Toma: „Am găsit teren pentru Spitalul Municipal!”

Încă un pas înainte pentru realizarea spitalului municipal din Buzău.

Primarul C-tin Toma a anunțat azi că a identificat, cu ajutorul specialiștilor din Primăria Buzău, un teren potrivit pentru viitorul spital al orașului.

C-tin Toma: „Terenul e situat vizavi de sensul giratoriu al noului depozit Ursus. Zona e bună, e liniște, e acolo și o mică pădure. E terenul nostru al municipalității, e un avantaj, dacă luam de la altcineva se pierdea timp prețios. Ne grăbim să dăm drumul cât mai curând la studiul de fezabilitate pentru spital”.

De la stradă (Șoseaua Buzău – Brașov) se vede pădurea. Dincolo e râul Buzău

Primarul a anunțat și câte paturi va avea spitalul, cât va costa acesta și de unde se va încerca atragerea de fonduri. CLICK pe știrea de mai jos pentru detalii.

loading...

7 comentarii la „Toma: „Am găsit teren pentru Spitalul Municipal!”

 • Sunt de anul ăsta specialiștii din primărie. Proaspeți. Anul trecut nu erau nici specialiști și nici teren. A fost un an bun. S-au făcut și specialiștii și terenurile. Foarte bine sesizată de către domnul Primar oportunitatea construirii unui spital. Se vede omul căruia îi vin numai lui idei bune.

 • Oare nu se putea găsi mai aproape?

  Cam aiurea: spitalul judeţean în interiorul oraşului iar cel municipal la marginea oraşului, la aproximativ 5,6 km (asta este distanţa din centrul Buzăului până în rondul din dreptul depozitului Ursus pe cel mai scurt traseu).

  Oare nu ar fi fost mai bine pe terenul fostei maternităţi pentru că oricum proiectul anterior este oprit/amânat şi se intenţionează amenajarea unui parc pe acel teren?

  Probabil mai sunt şi alte terenuri, dar care sunt ţinute, probabil, pentru proiecte imobiliare/comerciale pentru că de acolo se scoate BĂNUŢUL!

 • Curios, m-am uitat pe net. Un spital de oncologie pentru copii construit și echipat din donații (187 de paturi) cu 30 mil. Euro. 75 mil. Euro la noi. Bucureștiul nu e așa de departe. Poate nu am citit eu bine sau poate domnul Primar ar trebui să solicite informații și de pe acolo ca să nu fie dus în eroare.

 • Putin ca m departe de centru nu credeti?Era mai indicat in locul fostei maternitati..ps

 • Ăla e locul unde se preta cartier de case. Asta și era intenția lui Bășcodeală. Dar cum Buzăul are deja nu știu ce tarla care trebuie vândută, prin grădinile sârbarilor, în spate la Parcul Tineretului…
  Cum să construiești o utilitate publică, în câmp, că e liniște? E azil? Bine că nu va face concurență imobiliară tarlalei X și lui Gagu, ori ălora de au cumpărat de la popi terenul de lângă SCDL și urmăresc ridicarea a 3 blocuri turn. Toma nu e fraier, sau cel puțin așa crede el.
  Paturile vor costa cât nu fac pentru că numai utilitățile necesare vor prețui cât un sat.
  Ok, de acord că la spital nu mergi pe picioare, nu trebuie să fie moț, între case de locuit, iar aici se termină cu argumentele PRO.

 • ,,,,in sfârșit , aceasta i orientarea : CONSTRUCTII NOI IN AFARA AGLOMERATIEI DIN ORAȘ !
  ,,,,iar în oraș parcare gratuită pt cei ce au o mașină in familie, iar pt cei cu mai multe parcarea sa fie dublă

 • Mai e mult pina departe …..macar de s-ar face .
  Mai mult ca sigur va reiesi ca nu este fezabil sau nu se gaseste finantare deci …. va ramine ca multe altele la stadiul de desene animate .
  Locatia : in sfirsit CINEVA gindeste ! Dupa ce a aglomerat centrul cu oribilitatea aceea de la BAZAR ( nu exista locuri de parcare , centrul este aglomerat inutil cu cladiri , acolo era foarte util un restaurant cu terasa mare ) in sfirsit se scot elementele de stres urban in afara localitatii ! Cit mai multe institutii unde este flux mare de persoane trebuiesc scoase la periferie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.