TOMA: „COMP. DE APĂ ARE 16 JURIȘTI ANGAJAȚI PLUS DOUĂ CASE DE AVOCATURĂ. NOI, ÎN PRIMĂRIE, AVEM DOAR TREI JURIȘTI”

Nicio casă de avocatură din Buzău sau din țară nu s-a arătat interesată să reprezinte Primăria Buzău în procesele cu Compania de Apă.

Aceasta deși, în toamna anului trecut, consilierii au alocat 250 de milioane de lei vechi pentru ca meciul din justiție Primărie vs Comp. de Apă să se echilibreze.

„Nu trebuie să dăm, domnule Barbu, socoteală pentru acei bani pentru că ei nu s-au cheltuit. Nu s-a înscris nimeni. E o dispută total inegală aici. Compania de apă are 16 juriști angajați și a mai contractat și două firme de avocatură, plătite cu bani grei, ca să lupte împotriva nostră. În schimb, noi avem în toată primăria trei juriști mari și lați. Ei se ocupă de problemele curente din primărie și trebuie să mai reprezinte municipalitatea și la procese. Evident, avem mare nevoie de juriști, dar nu putem angaja pentru că avem organigrama blocată” a explicat Toma.

În plus și avocatul Lucian Sălcuțan, care a lucrat pro-bono pentru primăria în duelul cu Comp. de Apă și-a dat demisia (amănunte puteți citi într-un articol viitor).  

În condițiile acestei inegalități numerice nu-i de mirare că în lupta juridică de până acum managerul Comp. de Apă a reușit să blocheze prin diverse tertipuri încercările primarului C-tin Toma de a prelua controlul asupra firmei de apă. 


De partea cealaltă, Tescaru susține că nu face decât să apere interesele Comp. de Apă și să ceară respectarea legii.

„Eu îl respect pe domnul Toma ca primar. Nu-i cer altceva decât să respecte și el legea. Prin acțiunile dânsului riscăm să pierdem investiții nerambursabile de milioane de euro, fonduri europene”. 

Următorul meci se va disputa pe 28 martie când se va consuma o nouă AGA la Comp. de Apă. Până atunci primarul Toma a anunțat că va încerca să obțină avize de la ADI 2008 pentru a promova în ședință și punctele de pe ordinea de zi prin care solicită schimbarea Consiliului de Administrație de la Comp. de Apă.  

Auraș Tereacă

 

loading...

2 comentarii la „TOMA: „COMP. DE APĂ ARE 16 JURIȘTI ANGAJAȚI PLUS DOUĂ CASE DE AVOCATURĂ. NOI, ÎN PRIMĂRIE, AVEM DOAR TREI JURIȘTI”

  • LA COMPANIA DE APA, CRED CA S-A CREAT O CLICA GREU DE SPART, NU IMPOSIBIL. INTR-UN FINAL CRED CA PRIMARUL DACA ESTE AJUTAT VA REUSI. DACA ADUNAM APA FACTURATA IN PLUS PE FACTURI, BUZAUL AR TREBUI SA FIE INUNDAT100%.

    Răspunde
  • Tescaru a cumpărat toată presa, televiziunile, plătește o armată de avocați, ca să ne convingă că numai și numai lui îi dă Europa-Interlopa bani de investiții. Altcuiva cică nu-i dă că numai el are cap!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.