Toma a zis azi „Da”

Veste bună dată azi de primarul C-tin Toma deținătorilor de mașini electrice.

C-tin Toma: „Parcare gratuită pentru mașinile electrice. S-a emis proiectul de modificare al regulamentului pentru parcări. Va fi supus dezbaterii publice și apoi aprobării Consiliului Local Municipal”

Buzău. Foto. Mașină electrică și stație de încărcare

Peste tot în lume se încurajează achiziția de mașini electrice care au avantajul de a nu polua.

La Buzău, primarul Toma tatonează inclusiv ideea scutirii de impozite pentru mașinile electrice.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Toma a zis azi „Da”

 • Toma mai bine ar reglementa parcarile pentru ceilalti si ar face locuri noi, ca e un haos total, unii fac locuri prin gradini daca au pile la primarie sau politie, altii sunt amendati, unii baga masinile in gradini si isi fac poarta, altii lasa masinile prin intersectii, iar locurile platite raman goale. A tras niste dungi sa ia gramezi de bani si se uita cum se chinuie lumea, poate il distreaza (majoritatea politicienilor si directorilor sunt psihopati, statistic, deci nu ar fi de mirare).
  Ar putea scurta gradinile si face parcari pentru toti, nu sa parcheze doar cei pe care-i lasa primaria sa ocupe gradinile. Am fost busit de 2 ori de catre persoane care ieseau de pe strazi laterale pentru ca in intersectii sunt parcate masini si iese lumea la noroc. Sa deschida dracu gradinile, sa le scurteze, iar pe zonele fara copaci sa faca parcari, sa-si puna masina aia care le lasa prin intersectii, nu sa parcheze unu singur in toata gradina si sa puna lacatul pe poarta pentru ca e tolerat de primarie/politie.

  Cat despre masinile electrice, poluarea din oras e minima, masinile, mai ales in orase mici, nu sunt sursa serioasa de poluare. Iar la nivel general, cele electrice polueaza mai tare ca cele pe benzina, pentru ca energia va fi produsa arzand chestii mai nasoale decat benzina si cu eficienta mai mica. Nu se vor face reactoare noi prea curand daca se inmultesc masinile electrice, vom arde mai mult combustibil fosil ca sa alimentam masinile. Astea-s fite si abureli pentru prosti. Da, masina electrica e viitorul, dar nu cum se procedeaza acum.

 • Domnule redactor, mașinile electrice sunt scutite de impozit de ani de zile (art. 469 alin 1, lit. n din Legea 227/2015), așa că nu mai trebuie să se ia nicio măsură. Și hybridele au scutire 50 %, conform aceleiași legi, unde se arată că se poate aplica o reducere mai mare de 50%, conform hotărârii consiliului local. Aici trebuie să tatoneze domnul primar. Dacă vrea. În orașele mari există HCL în acest sens. Probabil că în luna asta se ia și la noi această hotărâre.
  Sărbători fericite.

 • Hibridele nu merita sa aiba reducere. Unii constructori au pus un motoras electric de ascutitoare strict pentru evitarea taxelor, in rest merg pe diesel la greu. Electricele da, hibridele sunt un fel de diesel gate.

 • Pentru @Tragem dunga, luam banu’
  Studiati https://www.calitateaer.ro/public/home-page/?__locale=ro si sa vedeti ce aer respiram in Buzau. Sau daca nu credeti ce scrie acolo studiati un filtru de aer sau polen de la orice auto care circula in Buzau dupa numai 1000-2000 de km. Va veti ingrozi cam ce aer respiram la Buzau.

 • Alt anonimule, pe harta aia, pe care tu nu stii sa o citesti, probabil, arata ca in orase aerul este ok, chiar si in Bucuresti, iar problemele grave apar in jurul unor orase, langa ele sau mult in afara lor, din cauza industriei. Avem foarte putina industrie, asta e norocul. Ce vezi la TV, orase acoperite in smog, e de la industrie peste 90% si 10% de la masinile cu probleme. O masina in regula pe benzina polueaza nesemnificativ.
  Masina electric, in schimba, va face sa duduie centralele alea unde pe harta arata rosu la aer, pentru ca isi vor lua curentul din pacura arsa, iar asa o masina electrica va polua cat 2-3 masini pe benzina. Intai ne trebuie centrale de fuziune noi, apoi masini electrice. Asta daca nu vrem sa punem carul in fata calului, ca prostii.
  Cat despre Toma, mai mare rusinea…In Oradea nu se parcheaza ilegal prin gradini si intersectii din ce am vazut, ci le-au facut locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.