Toma: „Aveți dreptate! Voi propune!”

Solicitare adresată primarului Toma, în direct la Campus TV, de un pensionar:

„Vă rog să dispuneți ridicarea plafonul de la care pensionarii beneficiază de gratuitate la Trans Bus”.

În municipiul Buzău, pragul este de 2.500 de lei. Cei care au pensie mai mică au gratuitate, cei cu pensie mai mare de 2.500 de plătesc bilet sau abonament.

Toma: „Aveți dreptate!”

C-tin Toma, primar Buzău: „Da, aveți dreptate. S-au scumpit toate. O să încerc, promit că voi îmbunătăți acest lucru. Voi da în analiză, se vor face scenarii privitoare la ridicarea acestui plafon”

Dacă primarul va face o propunere de ridicare a pragului de gratuitate înspre 3.000 de lei, pentru a deveni executorie, propunerea trebuie aprobată de Consiliul Local.

Sunt și buzoieni care se opun

Există și buzoieni care se opun acordării acestei facilități către pensionarii din oraș.

Argumentul folosit: „Nu e corect ca un pensionar cu pensie de 2.500 de lei să aibă gratuitate, iar un angajat cu salariu de 2000 de lei sau mai mic, la minimum pe economie, să plătească abonamentul din buzunar”.

De la 1 ianuarie, salariul minim net din România este de 1889 de lei.

Sursa: Start-up cafe

Citește și:

loading...

16 comentarii la „Toma: „Aveți dreptate! Voi propune!”

 • Eu zic așa: nu trebuie ridicat pragul!!!In loc de pomeni electorale mai bine încurajați munca! Sa explic: sunt familii care lucrează pe salariul minim și nu câștigă fiecare 2500 lei/luna și sigur au și copii…și nu le plătește nimeni transportul…Se dau prea multi ani pe ajutoare.. că sa nu mai zic de cei care au muncit 15 ani și au pensie comparabilă cu cei care muncesc 35….

  Răspunde
  • Într-un fel sau altul banii trebuie să ajungă la Tranbus. Să fie bine… restul e neimportant. Deschiderea dezbaterii e o formalitate.

   Răspunde
 • Salariat cu 1500 și abonament de 90 de lei?..

  Răspunde
 • Domnule Toma, l am auzit azi pe domnul Ciolacu la tv cum spunea ca angajatul plateste de 60 de ori mai mult ca angajatorul. chiar asa prosti ne crede dumnealui? Pai nu Olguta PSD in 2018 a trecut toate darile la salariat? A uitat ? si mai mult de atat salariul cu toate darile nu-l da tot angajatorul? Nu stie cum sa mai creasca darile la stat? ar trebui niste cursuri de economie……stiu ca nu prea are legatura cu articolul….

  Răspunde
  • O să ajungă toți pensionări și să beneficieze de reducere și cei ce se opun…I București nu e nici un plafon ești pensionar circuli nelimitat nu știu de ce la Buzău au făcut ei plafon și de ce?

   Răspunde
 • Pomenile electorale din banii noștri ar trebui să dispară. Dacă tov. Toma vrea să plătească din banii săi este treaba lui.
  Ori dai la toți gratuitate, ori nimănui, cu excepția elevilor.

  Răspunde
  • Pensionari se vaită ca au pensia mica 25 de mil și trasport gratuit , și unde te duci în magazine te împiedici de ei în fiecare zi , iar clasa muncitoare cu salariul de 17 mil (minim pe economie ca asa avem majoritatea) nu beneficiază de nimic…Multumim Buzău…ar fii culmea sa ne mire de ce mulți sunt șomeri sau la ajutor social… probabil pt ca ai mult mai multe avantaje decât un salariat …Rezolvarea ar fii ca și salariați sa aducă o adieverinta de la angajator și lor sa li se deconteze transportul (cei ce avem minim pe economie)

   Răspunde
 • Ar trebui ori pentru toti, ori pentru nimeni, e strigator la cer unii sa aiba, altii nu. Plus ca salariatii depind vital de circulatia ZILNICA si unii castiga sub 2000 lei si au si copiii, iar un pensionar cu 3000 lei sa se vanture gratis prin oras la mall. Repet, e strigator la cer. Eu nu merg cu autobuzul, deci nu am nicio miza in joc, dar din exterior asa se vede.

  Răspunde
 • Exemplul Bucureștiului este de pus in practica, și nu comparam o linie de transport în Buzău cu una din București mă refer la transportul urban.Oare câți locuitori mai are Buzăul la ora actuala? Daca ne gândim că Buzăul are mai bine de jumătate din pensionari de la MApN, Mi, și alte categorii de bugetari vedem ce face

  Răspunde
 • În țările cu apă caldă transportul în comun este gratuit. „Pierderile” sunt „recuperate” prin facilitatea cu care migrează forța de muncă.

  Răspunde
 • Ori la toti ,ori la niciunii!Are dreptate @anonimul 17/01/2023 la 00:15
  ,,ca salariatii depind vital de circulatia ZILNICA si unii castiga sub 2000 lei si au si copiii, iar un pensionar cu 3000 lei sa se vanture gratis prin oras la mall”!
  Si o spun in calitate de pensionar!

  Răspunde
 • Cel mai bine, cine voteaza cu PSD are transport gratuit si ajutor de asistat social inclus. Cine nu, sa munceasca si sa plateasca pentru ceilalti sau daca nu ii convine sa emigreze. Si mai vedem la recensamantul urmator dupa ce ne unim cu Tintesti.

  Răspunde
 • Eu sunt de parere ca doar pensionarii ar trebui sa aiba gratuitate, si gratuitate nelimitata tocmai din cauza ca dupa o viata de om nu te mai poti deplasa pe propriile puteri distante mai mari. Si cum centrele comerciale se afla in zone greu accesibile, mi se pare normal sa asiguri transport gratuit pentru pensionari.
  Oricum si acel transport gratuit pentru pensionari se dadea extrem de limitat, doar 10 calatorii pe luna. Asta in timp ce tinerii au nelimitat si am observat ca profita la maxim de gratuitatea asta nelimitata, nu mai merg pe jos nici macar o statie.
  Cum sa dai gratuitate la elevi care sunt cei mai capabili de a se deplasa pe propriile puteri? Inteleg sa dai la cei cu handicap locomotor, dar in rest nu faci decat sa ii stimulezi sa ajunga mai rapid in incapacitatea de a se deplasa pe propriile puteri distante mai mari.
  Am vazut deseori tineri care ieseau de la liceu sau din parc si asteptau autobuzul ca sa se deplaseze o statie sau doua pana acasa, adica nu mai mult de 500m, distanta pe care orice tanar o parcurge fara efort in mai putin de 10 minute pe jos si e chiar recomandata miscarea aceea tinerilor de catre toate organizatiile medicale, tocmai pentru a nu ajunge persoane cu handicap de tip obezitate inca de la varsta de 30 de ani, mai ales ca in ziua de astazi munca nu mai e grea ca pe vremuri ci in mare parte e sedentara, ca sectorul de productie a fost pus la pamant in favoarea sectorului de bisnita retail unde n-ai nevoie decat de paznici si casieri care stau intr-un loc tot programul.

  Răspunde
 • Domnule Primar nu mai acordați nicio Gratuiate la nimeni.Toata lumea sa plătească bilet de la mic la mare.Multumesc

  Răspunde
 • Ce este așa greu de înțeles?
  1. Se câștigă voturi….funcții, nepotism, favoruri etc. din banii de la bugetul alimentat de fraieri!
  2. Se asigură funcționarea Transbuz, altfel între orele de intrare/ieșire de la serviciu autobuzele s-ar plimba goale! Iar în afară de șoferii Transbuz, acolo sunt angajați o mulțime de nepoți, nepoate, unchi, verișoare…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.