Toma, ANUNȚ pentru proprietarii de mașini de pe Unirii

Invitat la Campus TV, primarul Toma a făcut un anunț pentru proprietarii de mașini de pe Bd. Unirii Sud.

C-tin Toma, primar: „Pot parca în continuare aici. Cel puțin până când vom amenaja în zona Unirii Sud trei parcări supraterane cu 300 de locuri. Astăzi am semnat certificatul de urbanism, va începe studiul de fezabilitate. Dacă nu vor fi contestații la licitația de atribuire eu sper că anul viitor le vom face. Aici, pe Unirii Sud sunt cele mai mari probleme, întrucât cartierul are trei linii de blocuri și pe o parte și pe alta, iar numărul de mașini a explodat în ultimii ani”.

Anunțul primarului a venit și pe fondul îngrijorării proprietarilor de mașini după ce săptămâna trecută pe stâlpi au apărut indicatoare cu „Oprirea Interzisă”:

Primarul a mai informat (și) că benzile speciale de pe mijloc vor putea fi folosite (în continuare) la comun de toți șoferii până la efectuarea recepției lucrărilor.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Toma, ANUNȚ pentru proprietarii de mașini de pe Unirii

 • Uimitor cum dupa 6 ani in care realitatea din teren l-a contrazis destul de des pe dl primar Toma, dansul tot nu a inteles rolul si menirea in fotoliul de edil. Mai mult, cand s-a spus ca au disparut 900 de locuri de parcare stradala, prin inovatia asta de Unirii, el nu si nu, 600. Pai sa faca 600 atunci, la loc! Problema va fi alta, respectiv cele 3 parcari cu scop rezidential vor fi gandite, construite si amplasate ca si cum am merge la mall, toate gramada (cate 300), nu fiecare la casa lui. Cetatentii cu „mergi pe jos, autobuz sau bicicleta” (uitand ca orasul e, de obicei, mult mai intins decat satul romanesc, iar ca mobilitatea urbana e o necesitate, nu un moft de parvenit) ca unic sfat ce-l au in minte pentru unul ca mine i-as intreba cum ar privi situatia in care parcarea de la Aurora ar fi intinsa pe sute de metri, pe doua randuri doar, precum una rezidentiala?
  Eu cred ca-n 2-3 ani putem deveni studiu de caz despre cum NU se face administratia publica, la nivel european. Asta e, de pe urma incapatanarii unui om ne luam toti nervi. Noi, deocamdata, fata de acum 6-7 ani, ne operam la ochi pentru ca la final nu mai putem vedea deloc (cetele de „Bine ca se face!”)

  Răspunde
 • Dar clienții și angajații zecilor și sutelor de magazine și magazinase de la parterele tuturor blocurilor de pe Unirii, unde își parchează mașinile ?!

  Trebuie neapărat că toți aceștia să vina calare pe bicicleta de-acum incolo sau ce soluție ar fi și pentru ei ?!
  Apropo, dar dacă mii de inși recurg, brusc, la bicicleta, unde parchează acele bicicleta ?!

  In fine, bine „că se face și că va fi frumos” !
  Complica grav și ireversibil viata buzoienilor, dar, nah, avem alternative – Mărăcineni, Spătaru, Vadu Pașii, etc.

  Răspunde
  • Dar firmele astea de la parterul blocurilor s-au gândit vreodată că pentru desfășurarea activității comerciale au nevoie (și) de parcare ? Unii de ce cumpără teren și își fac acolo și magazin/fabrică dar și parcare ? Că sunt mai proști ? Ne-am nărăvit greșit ca o parte din activitatea comercială, care implică, da!, și parcarea să se facă gratuit pe domeniul public.

   Răspunde
 • Pacat ca nu are primarul coloana vertebrala si face un pas in spate.

  Răspunde
 • Redactore, vorbești ca și când firmele alea ar fi fost înființate alaltăieri, în condițiile actuale sau ca și când ar avea unde cumpăra teren să-și facă parcare.

  Pe niste vremuri pre-dicatoriale situația era acceptată tacit pentru că nu există soluție viabilă de rezolvare și era foarte bine pentru toată lumea.

  Spatiile acelea au fost prevăzute pentru activități comerciale iar daca Toma al dumitale nu împărtășește la randul sau acest fapt, atunci sa le desființeze, in fond, cine are mai mare experiență decât el în falimentari de firme și desființat locuri de munca !!!

  In alta ordine de idei, domeniul public nu-i proprietatea lui Toma să dispună de acest domeniu după bunul plac și nici nu-i obligatoriu ca fiecare centimetru pătrat de domeniu public sa fie de vânzare, decât, poate, la Buzău, prin țările acelea unde autoritățile au grijă de cetățeni, nu-i faultează cu orice prilej, se-ntampla porcoaie se facilități pentru agenții comerciali, in fond, ei, mai mult decât un simplu cetățean le plateste leafa autorităților.

  Răspunde
  • Răspuns pt anonim.
   1) Nu e teren pentru afaceri ? Vai… Mergeti spre Spătaru, spre Mărăcineni chiar pe dreapta unde se face LIDL, spre Pogonele (unde General Membrane a cumpărat recent teren pt o nouă fabrică) etc.
   2) „Situația era acceptată tacit”. Păi atunci să continue tacit și să nu facă scandal, câtă vreme zeci de ani au făcut bani folosindu-se de domeniul public. Alții n-au fost așa norocoși și au trebuit să cumpere teren.
   3) Am fost astă vară la Oradea. Există două pietonale (cel puțin) pline cu magazine diverse. Zero acces auto. Ăia cum fac de prosperă și nu dau faliment ?
   4) Există în spatele Bd. Unirii străzi (Stejarului, Arinului, Viitorului etc.) unde se găsesc locuri de parcare pe timpul zilei pentru aprovizionare/clienți.

   Răspunde
 • Redactore, la Oradea ai vazut chiloti la uscat prin balcoane? Dar centru vechi, istoric? Dar Carnati de Plescoi? Raspunsul corect e DA la 1 din 3, de aia Oradea nu e Londra, ca sa zic asa. Cine vrea ca-n Oradea, se muta acolo, ca e voie si nu trebuie sa mergi pe jos, in pelerinaj arhaic. Unirii nu e zona pietonala, dar cum ciorba cu supa, la felul 1, e o inventie locala, nu ma astept sa pricepi. Iar daca Toma vrea s-o faca pe micul Ceausescu cu resistematizarea (proasta), sa o faca la el in padure sau pe mosiile mostenite ca tintestean, nu cu nervii si nevoile noastre!

  Răspunde
 • Redactore, la Oradea ai vazut chiloti la uscat prin balcoane? Dar centru vechi, istoric? Dar Carnati de Plescoi? Raspunsul corect e DA la 1 din 3, de aia Oradea nu e Londra, ca sa zic asa. Cine vrea ca-n Oradea, se muta acolo, ca e voie si nu trebuie sa mergi pe jos, in pelerinaj arhaic. Unirii nu e zona pietonala, dar cum ciorba cu supa, la felul 1, e o inventie locala, nu ma astept sa pricepi. Iar daca Toma vrea s-o faca pe micul Ceausescu cu resistematizarea (proasta), sa o faca la el in padure sau pe mosiile mostenite ca tintestean, nu cu nervii si nevoile noastre!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.