Toma aproape de a câștiga războiul cu Tescaru pentru eliminarea apei de ploaie! Are acum alături un aliat puternic

Primarul C-tin Toma are șanse mari de câștiga o primă bătălie declanșată în favoarea buzoienilor cu Ionel Tescaru, directorul  Comp. de Apă.

Și anume anularea facturilor pe care cetățenii municipiului, dar și firmele, le-au plătit pentru apa de ploaie.

Dacă până acum, Toma a fost, instituțional, singur împotriva celorlalți primari din ADI, coalizați în jurul lui Tescaru, de azi raportul de forțe se va schimba.

Șeful PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a decretat azi că taxa pe apa de ploaie trebuie desființată! Iar primarii PSD, majoritari în județ, nu vor risca a se pune rău cu Ciolacu pentru Tescaru.

De aceea, e aproape o certitudine, că la viitoarea ședință a ADI se va vota proiectul de eliminare a apei de ploaie în județul Buzău.

Cu acest prilej, atât Toma, cât și Ciolacu, vor reuși inclusiv importante lovituri de imagine, eliminarea taxei pe apa de ploaie, alături de reducerea prețului pentru apa de la robinet, fiind una din cele mai importante solicitări ale buzoienilor din ultimii ani.

„Așa cum m-am zbătut ca Buzăul să primească fonduri pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală, îmi doresc acum ca oamenii din Buzău și Râmnicu Sărat să plătească facturi mai mici la întreținere, prin eliminarea costurilor legate de apa meteorică. De asemenea, este o măsură care va sprijini și va încuraja și consumatorii agenți economici. Mă aștept ca aceste lucruri să fie duse la îndeplinire cât mai repede de factorii responsabili. Cetățenii din Buzău și Râmnicu-Sărat au dreptul la apă mai ieftină și la servicii de calitate din partea autorităților locale”, a  spus Marcel Ciolacu.


„I-am prins pe cei de la Comp. de Apă cu minciuna. Au furat în toți acești ani din banii buzoienilor. Îi voi da în judecată și îi voi pune să dea și banii din urmă. Compania de Apă factura toată cantitatea de apă căzută, deși oricine își dă seama ca pe timpul verii, apa provenită de la o aversă nu mai ajunge la sistemul de canalizare. Solicit reducerea la jumătate a facturilor la apa de ploaie”, a spus în repetate rânduri primarul C-tin Toma.

Citește și articolul: Toma a dat noi însărcinări polițiștilor locali care patrulează prin oraș

Surpriza e că acum Marcel Ciolacu cere eliminarea completă a taxei pe apa de ploaie, după ce C-tin Toma a solicitat reducerea facturilor cu 50%, iar Sorin Cârjan, primarul din Rm. Sărat, s-ar fi mulțumit și cu doar 25%.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.