Toma: „Aveam zece mii de locuri dacă făceam unirea cu Țintești!”

Denis Grigore, un tânăr din Buzău, l-a întrebat zilele trecute pe primarul Toma dacă municipalitatea are locuri de casă pentru tineri:


În ciuda răspunsului de mai sus și a amărăciunii primarului (că un proiect care aducea multe beneficii orașului Buzău nu a strâns cvorumul necesar) se pare că în 2024 Primăria Buzău va acorda câteva zeci de locuri de casă:


Primăria Buzău are un teren în cartierul Mihai Viteazul (vezi foto mai sus) unde C-tin Toma a anunțat că se lucrează la un proiect rezidențiale pentru tineri.

Citește și:

loading...

22 de comentarii la „Toma: „Aveam zece mii de locuri dacă făceam unirea cu Țintești!”

  • 1. Aceiasi „tineri” de peste 60 de ani l-au tinut pe el primar 2 mandate.
    2. „Unirea” cu Tintesti pentru locuri de casa nu inseamna nimic, zona Tintestiului (campul acela) nefiind propice locuirii, dovada stand faptul ca nimeni, de atata timp, nu s-a aratat interesat sa investeasca in acea zona.
    3. Poate sa faca referendumul de inca 100 de ori, rezultatul va fi mereu acelasi.
    4. Hai sa fim sanatosi, sa fim destepti si poate avem noroc sa vedem si 2025.

    Răspunde
    • 1. Daca numai cei 10% votau Toma nu putea iesi primar.
      2. Unirea cu Tintesti, daca se facea propaganda asa cum trebuia, nu se referea NUMAI la locurile de casa ci la multe, foarte multe oportunitati.
      3. Daca se va face referendumul „profesional” va trece sigur.
      4. La multi ani, uitati-va ca incepem sa avem un oras modern si fiti in continuare destepti.

      Răspunde
    • de dragul unei opinii diferite, eu zic asa:
      1- l-au votat pe Toma din toate categoriile, de la 20 la 80. Nu o zic eu ci analizele de vot.
      2- câmpul acela din Tintesti este sfânt, asa după cum este tot pământul României. Arunci o sămânță și crelte ceva acolo. Exportăm pământ în țări unde nu crește nimic pe pamantul lor, atat este de bun pamantul tarii noastre. Specialistii au spus ca este acest pamant este nr 4 in lume, ca fertilitate si potential agricol. Ca nu-l exploatam noi ? Suntem prosti, de-aia.
      3- referendumul l-a facut pe generatia asta de „oameni pregatiti si pozitivi”. noi speram ca nu va ramane aici nivelul de intelegere al fenomenului si ca vom evolua. Astfel incat, peste generatii, un referendum similar sa fie bine perceput si intampinat cum se cuvine. Pt binele orasului nostru.
      4- iata un mesaj, in sfarsit, cu care sunt de acord ! Iar cu norocul ? Norocul si-l mai face si omul cu mana lui, nu doar il asteapta la poarta scuipand seminte si asteptand mariri de pensii..

      Răspunde
  • De ce nu a cerut unirea asta minunată cu:Lipia, Vernesti, Mărăcineni, Spataru, Merei, Vadu Pașii și s-a dorit cu Țintești???
    Are reporterul un răspuns? Sau nu il interesează decât Țintești ul???
    Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

    Răspunde
    • Simplu, pentru că doar Ținteștiul a vrut.
      Trebuie:
      1) Să vrea primarul de comună
      2) Să vrea consilierii locali
      3) Să vrea cetățenii și să vină la vot.
      Țintești e singura comună învecinată cu Buzău care a îndeplinit cele 3 condiții.

      Răspunde
      • Plus ditamai suprafata de teren fata de celelalte din jur, dar cand oamenii sunt pe langa si merg in spiritul de turma na-ai ce-i face!

        Răspunde
      • Păi și atunci de ce nu a fost posibilă unirea dacă cele trei puncte esențiale erau pentru? Iar spre Lipia între pod și drumul spre Lipia mai facem două orașe de dimensiunea Buzăului. Nu că ar fi la dispoziția noastră acel teren dar cred că aduce mai multe oportunități decât cel de la Țintești.

        Răspunde
    • Acolo nu e teren privat, ca in celelalte zone limitrofe, si s-ar fi facut un smen cu utilitati pe banii primariei si niste rechini imobiliari care apoi sa construiasca, nu s-ar fi dat parcele direct oamenilor. Ar fi primit rechinii terenul pe nimica toata si apoi ar fi vandut la preturi astronomice niste locuinte de carton.

      Răspunde
      • Dezvoltatorii sa construiasca vile si blocuri in Pogonele, chiar la granita cu municipiul Buzau. Impozitele vor fi la comuna, deci, foarte avantajos. Pentru ce atata unire? Utilitati? Sa ia exemplul Maracineniului, care are gaze.

        Răspunde
  • Langa caile ferate nu e chiar locul ideal …
    idem pe langa cimitire.
    hai sa nu ne batem joc!

    Răspunde
  • Aici Tomiță a punctat decisiv. Bravo!

    Răspunde
  • Care erau beneficiile? Spatii la cativa km de oras, “absorbirea” unei localitati fara infrastructura si cam atat.

    Răspunde
  • Case la tara, tati, in oras blocuri.
    Asta e, de fapt, una dintre principalele caracteristici ale urbanului, dezvoltarea pe verticala.
    Vrei pe orizontala? Fuguta la mediul rural.
    Auzi tu ce vrajeala le-a trecut prin cap acum, ca oamenii vor locuri de casa in oras.
    Rade lumea, serios!
    NIMENI NU VREA SA STEA LA TINTESTI, CE E ASA GREU DE PRICEPUT?

    Răspunde
    • Orice om normal vrea la casa. Blocurile sunt o solutie de nevoie care ar trebui sa dispara in lumea civilizata. Sa traiesti ca animalele, unii peste altii, sa auzi toate harjaielile si troncanelile vecinilor este calvar, nu viata. Mai ales intr-un oras de marlani parveniti, cum este Buzaul. Da, la casa e mai scump, mai poluant, mai neplacut pentru elitele care vor oamenii toti gramada, pentru o usoara exploatare, dar suntem oameni, pana la urma. Pana si pentru gaini au renuntat unele ferme sa le tina unele peste altele in custi, ca e inuman. Uitati-va la americani, ca ei stiu ce e bun, nu va luati dupa ciuma comunista care a bagat oamenii in aceste custi sinistre. O administratie care ar vrea binele oamenilor ar trebui sa extinda utilitatile in cat mai multe zone de construit, dar nu cu complexe facute de bisnitari, cu case identice, ci unde omu sa-si ia fiecare parcela lui si sa-si faca o casa dupa nevoi. Urbanul ar trebui lasat pentru afaceri, firme, cafenele, nu pentru locuit. Orice comunitate se denatureaza intr-un oras mare, apar drogati, boli psihice, ca in filmele distopice.

      Răspunde
    • Ai fi surprins ce bine e la Tintesti, iar aici vorbim de distanta fata de orice punct din oras!

      Răspunde
    • Câți locuitori are Buzăul ?Cu vreo săptămână înainte de încheierea recensământului se adunaseră circa 80000 Toma implora/amenința lumea să se înregistreze ca altfel se pierd bani .Dupa încheierea recensământului s-au anunțat 103 000 ! Acum apare prin presă ca am fi 120 mii chiar 130 mii !

      Răspunde
      • Vă spun eu explicatia. Inclusiv cele 20-30 de mii de locuitori ai orașului Buzău stabiliti în străinătate (majoritatea nu se vor mai întoarce niciodată – au copii înscrisi la scoli acolo), au in continuare buletin de Buzău/România. Unii n-au venit la Buzau de 15-20 de ani si nici n-or să mai vină vreodată înapoi, dar apar pe listele electorale. E posibil ca unii/mulți să fie deja decedati, dar n-a anuntat nimeni la Evidenta Populatiei la Buzău.

        Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.