Toma, decizie în favoarea riveranilor de pe Unirii: „Locatarii pot închiria un loc de parcare pe bulevard cu doar 90 lei/an”. Iată detalii

În urma mesajelor primite (majoritatea dezaprobatoare), primarul C-tin Toma a anunțat modificări în favoarea cetățenilor la proiectul cu înființarea de noi parcări cu plată.

Vizate sunt Bd. Unirii și celelalte artere din proiect (N. Titulescu, Averescu, Stadionului, 1 Decembrie, Republicii, Col. Buzoianu, Gării etc.).

E vorba, în primul rând, de facilitatea acordată riveranilor de a închiria aici un loc de parcare pentru un an.

În al doilea rând, primarul Toma a redus considerabil din prețurile cerute.  

Riveranii vor putea închiria pentru un an un loc de parcare cu 90, tarif similar cu cel practicat în proiectul cu parcările rezidențiale, demarat anul trecut. 


În draftul (inițial) de proiect, aflat în dezbatere publică, și publicat pe siteul primăriei, prețurile erau mult mai mari:

A) 90 de lei/6 luni și 130 de lei/12 luni – în cazul parcărilor cu tarif fix (N. Titulescu, Averescu, Stadionului, 1 Decembrie, Republicii, Col. Buzoianu, Gării etc.).

B) 100 lei/lună – în cazul parcărilor cu tarif progresiv (unde apare bd. Unirii)


Iată răspunsul dat de C-tin Toma celor care s-au plâns pe site-ul domnuleprimar.ro: 

„Tot ceea ce propuneti este in acord cu ceea ce gandim si noi la Primarie. Un abonament va fi probabil de 90 de lei/an pentru riverani care pot parca pe orice loc liber din zona. Inca o data, nu dorim sa suprataxam, ci doar sa punem ordine in parcarile din oras. Iar această ordine nu se poate face din pacate decat aplicand tarife diferentiate! Cat vor fi ele, vom stabili pana la urma impreuna, noi cetatenii Buzaului.Vă multumesc !”


Iată și unul dintre mesajele buzoienilor adresate primarului:
„Domnule primar am auzit ca doriti ca parcarile de pe unirii sa le faceti 2 lei pe ora pina in ora 17. Va rugam sa ne spuneti si noua riveranilor unde sa parcam masinile? Chiar nu va dati seama ce inseamna aceasta decizie? Sunt atitea blocuri de pe unirii sud pina in nord, majoritatea lor turnuri unde sa lase oamenii masinile? In spatele blocurilor? În timpul zilei, o parte din masini sunt luate de oameni cu ei la serviciu, iar cei care vin în zonă la magazine, banci etc. au locuri suficiente.  Nu am auzit pe nimeni sa se plinga. Eu merg pe jos la serviciu, masina o las pe Unirii. Ce ar trebui sa fac, să o duc în altă parte și să o aduc la orele 17 înapoi ? E revoltator! Dacă vreți să se plătească totuși 2 lei/oră, să se facă pe o parte a bd. Unirii, iar cealaltă să fie lăsată și pentru riverani cu un abonament lunar decent”.
loading...

3 comentarii la „Toma, decizie în favoarea riveranilor de pe Unirii: „Locatarii pot închiria un loc de parcare pe bulevard cu doar 90 lei/an”. Iată detalii

 • E de apreciat ca primarul tine cont de doleantele buzoienilor. Nu au fost decat mesaje justificate, chiar daca unele exprimate mai putin elegant poate. Pana la vot poate mai analizeaza si aceasta sotuatie a abonamentului fara loc. La ora 8.30 seara si mai tarziu, e f greu sa mai gasesti loc in parcarile de pe unirii. Si totusi suntem destui care facem cumparaturi seara tarziu sau revenim acasa din alte zone ale orasului si dincolo de ora 17. De ce sa nu ai locul asigurat pentru acesti bani, la fel ca buzoienii care pentru aceiasi bani au loc rezervat intr-o parcare?

  Răspunde
 • Daca pentru o garsoniera dau 80-100 de lei,pentru un petec de asfalt pentru o mașină dau cat locul unde trăiesc zilnic?
  Zice primarul ca da o lupta sa ne ieftinească apa!
  Ca e scumpa!
  Cine dracul il mai crede?

  Răspunde
 • Sa platesc abonament si sa nu gasesc loc liber? Pai de ce as mai plati..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.