Toma anunță mâine componența sfatului înțelepților de la Buzău. Primarul își ia alături și un city-manager

Moment emoționant mâine, la ora 13.00, pentru C-tin Toma. Primarul Buzăului va avea plăcerea de a-i nominaliza pe cei aproape două sute de buzoieni care vor compune sfatul înțelepților din municipiu. Din acest areopag local va face parte elita Buzăului, însemnând oameni de cultură, profesori, directori de instituții, dar și oameni de afaceri de succes.

„Ideea aceasta am avut-o încă din campania electorală. De a constitui acest sfat al înțelepților. Oficial se va numi Consiliul de Dezvoltare al Orașului Buzău, grupat pe patru segmente importante: cultural, educațional, social și economic. Din consiliu vor face parte oameni de cultură, cadre didactice deosebite, oameni care și-au adus contribuția la dezvoltarea acestui oraș. Deocamdată vă pot spune doar că în consiliul economic vor figura și patru oameni de afaceri străini care au creat locuri de muncă la Buzău. Printre ei și Clement Hung de la Romcarbon și Green Group, un taiwanez care a creat patru mii de locuri de muncă în Buzău. De asemenea am invitat și cinci importanți oameni de afaceri din Buzău. Acest sfat al înțelepților se va întruni regulat, pe fiecare segment în parte, dar mai ales atunci când trebuie să luăm decizii importante pentru acest oraș. Până acum a trebuit să iau singur majoritatea deciziilor importante și nu știu dacă e corect așa”, a precizat Toma.

Sfatul înțelepților ar urma să se întrunească în sala cinematografului Dacia, care a revenit primăriei și va fi modernizată în a doua jumătate a acestui an. Ideea primarului este una lăudabilă, însă edilul șef își va face rost cu acest prilej și de câțiva dușmani noi, dintre cei care vor rămâne pe dinafara cercului înțelepților.

Totodată, pe lângă cei doi viceprimari, Toma își mai caută un ajutor de nădejde. În ședința de mâine se va aproba proiectul prin care se vor stabili criteriile pentru desemnarea unui city-manager. Titulatura exactă e cea de administrator public, însă menirea acestuia e de a-l mai degreva pe primar de anumite sarcini. Deocamdată, numele celui la care primarul s-a gândit a fost bine ținut sub obroc. 

 Auraș Tereacă

loading...

6 comentarii la „Toma anunță mâine componența sfatului înțelepților de la Buzău. Primarul își ia alături și un city-manager

 • Si domnul toma DE CE MAI STA ACOLOOO ???
  sa manance banii buzoienilor degeaba ???

  Răspunde
 • Dușmani ? De unde dușmani ? Nu găsește două sute
  de sfetnici în Buzău . Că mulți se cred înțelepți , da ,
  dar numai în închipuirea lor !

  Răspunde
 • Dacă este el însuși înțelept nu își va face dușmani. Mărește numărul, că doar nu sunt plătiți. Îi cooptează pe toți doritorii care se cred în stare de a fi „făcători de bine ai urbei”. Până la urmă, dacă nu vor avea privilegii, prioritate la contracte pe bani publici, alte mânăreli, vor rămâne foarte puțini voluntari capabili, altruiști, realmente utili. Pleacă azi cu 200, crește mâine la 250 și rămâne foarte curând cu 2,5 înțelepți, creativi, pragmatici, cu desăvârșire onești. Presa, dacă va vrea, va descoperi iute orice atribuire de contracte, orice mișculație a „înțelepților” dezinteresați! Atenție mare: cățeii dintâi turbează repede. Nu sunt buni! Dea Domnul să mă înșel.

  Răspunde
 • Geta Cristea este city managerul ce atata secret! De la un timp pare ca si cand se duce la wc ii cere Toma parerea asa ca nu o mai dati cotita cu secretul lui Polichinele!

  Răspunde
 • Doamne e asa de greu sa asfaltezi niste strazi de căti înțelepți ai nevoie?

  Răspunde
 • Probabil nu se crede asa intelept sa asfalteze niste strazi.Ne a mintit Boscodeala 10 ani,ne minte si asta 10.Asa ne trebuie asa alegatori ,asa primar.Cred ca sunt aceiasi samanta Boscodeala si Toma.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.