Toma, anunț despre trecerile de pietoni 3D din Buzău

Primarul C-tin Toma a anunțat că experimentul trecerii de pietoni 3D încercat pe strada Bucegi a fost un succes.

„Nu m-aș fi așteptat la o asemenea mediatizare. Trecerea de pietoni 3D de la Buzău a făcut breaking-news la televiziunile naționale. Îi mulțumesc vicelui Ionuț Apostu pentru idee. De asemenea profesorilor și elevilor de la Liceul de Arte pentru realizare. Am văzut foarte multe reacții pozitive, sper să generalizăm această idee la nivelul întregului oraș”, a anunțat primarul.

Trecerea de pietoni 3D de la Buzău a fost comentată cu umor în emisiunea Bună, România de la B1TV.

„Da, turiștii în România vor veni să vadă Castelul lui Dracula și trecerea de pietoni 3D de la Buzău”, a spus realizatorul Răzvan Zamfir.


„Ne vom muta cu toții la Buzău. Vom avea autostrăzi la Buzău. Vom avea cale ferată de mare viteză la Buzău”, a zis, prin telefon, și Ștefan Etveș, ziarist la Capital.

Proiectul, unic in Romania, creează șoferilor o iluzie optică, făcându-i astfel mai atenți asupra prezenței trecerii de pietoni.

Citește și articolul: Încă merge, dar e din ce în ce mai greu. Iată ce necazuri s-au abătut asupra lor

Astfel de treceri pot fi amenajate însă doar pe străzile cu sens unic, întrucât iluzia optică este vizibilă doar dintr-un sens.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Toma, anunț despre trecerile de pietoni 3D din Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.