Toma, anunț despre pasajul pe sub Bd. Unirii de lângă catedrala Sf. Sava

Tot mai mulți buzoieni îi solicită primarului redeschiderea pasajului pe sub bd. Unirii din dreptul catedralei Sf. Sava.

Pasajul a fost realizat în anii 80, când a și funcționat câțiva ani, după care s-a închis. Proiectul a fost repus pe tapet la începutul anilor 2000 când s-au și început lucrările de reamenajare. Numai că, în proiect, s-au prevăzut și două construcții, la cele două capete, care au deranjat comercianții de pe o latură și pe preotul Mihail Milea și pe enoriași, de partea cealaltă. Lucrarea a fost oprită, construcțiile demolate, iar gurile pasajului acoperite.

Acum se repune pe tapet redeschiderea pasajului, care ar face mai facilă traversarea Bd. Unirii. Primarul Toma a achiesat la acest proiect, care s-ar putea realiza anul viitor:

„Până acum n-am avut disponibilitate să ne ocupăm și de acest lucru. Altele au fost prioritățile. În viitorul apropiat ne vom apleca și asupra pasajului. În primul rând va trebui să facem o groapă acolo pentru a avea acces la pasaj, să vedem ce e înăuntru. Apoi, va urma întocmirea unui proiect și execuția. Nu m-am gândit ce se va face înăuntru, sigur e că nu va fi toaletă publică, așa cum era odată”.

Primarul a enunțat și intenția de a se scoate gardul de pe scuarul ce separă cele două sensuri de mers:

„Nu i-aș mai vedea rostul acelui gard. Vom planta trandafiri pe acel scuar, oricum n-ar mai putea traversa nimeni pe acolo”

Citește și articolul: Concurența maxi taxi-autobuz. Toma: „E haos. Nu mai respectă nimic”. Primarul amenință cu sancțiuni

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Toma, anunț despre pasajul pe sub Bd. Unirii de lângă catedrala Sf. Sava

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.