Toma: „Dacă nu suntem lăsați să promovăm…”

Anunț important făcut de Toma în privința echipei de fotbal de la SCM Gloria.

„Dacă nu se schimbă regulamentul și nu suntem lăsați să promovăm e posibil să renunțăm la echipa de liga a doua. Există și posibilitatea de a înființa și continua cu o academie de juniori, dar fără componenta numită sport de performanță”, a spus Toma la Campus Tv.

Toma are dreptate

La mijloc e vorba de o aberație a legiuitorului din România. Atenție, același club, SCM Gloria poate participa în Cupele Europene, dar nu poate juca în liga I la fotbal! La handbal, SCM Gloria a făcut-o (vezi recentul barajul cu Nantes) și ar putea-o face inclusiv la fotbal.

ABERAȚIE. SCM Gloria are voie în Europa, dar nu și în liga I de fotbal!

Dacă prin absurd echipa din Crâng ar câștiga Cupa României la fotbal, UEFA ar înscrie fără probleme Gloria Buzău în competițiile europene. În schimb, la noi, în România, Gloriei i se refuză participarea în liga I – pentru că n-ar fi club profesionist.

Unde e problema

Buba e într-un articol din Legea Sportului unde sunt definite cluburile sportive profesioniste. E nevoie să se adauge la acel articol (doar) patru cuvinte: și cluburile sportive de drept public”, așa cum e SCM Gloria Buzău.

Art. 31 (1) Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociaţii fără scop patrimonial sau societăţi comerciale sportive pe acţiuni – Legea Sporturilor nr. 69/2000 (CLICK AICI pt. lege)

CSM București, echipă care a câștigat Liga Campionilor la handbal e ca și SCM Gloria club sportiv de drept public. Deși Cristina Neagu câștigă 20.0000 de euro pe lună și e considerată cea mai bună handbalistă din lume – conform legii din România ea nu joacă la un club profesionist!

Atenție, FRF n-ar avea nimic împotriva promovării Gloriei Buzău în liga I și a restului echipelor de drept public dacă s-ar schimba legea.

Adrian Stângaciu, juristul FRF: „Dacă se modifică legea, adică să se considere cluburi profesioniste inclusiv cele de drept public, FRF nu are nicio problemă. Dimpotrivă, susținem acest demers”

În Camera Deputaților există un proiect de lege de modificare a Legii Sporturilor în sensul dorit, dar încă nu a ajuns la vot. Poate vreunul dintre parlamentarii de Buzău se va interesa de acest proiect și îl va canaliza pe făgașul dorit.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Toma: „Dacă nu suntem lăsați să promovăm…”

  • Îmi poate explica cineva de ce trebuie ca echipele de fotbal, handbal etc trebuie să fie susținute din bani publici? Cu ce mă ajută pe mine că o gașcă de băieți se joacă pe iarbă?
    De asta s-au mărit taxele și impozitele locale?

  • Daca ar fi legea problema, atunci inseamna ca Federatia de handbal ar incalca legea permitand echipei sa joace in prima Liga. Asta daca nu cumva Liga Florilor e considerata liga de amatori.

  • Răspuns către FRH. E corect comentariul dvs. Liga Florilor – strict juridic – ar trebui/este considerată competitie pentru amatori. Din câte am înțeles prin țările nordice chiar și jucătoarele din prima ligă au/profesează si in alte meserii. Problema înțeleg eu că este la noi: de ce ne-am complicat noi să facem o separație între „profesionist” și „amator”. Important ar trebui să fie, după părerea mea, doar criteriul sportiv. Cine e mai bun (și cine câștigă meciul), nu ce structură organizatorică are clubul. Dacă Văscăuții din Deal au cea mai bună echipă să poată câștiga Liga I.

  • Drum bun si cale batuta! Sa bata mingea fiecare pe banii lui.

  • Ii amețiți pe oameni cum vreți voi… UEFA nu permite, cluburi departamentele în Competițiile internaționale intercluburi, ceea ce normal duce ca ligile profesioniste cum este LPF – LIGA1,(ATAT LA NOI ÎN TARA) , trebuie sa nu fie , nici ele, departamentele, conform legii69, deoarece la Sf unui campionat cineva treb sa joace în cupele europene.ASA ESTE LA FOTBAL. Știau de la început acest aspect, acum vor ei sa schimbe legi pt ei. Se putea constitui altfel acest club, dar le trebui și ceva privat și nu le convine…. Va rog, va rog, nu mai jucați teatru și nu mai dezinformați..

  • Nu e adevărat ce spuneți. Domnul Gabriel Bodescu a spus clar: „UEFA nu ar interzice Gloriei Buzău să participe în competitie”

  • Domnule, lăsați ce a spus domnul Bodescu! Pt ca cei de la FRF, spun multe neadevăruri și au făcut multe nereguli.. UltIma neregula este cea de la FC ARGEȘ. Mai degrabă citiți, informativa unde trebuie și nu ne spuneți ce spun unii oameni cu interese clare. Dacă nu era pandemia, din cauza careia s au amânat alegerile, erau șanse mari sa nu o mai vedem pe Gloria, înscrisă în campionat.Poate a vrut sa spună ca Gloriei nu i s ar interzice sa joace în liga 1?!Dar,in cupele europene, nicio șansă. Și atunci, dacă o echipa spre Sf campionatului este pe loc de cupa europeana, fără drept de participare, ce va putea sa facă cu acele jocuri ramase de disputat. Ei treb sa între în legalitate și nu legea schimbata în funcție de interese. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.