Toma: „Am trimis deja acolo trei echipe!”

E o veste bună pentru miile de buzoieni care locuiesc la blocurile din spatele Bd. Unirii.

Municipalitatea a dat comandă către Urbis Serv pentru a moderniza în 2022 străzile, aleile, parcările și trotuarele din cartier.

Trei echipe de la Urbis Serv, profitând de vremea bună, lucrează de pe 3 ianuarie (!) în cartierul Unirii Sud (vezi foto mai jos).

Parcarea 1 (Aleea Platanilor)
Parcarea 2 (Aleea Platanilor)
Aleea Stejarului (parcare + stradă)

Primar C-tin Toma: „Vom continua în 2022 investițiile în modernizarea cartierelor Buzăului. Trei echipe ale Urbis Serv lucrează deja în Unirii Sud. Probabil va ajunge și a patra. Când vor termina acolo se vor muta și în Unirii Nord. Avem prins în bugetul din acest an și trotuarele din Dorobanți și Broșteni, am promis locuitorilor de acolo, mă voi ține de cuvânt”

Tot pentru locuitorii din cartierul Unirii, edilul-șef a anunțat că are în studiu construirea primelor parcări supraterane (CLICK AICI pentru detalii).

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Toma: „Am trimis deja acolo trei echipe!”

 • Azi am vazut ca exact acolo, in spatele blocurilor de pe Unirii Sud, echipele de la Urbis au scos tot gardul viu de pe marginea aleilor. Plante puternice si bine ingrijite, crescute in 20-30 de ani. I-am intrebat pe muncitori de ce il scot. Mi-au spus ca asa a zis primarul (!), nu ca ar exista vreun proiect, nicidecum ca ar fi fost intrebati locatarii daca sunt de acord. Am replicat ca acolo sunt plante puternice, bine ingrijite, plantate de locatari, la sfatul primariei, in urma cu multi ani. Mi s-a raspuns ca, pe langa bordurile imense de la strada, se vor pune, in locul arbustilor din gardul viu, alte borduri, mai mici, dincolo de care se vor planta… panselute!!!
  Acum pare clar: un gard viu puternic, verde, avea nevoie doar de o tunsoare pe an (si aceea facuta, in cele mai multe cazuri, de locatari), deci nu ieseau bani. Acum, se vor planta 2-3-4 serii de panselute pe an. La multi lei/fir, operatiunea devine atractiva.

 • Va rugam să aveți în vedere și amenajarea parcarii din spatele bl.4A -str Patriei,între Garnizoana și Bl Unirii Rezidence,Policlinică Militară, s-a asfaltat la repezeală str care duce din Patriei la Bl Unirii Rezidence, dar trotuarul si mică parcare este praf,în lipsa locurilor de parcare apare necesar acest lucru,parcarea subterană a Bl Rezidence stă goală ca e scumpă, iar locatarii ocupă locurile blocului vechi și așa insuficienta,multumim, nu ne ocoliți ca suntem in zona zero

 • Proprietarii din blocul Unirii Rezidence nu au primit automat și parcare la subsol ? Ce vreți să spuneți cu formularea „parcarea subterană a Bl Rezidence stă goală ca e scumpă” ?

 • Mai interesanta era o explicatie pentru disparitia gardului viu. Cel de pe toata Unirea a fost i departat de ceva ani buni, desi abia acum s-a lucrat la strada. Greu e sa creezi spatiu verde peren, nu sa distrugi. Astfel de actiuni sunt de neinteles si neacceptat.

 • Angajatii Urbis s-au apucat sa taie toate tufisurile din zona Aleii Stejarulii, gard vou care era pus de cand se construisera blocurile si care protejau gradinite frumos amenajate, fara a prezenta orice hartie care sa arate o justificare, nici la solicitarile proprietarilor si nici ai sefilor de asociatii din zona. Acest lucru nu l-au facut in alte zone invecinate, unde oamenii i-au „cinstit”. Cand si cum au de gand sa le planteze, mai repede si mai bine, caci au distrus nejustificat spatiul verde al zonei, verdeata care, din cate stim, e dorita si benefica in orase, si absolut niciun proprietar nu are de gand sa renunte la acesta?

 • Scuzati greselile de tastare, va rog! Dar absolut toti locatarii din aceste zone vor inapoi, mai bun… cum l-au stricat pe cel care era foarte bun, gardul viu – si nu renuntam. Domnul primar sa isi taie in curtea proprie cat vrea, la fel si cei de la Urbis: li s-a cerut un act doveditor si exista destui martori care stiu ca nu aveau, la acel moment, niciunul, orice hartie vor inventa apoi. Oamenii nu renunta, ci le creste furia si frustrarea si se organizeaza. Cum au de gand sa justifice a fi in interesul cetatenilor ceea ce au facut??? E imposibil, mai ales ca absolut toti locatarii sunt foarte suparati de ceea ce au facut. Vom face orice actiuni este nevoie sa facem si vom merge cu aceste aspecte oricat si oriunde este nevoie, pentru a fi refacute zone verzi la o calitate cel putin egala (cum poti egala plante care aveau intre 30 si 40+ ani de a supravietui intre blocuri, in mediul urban?) si suntem siguri ca multe grupuri si asociatii si si publicul larg din tara ne va sustine, pe langa toti ceilalti care vor fi implicati, cum doar a ne plange in comentarii… clar nu va fi de ajuns, asa cum nu a fost luata in seama nici macar dorinta de a primi, cel putin, orice dovada a legalitatii acestui act… gresit… indiferent ce hartia ar fi avut care sa-l sustina (nu a avut, macar!) si nici parerea sau dorinta sau cerintele etc. ale oricui chiar locuieste in aceste zone care au fost distruse cu tupeu indiferent, dupa moftul cui -oricui- crede ca are daca are o functie poate face orice… fara consecinte.

 • P.S.: Legat de comentariul de mai sus… probabil ca angajatii Urbis au spus ca se vor pune panselute – am auzit si varianta cu gazon – caci, asa cum stiti/cum, toti buzioenii, stiu… „panselutele schimbate bilunar, ale primarului”, sunt… o gluma de pe buzele tuturor, tuturor oamenilor din oras, de atatia ani. Practic… radeau si muncitorii de ceea ce se face, caci… toti buzoienii stiu, deja, cum stau lucrurile. DAR A TAIA GARDUL VIU… E A MERGE PREA DEPARTE, oricat am ingorat prostia florilor schimbate regulat, CACI ESTE VORBA DE CALITATEA AERULUI RESPIRAT DE COPIII NOSTRII, DE VALOAREA IMOBILELOR SI DE PRIVELISTILE PE CARE LE VEDEM ZI DE ZI.

 • Nu sunt Gica Contra dar sa stiti ca acel gard viu despre care faceti vorbire, era si foarte batran si extrem de costisitor la intretinere. Se tăia de 3-4 ori pe an. Pâna sa ajunga sa-l taie de cele mai multe ori cu intarziere, mai ales pe aleile mai inguste te umpleai de praf sau te udai daca ploua. Tantarii isi aveau adapost, la fel si „boschetarii” care-si faceau nevoile. Tot raul spre bine zic eu. Daca chiar vreti sa faceti ceva, veniti cu propuneri. Eu de exemplu as pune trandafiri, dar nu din cei de 30 cm. pe care am incercat in 2 ani consecutivi si n-au rezistat fiind furati sau urinați de caini cu stapan! Din cei cu radacina ca sa nu poata fi furati si sa nu poata fi urinati de animalele de nai sus care de fapt n-au nici o vina! Stapanii sunt needucati!

 • @Andrei,
  gardul viu are mai multe roluri .. unul din ele este de izolatie fonica absorbind o parte din zgomotul rotilor pe asfalt (+retinere praf) – iti spun din experienta ca se simte – am locuit pe un bulevard intens circulat si am avut ani buni gard viu la limita gradinii blocului – gard care la un moment dat a fost taiat tot din ideea unui primar idiot…. acum a ramas doar praf si zgomot … si niste gardulete ‘interesante’ din metal ( schimbate pana acum de 2 ori ca nu se potriveau cu ideea primarilor din aceeasi categorie cu primul)

 • @Andrei,

  faptul ca in zona in care locuiesti gardul nu era ingrijit este alta problema – reflecta comunitatea respectiva (care poate ingriji gardul sau poate notifica primaria sa o faca ! )

  de asemenea, faptul ca iti furau unii trandafirii iar vecinii cu caini il foloseau la urinat este un indicator al aceluiasi lucru lipsa iar rezolvarea se afla in alta parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.