Toma: „Dacă ar reduce facturile cu 70%, mi-aș schimba părerea și aș încerca să-i ajut”

Și 2018 se anunță un an extrem de dificil pentru societatea de termoficare din Buzău.

Pe lângă mia de locuințe individuale debranșate anual, RAM va primi o lovitură în plex și de la municipalitate.

Primarul Toma a anunțat că a prins în buget achiziționarea de centrale termice pentru toate școlile, liceele și grădinițele din Buzău.

Aceasta înseamnă că RAM va vinde cu mai puțin de 15-20% mai puțină energie termică din iarna viitoare.

De asemenea, cine studiază proiectul de buget pentru 2018 va găsi cifra zero în dreptul subvenției pentru energia termică.

Zilele trecute, primarul a făcut și o declarație interesantă față de RAM:

„Dacă ar veni la mine și ar anunța un preț real al gigacaloriei cu 70% mai mic, mi-aș schimba opinia și aș încerca să ajut RAM-ul”.

Citește și articolul: Toma: „Am decis să se facă în toate intersecțiile din oraș” CLICK AICI

În esență, declarația primarului nu s-a schimbat prea mult față de cea dată la începutul mandatului:

„Eu propun un plan comun de salvare a societății de termoficare din oraș. RAM să-și micșoreze cu 30% cheltuielile și Ecogen la fel, să diminueze prețul cu 30%. Restul să suportăm noi, adică Primăria prin subvenții, și populația printr-o creștere a tarifelor. Dar, nu doar noi, ultimii doi din enumerarea mea, să facem eforturi, iar RAM și Ecogen să nu facă nimic”.

Șansa RAM de la faliment a fost în ultimii doi ani Marcel Ciolacu și Guvernul României. Și în 2016 și în 2017, de la București au fost trimise ca subvenție pentru RAM Buzău peste o sută de miliarde de lei vechi.

Și aici, veștile sunt proaste. Conform unei directive europene, subvențiile de stat ar trebui eliminate de România din acest an.

În plus, Ciolacu nu mai vicepremier, iar poziția sa la vârful PSD e afectată, cel puțin temporar, după căderea guvernului Tudose.

Citește și articolul: Cu ce nu sunt de acord șoferii buzoieni în privința ridicării mașinilor. „E o exagerare. Îl rugăm pe Toma să se mai gândească”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Toma: „Dacă ar reduce facturile cu 70%, mi-aș schimba părerea și aș încerca să-i ajut”

 • Pingback:

 • NU pricep de ce „mai marele” BUZAULUI nu se zbate atat de tare si pt PRELUAREA PUTERII la RAM cum s-a zbatut pt TRANSBUS, PRESTCOM, URBIS SI COMPANIA DE APA BUZAU???
  OARE RAM-ul nu are nici un fel de interes pt NENEA TOMA??? mentionez ca nu toata lumea isi permite centrala termica de apartament
  din ce vad NENEA TOM lasa in cadere libera o firma care chipurile tot de primarie apartine!!!
  PESTE TOT AI INTRAT NENEA TOM SA CONDUCI SA BAGI ZAZANIE INTRE OAMENI, SA SE URASCA INTRE EI
  SFATUL MEU SI CRED A-L MULTOR BUZOIENI(COTIZANTI LA BUGETUL DE UNDE-TI IEI SALARIUL GRAS) PUNE MANA SI FA CEVA BUN NU ASTEPTA SA VINA LA TINE SA TE ROAGE IN GENUNCHI, CA NU ESTI BURICUL ORASULUI.
  AJUTA NECONDITIONAT CA NU O FACI DIN BUGETUL MAMEI TALE!
  AM CENTRALA SI PLATESC MAI MULT DECAT LA RAM
  O GRESEALA PE CARE AM FACUT-O SI MI-A ASUM
  VREI REPEDE SA PUI CENTRALE IN SCOLI SI GRADINITE
  SERIOS???DAR CE LE PUI DIN BANII DIN SALARIU???

 • Doar daca n-ai termostat la centrala si mai tii si geamurile deschise, poti plati mai mult cu centrala decat daca erai la RAM. Nu incerca sa ne prostesti, ca nu tine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.