Toma cere înjumătățirea prețului apei meteo: „O mică ploaie vara, cu asfaltul încins, nu duce apa la canalizare”. Iată și alte argumente

C-tin  Toma a reluat în ultima conferință de presă subiectul apei meteo, al cărei preț îl vrea înjumătățit atât pentru populație, cât și pentru instituții și firme.

„Voi face într-o săptămână-două o conferință de presă în care voi prezenta datele unui studiu întocmit de o firmă specializată. Apoi voi propune o hotărâre Consiliului Local pentru înjumătățirea acestui tarif. Nu se poate ca indicele de corecție să fie 1. Nu orice ploaie, înregistrată la stația meteo, ajunge în canalizare și mai departe până în stația de epurare. În cazul unei ploi ușoare, pe timpul verii, când asfaltul e încins, apa nu ajunge la canalizare. În timpul iernii, o parte din zăpada căzută nu ajunge să se topească pentru ca apa să ajungă la canalizare pentru că noi o strângem și o ducem pe câmp, unde nu-i canalizare. De asemenea, un lucru important, tratarea apei de ploaie nu se face precum apa uzată, deși e tarifată la fel. Din informațiile mele, uneori, când plouă torențial, și în stație ajung cantități mari de apă nici nu mai e tratată, ci se deversează direct în apa Buzăului”, a spus primarul Toma. 

Toma e interesat direct să micșoreze tariful apei de ploaie întrucât primăria plătește lunar sume importante din apa căzută în urma ploilor pe străzile din municipiu, dar și în crțile și terenurile de sport ale unităților de învățământ din Buzău. 

Auraș Tereacă

loading...

4 comentarii la „Toma cere înjumătățirea prețului apei meteo: „O mică ploaie vara, cu asfaltul încins, nu duce apa la canalizare”. Iată și alte argumente

 • ” Din informațiile mele, uneori, când plouă torențial, și în stație ajung cantități mari de apă nici nu mai e tratată, ci se deversează direct în apa Buzăului”, a spus primarul Toma. ”

  Acest Domn Primar traieste in alta lume , sa se duca sa vada procesul tehnologic si apoi sa faca afirmatii , sauuuuuuuuuu Domnule Tereaca acestea sunt spusele tale ???
  sper sa nu stergi postarea caci nu am facut nicio jignire. SI CAND TE GANDESTI CA TOMA E DE MESERIE !!!!!! NU,NU E DE MESERIE !!! A TERMINAT LICEUL AGRICOL .
  O zi buna.

  Răspunde
  • Mă bucur că învățați și că ne putem înțelege. Deci, fără insulte și calomnii. Iar comentariile nu vă vor fi șterse.

   Răspunde
 • Apa asta de la Buzau e la pret de cel putin Murfatlar, daca nu sampanie frantuzeasca..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.