emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Toma acuză un posibil conflict de interese. „Toată lumea știe!”

C-tin Toma reclamă un posibil conflict de interese în relația dintre DSP Buzău (organismul de control și avizare) și furnizor – Compania de Apă.

Primarul susține că relația instituțională poate fi viciată de relația familială.

„Toată lumea știe acest lucru. Există această bănuială că lucrurile nu sunt tocmai ok. Copilul uneia din doamnele de la DSP de la controlul potabilității apei a fost angajat taman la Compania de Apă. Și, ghici unde, la biroul care se ocupă cu certificarea apei potabile”, a spus primarul.

Conform unor informații de presă mama este dr. Elena Dorobanțu – medic primar igienă – la Compartimentul de Evaluare a Factorilor de Risc.

Situație delicată pentru DSP Buzău

Fiica ar fi Chircă Laura, angajată la Compania de Apă la compartimentul care se ocupă cu obținerea autorizațiilor sanitare pentru apa de la robinet.

O situație delicată – care ar fi fost bine să fie evitată. Se pot emite lesne suspiciuni că mama ar putea fi indulgentă cu fiica în activitățile de control și autorizare.

La fel de bine se poate și ca mama – dr. Elena Dorobanțu – să fie o profesionistă în domeniu și să-și exercite meseria cu conștiinciozitate.

Aspectul merită cercetat legal în privința conflictului de interese, iar DSP Buzău ar face bine să lămurească această speță printr-un comunicat sau conferință de presă.

Altfel, atât DSP, cât și Compania de Apă, riscă să rămână cu imaginea afectată și cu un deficit important de încredere al populației. În acest fel se poate explica și de ce de-a lungul anilor DSP s-a ferit să amendeze firma de apă în ciuda abaterilor repetate.

Dacă DSP și Compania de Apă nu reacționează ar fi cazul s-o facă Prefectura. 

loading...

14 comentarii la „Toma acuză un posibil conflict de interese. „Toată lumea știe!”

 • De ce se agita asa tare dl. primar! Cred ca se apropie organizarea licitatiilor cu fondurile europene si nu le poate maslui. Dl. reporter adresati-I o intrebare dlui primar:
  Daca isi ia angajamentul ca produsele firmelor sale (pe care le are prin interpusi) nu vor fI achizitionate de Comp. De Apa ( direct sau indirect). De-asemenea adresati o intrebare si Comp. De Apa, sa spuna de unde achizitioneaza in prezent materiale pentru intretinere si reparatii. Nu cumva de la o firma din Bucuresti, firma ce apartine lui Toma Ctin, pardon, unor apropiatI ca domnia sa este sarac si nu are firme…

 • De ce nu sunteti corect domnu’ reporter. De ce ati sters mesajul cu sotia dlui viceprimar, care este sefa laboratorului de la Comp. De Apa. Nu va da voie sefului ( dl primar).

 • Pentru că acel comentariu conținea o minciună. Soția dlui Apostu lucrează la laborator, nu la compartimentul pentru obtinerea autorizatiilor.

 • Auras, adica doamna Apostu lucreaza la laboratorul Companiei de apa? Pai ce mi-e Baba Rada, ce mi-e Rada Baba ! Ce naiba, chiar asa de prosti ne crezi ? Atunci hai sa ne linistim cu acest asa zis conflict de doi lei si sa nu mai discutam de el ! O zi frumoasa si nu astept un raspuns !

 • Doamna Apostu este sefa „Serviciului Laboratoare”, toate laboratoarele ii sunt subordonate.

 • Domnul Primar da jos din functii oamenii care nu vrea sa-i sufle in ciorba .
  Asa a facut si la Transbus nu l-a numit in functie pe Gica Toader ori nu sunt neamuri ?
  Ia mai documentati-va, adica doar el poate sa-si puna neamurile pe functii sa poata dirija dupa bunul plac .

 • Toma a umplut toate serviciile publice de neamuri si tot de aceeasi incompetenti a umplut si birourile primariei

 • Pentru Enervatu , toate achizitiile de material se fac prin SEAP

 • IA ZI DOM TEREACA CARE ESTE compartimentul care se ocupă cu obținerea autorizațiilor sanitare pentru apa de la robinet DIN COMPANIA DE APA DACA ESTI ASA DESTEPT ??? ,HAI TE ROG SPUNE SI CINE ESTE SEFUL ACESTUI COMPARTIMENT , ASTEP RASPUNS ,NU NUMAI EU ,DAR SUNT SI ALTII CURIOSI .
  POTI SA FACI ASTA IN AFARA DE A ARUNCA NEADEVARURI , ASTEPT !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Compania de apa ? O catastrofa ,in comuna Naeni apa este sub orice critica cu toate ca apa nu iese la analize compania de apa baga cloramina la greu de nu poti sa bei un pahar cu apa ! Daca ii intrebi , apa este potabila ceea ce nu este adevarat !

 • Eu nu va inteleg ce aveti cu primarul nu vedeți cate sau făcut bune pentrucă orașul nostru.era mai bun boscodeal faceau toți ce vroiau terase pe trotuare si multe multe

 • Descopera si el apa calda acum. Ceea ce stiu cetatenii de zeci de ani.
  In Buzau toate institutiile sunt capusate in modul asta pentru ca toate institutiile sunt corupte de sus pana jos. Nu ai acces in sistemul public decat daca esti corupt.
  Nu exista mecanism de control, e doar ceva pe hartie, ca in realitate cei ce ar trebui sa controleze sunt chiar rudele si prietenii celui controlat, si ce sa vezi, surpriza tin partea rudei/prietenului, nu partea cetateanului nevinovat ce ar trebui sa beneficieze de un sistem corect.

 • Am o intrebare ptr comentatorii cu suflet al acestui articol ; De cand sunt angajati ai companiei de apa Buzau si cui ii s…g p…a ?? Buzoieni aparent nu sunteti ptr ca nu va pasa , se vede din postarile voastre . Deci , noi Buzoieni va dorim voua si mentorilor vostri , Tescaru, Bosco& compamia , #Pnl …etc , sa VA DUCETI DREACULUI si optional la puscarie !! Buzoieni sustin conducerea Primariei Buzau !!!

 • Iar cu nepotisme și angajați pe pile, nu o să meargă nimik niciodată pe aceste criterii tara asta . Rușine pt aceste angajari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.