Toma: „Așa am hotărât în Comisia de Siguranță Rutieră”

Veste bună pentru șoferii care intră dimineața în Buzău dinspre podul Mărăcineni.

Prin decizia Comisiei de Siguranță Rutieră semaforul dintre Decathlon și Aurora Mall a fost trecut între orele 07.00 și 09.00 pe galben intermitent.


La aceste ore matinale numărul pietonilor este redus, în schimb mașinile care vor să intre în oraș sunt de ordinul sutelor, dacă nu al miilor.

„Prin decizia Comisiei de Siguranță Rutieră, de săptămâna trecută a fost modificat semaforul pietonal pe ,,galben intermitent”, între orele 7.00 – 9.00, pentru fluidizarea traficului. Vă mulțumesc!”, a anunțat primarul C-tin Toma pe site-ul său, buzaucityreport.ro.

„Acolo era semafor cu buton. Pentru un singur pieton se oprea circulația în ambele sensuri 30 de secunde. Acum e mult mai bine, se circulă fluent, nu mai sunt cozi”, ne-a declarat, bucuros, un șofer.

De ce nu se face pasarelă

Șoferii solicită ca acolo să se facă fie tunel, precum la Catedrala Sf. Sava de pe Unirii, fie pasarelă precum pe DN1 la Bușteni.

„Am studiat problema. S-au modificat normele, acum e obligatoriu să faci lift, pe ambele părți, pentru persoanele cu handicap. Asta ar însemna o investiție destul de importantă”, a precizat viceprimarul Ionuț Apostu.

Pe de altă parte sunt și opinii că investiția într-o pasarelă nu s-ar mai justifica întrucât traficul dintre avion și podul Mărăcineni se va reduce semnificativ datorită:

1) Autostrăzii A7 (în prezent sunt destui șoferi în tranzit care intră prin oraș și nu folosesc centura)

2) În 2025 ar urma să înceapă lucrările la Șoseaua Digului/Centura de Est (detalii AICI).

3) Concas a început lucrarea la cele trei blocuri de lângă Parcul Tineretului, la finalizarea cărora se va asfaltul și drumul dintre Bazinul Olimpic și Restaurantul Garden/Pod Mărăcineni.

loading...

9 comentarii la „Toma: „Așa am hotărât în Comisia de Siguranță Rutieră”

 • La fel de util ar trebui să fie și desființarea semaforului & trecerii de pietoni de la intersecția Al.Marghiloman cu str.Broșteni! Sunt de ajuns trecerile (semaforizate) spre inspectorat.. la aprox.50 metri! P.S.Când mașina staționează la semafor, POLUEAZĂ!

  Răspunde
  • Chiar se simte că este semaforul pe intermitent. Poate în viitor se face și un tunel care să ducă până la mall. Iar pentru amortizarea investiției eventual să facă magazine și în subteran pe care să le închirieze

   Răspunde
 • Asa ar trebui sa fie la toate semafoarele cu buton, pe segmente orare. De multe ori stai degeaba la semafor ca pietonul fie s-a razgandit fie a apasat pe buton dar a trecut pe rosu ca nu trecea masina. Vezi Spiru Haret sau Balcescu in dreptul Scolii 1 unde sambata si duminica doar sa fii dus cu pluta sa stai dupa semafoare.

  Răspunde
 • Apropo de trafic, fiti atenti ce idee incredibil de buna a aparut la Capitala : masinile de gunoi SI masinile de marfa (dube) sa fie interzise IN ORAS pe timpul zilei.

  Cum ar fi ca la Buzau sa se faca o treaba si mai buna : nu doar sa se interzica dubele in oras pe timpul zilei ba chiar si pe timpul noptii. Stiti care dube, alea mari, pe care le au toti buticarii si cu care ocupa muuulteee locuri de parcare de-aiurea. Distributia in oras se face cu dubite de genul Renault Kangoo (asta mi-a venit in minte), nu cu Volkswagen LT sau Mercedes Sprinter (asta sunt mari tare). Primaria ar putea amenaja parcari la marginea orasului pentru astfel de masini iar proprietarii lor, in majoritate persoane juridice, ar putea plati cateva zeci de lei pe luna chirie pe unul, doua sau mai multe locuri de parcare acolo.

  De asemenea, o idee cel putin la fel de buna, ar fi ca magazinele de mobila si/sau orice altceva voluminos sa aiba doar puncte de vanzare in oras, sa nu mai aiba depozite. Sau cel putin nu in zonele cu case/blocuri. Ma uitam azi prin Centru, pe Pompiliu Stefu, si era plin de dube de la magazinele acelea de mobila. In lumea civilizata sunt magazine de mobila in oras unde clientul intra si vede marfa iar livrarea se face din depozitul de la marginea orasului.

  Ce parere are stimata adunare? Ma gandesc ca daca tot ne-am hotarat sa starpim poluarea sa incepem cu cei mai mari poluanti, autobuzele si masinile de marfa.

  Răspunde
 • Pentru șoferii țărani care își aduc copiii la școlile domnești din Buzau ar trebui sa se introducă pentru fluidizarea traficului și următoarea regula: intre orele 07-12 culoarea roșie are semnificație de culoare verde. Lăsați dubioșilor copiii sa învețe in școlile din sate nu ii mai chinuiți cu naveta și pe noi cu traficul!

  Răspunde
  • Poate acei copii merita sa invete la acele scoli domnesti mai mult decat cei care se cred domni si nu stie cei cu ei la scoala !

   Răspunde
  • Am patru nepoți la școală,undeva într-o comună la 30 km de Buzău . Dacă aș fi avut posibilitatea pe toți i-aș fi adus în oraș să învețe. Acolo toată lumea se știe cu toată lumea ,sunt marginalizați de colegi ,de învățători ,de unii profesori. Sunt făcuți săraci , jigniți și uneori bătuți de colegi . Învață ,nu lipsesc, sunt educați și vin acasă să ne povestească că ei nu înțeleg de ce se bat copii ,de ce vorbesc urât și de ce pe mine doamna nu mă întreabă nimic. Și nu ,nu sunt de etnie ,nu sunt cu părinți asistați social. Lucrează amândoi ,cu cinci copii ,au și servici ,au casa lor .
   Doar cei care au copii , pot justifica mutarea lor la școlile din oraș. Pentru că în oraș nu știe nimeni al cui ești și nu te stigmatizează.
   Eu m-am mutat cu chirie ,că sa îmi aduc copilul aici ,chiar la școala 11 , neștiind acum 12 ani că e o școală „titrată „. Dar a fost hotărâtor pentru drumul copilului meu în viață și nu ,nu a făcut nici meditații. Însă modul profesorilor de relaționa cu elevii este de departe unul profesionist , din cel de pe urmă poți ajunge cel dintâi.

   Răspunde
 • Pentru șoferii din Buzău când dă primăria Buzău o veste bună? Asta e o veste proastă pentru șoferii din municipiul Buzău. De a cui bunăstare se preocupă primăria municipiului Buzău? Văd că are grijă de vecini. Să vină ușor la școală, să vină ușor la serviciu, să vină ușor la mall. Cred că-i atacă subversiv și încurajează sedentarismul în rândul lor și are grijă de sănătatea noastră. Nici nu știu ei ce li se pregătește… Nici noi… Obiectivul inteligentei sistemului de gestionarea traficului o fi să scurteze timpul călătoriei de la Mărăcineni până în centrul municipiului? Așa pare. Membrii comisiei unde locuiesc de fapt? Știu! GDPR!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.