin Toma, a autorilor, a lectorului (Marcela Chiriță) și tehnoredactorului (Monica Balaban) fiind aceea ca manaulul să fie, în primul rând, atractiv pentru elevi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Toma a ținut să-l înmâneze personal copiilor. Manual în premieră la Buzău

  • Excelenta idee!Macar din curiozitate daca va fi rasfoit si tot va fi un castig pentru copii!

    Răspunde
  • Felicitări! Istoria contine mici cărămizi ce se zidesc cu migală in sufletul omului. De vor pleca, copii ce invata azi, vor lua cu ei o parte din ceea ce înseamnă meleagurile Buzăului. De vor ramane, vor transmite mandria de a fi buzoieni. Si mai mult, poate vor gasi si ce e rău si vor da deoparte.

    Răspunde
  • FELICITARI tuturor realizatorilor acestui manual! O idee cu adevarat valoroasa,poate si fiindca le da prilejul tinerilor de pe bancile scolii sa cunoasca mai bine si ‘caminul’ comun, alaturi de caminul familial in care au crescut . Multumiri oamenilor adevarati carora le pasa de locurile si comunitatile unde au vazut lumina zilei,traiesc sau au trait.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.