Toma: „Acolo va fi pădure!”

E o zonă urâtă a Buzăului, dar care va cunoaște o transformare radicală.

Fosta groapă de gunoi a orașului va deveni pădure.
„Acolo, când toată documentația va fi gata, vom aduce nămol de la stația de epurare pentru a acoperi fosta groapă de gunoi. Apoi vor începe plantările. Nu doar acolo, ci pe o zonă mai largă, vom înființa o lizieră de-a lungul digului râului Buzău. Primăria Buzău a câștigat un proiect de la Min. Mediului pentru împădurire”, a anunțat primarul C-tin Toma.

Frumos se face și sub muntele de gunoi. Aici e în curs de amenajare, pe fonduri europene, cel mai nou parc din oraș (vezi foto mai jos).



Muncitorii au în plan să finalizeze lucrarea până la finalul acestui an, urmând ca la primăvară să mai aibă loc în parc doar plantarea de copaci și arbuști ornamentali.
Noul parc va beneficia și de o parcare generoasă care se va amenaja la intersecția cu Aleea Parcul Tineretului (dinspre Sala Sporturilor) – vezi foto mai jos.

Citește și:

De bazinul de inot ce se mai aude? N-am castigat vreun proiect pt el pe undeva? Sau nu e nicio graba?
… poza cu domnul primar acolo, pe mormanul acela care pare foarte înalt, mi-a dat o idee: oare acel „munte” nu ar putea fi valorifcat și transformat într-un punct de belvedere, de unde buzoienii și nu numai să poată admira priveliștea orașului și chiar a Văii Buzăului?
Eventual cu ceva gen „lunete” din acelea cu monede ca să poți vedea mai bine priveliștea?
Cred că acea ridicătură de teren ar putea deveni un loc de promenadă interesant și emblematic pentru Buzău. Cu ceva brazi, molizi, niște „stânci” etc, ca să recreem o atmosferă de munte în mijlocul câmpiei.
Auraș, poate îi sugerezi domnului primar această idee, am văzut că este deschis la nou.
O să transmit. Eu m-am gândit (și) la altceva. Un derdeluș de acolo de sus. Copiii ar fi cred încântați. Păcat că nu prea mai avem ierni cu zăpadă.
Daaaa… Un derdelus de noroi… Reportere… De câți ani nu a mai nins la Bz???
Cu dorința, bani și imaginație se pot face multe !
Acea altitudine în mod sigur se poate chiar mari, in caz de nevoie, fara costuri prea mari.
Dacă primăria chiar dorește să creeze un punct de interes acolo, poate propune un brainstorming colectiv și idei vor veni negreșit.
Până la chestii de iarna, de care, oricum, nu prea mai avem, rămân multe chestii care pot fi făcute vara, având o ipotenuza la dispoziție.
A se vedea grass skating, skiing, sledding, tiroliana, etc.
Practic, imaginația este limita…
A se vedea, spre exemplu Copenhill.